reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To fajnie. Twoj Anioleczek na pewno Was pulnuje i dopilnuje kolejnego maluszka. Co do staran to wiesz co? Mi po stracie lekarz kazal czekac 4 miesiace, ale ja nie zamierzalam go sluchac [emoji6] Po pierwszej @ poszlam na kontrole do gina, a on sam mowi, ze wszystko ok i mozna zaczac. Nawet wypatrzyl dwa jajeczka gotowe do owulacji [emoji3] Udalo sie za pierwszym razem. Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo podobnie!
A u mnie...czuje sie lepiej, mdlosci stopniowo odpuszczaja. Badania prenatalne wyszly dobrze. Boje sie tylko o szyjke, bo w pietwszej ciazy bardzo sie skracala juz w 16tc. Tetaz jest 14tc, a za dwa tygodnie akurat mam wizyte, wiec sie wyjasni.
Mam tez stresa, bo za tydzien ide na kilka dni z corka do szpitala na diagnostyke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

U ciebie o tyle dobrze, że nie miałaś zabiegu z tego co pamiętam, więc w zasadzie lekarze sami mówią że można odrazu próbować, u mnie twierdzą, że musi wszystko się zagoić, ale mam w planach iść teraz na kontrol i drugi raz po pierwszej miesiączce jeśli wtedy powie, że wszystko się zagoiło i jest ok to też wracam do starań ;) co ma być to będzie ;) nie ma reguły niestety ;) miejmy nadzieję, że jednak z szyjka będzie wszystko w porządku, ważne że medycyna w tej kwestii nie pozostaje bez rozwiązania ;) trzymam kciuki za córkę ! [emoji11]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z jednej strony tak bym chciała, z drugiej koleżanka mnie namawia żebym wróciła razem z nią jest w tej samej sytuacji co ja niestety :( i teraz trochę bije się z myślami co dalej robić...

Wiesz, to juz musisz sama podjac decyzje, jak bedzie najlepiej dla Ciebie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

U ciebie o tyle dobrze, że nie miałaś zabiegu z tego co pamiętam, więc w zasadzie lekarze sami mówią że można odrazu próbować, u mnie twierdzą, że musi wszystko się zagoić, ale mam w planach iść teraz na kontrol i drugi raz po pierwszej miesiączce jeśli wtedy powie, że wszystko się zagoiło i jest ok to też wracam do starań ;) co ma być to będzie ;) nie ma reguły niestety ;) miejmy nadzieję, że jednak z szyjka będzie wszystko w porządku, ważne że medycyna w tej kwestii nie pozostaje bez rozwiązania ;) trzymam kciuki za córkę ! [emoji11]

Dzieki!
Tak, ja nie mialam zabiegu. Ale generalnie wszystko zalezy od kontroli u gina. Oby bylo dobrze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dzieki!
Tak, ja nie mialam zabiegu. Ale generalnie wszystko zalezy od kontroli u gina. Oby bylo dobrze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Zobaczymy co powie teraz przy najbliższej kontroli w piątek jak wszystko wygląda ;) i czy dostanę miesiączkę w terminie :) chciałabym zacząć się starać jak najszybciej bo wiem, że kolejna ciąża podniesie mnie z dołka psychicznego ;) wcześniej myślałam o staraniach po drugiej miesiączce, teraz już zastanawiam się nad ponownym staraniem po pierwszej ;) jeszcze moja koleżanka, która miała zabieg dzień później też mówi, że 3 miesiące to dla niej za długo i będzie pytała lekarza czy może zacząć trochę wcześniej starania i się śmieje, żeby tylko nie powiedział kategorycznie NIE to będzie miała w połowie zielone światło [emoji14] chodzimy do tego samego więc pewnie powie nam to samo ;) ale z drugiej boje się, że jak coś będzie nie tak to będę obwiniała siebie...
Nie ma niestety idealnego rozwiązania trzeba kierować się tym co podpowiada organizm ;)

Zobaczymy co powie teraz przy najbliższej kontroli w piątek jak wszystko wygląda ;) i czy dostanę miesiączkę w terminie :) chciałabym zacząć się starać jak najszybciej bo wiem, że kolejna ciąża podniesie mnie z dołka psychicznego ;) wcześniej myślałam o staraniach po drugiej miesiączce, teraz już zastanawiam się nad ponownym staraniem po pierwszej ;) jeszcze moja koleżanka, która miała zabieg dzień później też mówi, że 3 miesiące to dla niej za długo i będzie pytała lekarza czy może zacząć trochę wcześniej starania i się śmieje, żeby tylko nie powiedział kategorycznie NIE to będzie miała w połowie zielone światło [emoji14] chodzimy do tego samego więc pewnie powie nam to samo ;) ale z drugiej boje się, że jak coś będzie nie tak to będę obwiniała siebie...
Nie ma niestety idealnego rozwiązania trzeba kierować się tym co podpowiada organizm ;)

Dokladnie. Ja wychodzilam z zalozenia, ze sytuacja moze sie powtorzyc rownie dobrze po 6 czy 12 miesiacach. Na pewne rzeczy nie mamy wplywy. A tak jak Marika napisala, organizm przyjmie ciaxe kiedy bedzie na nia gotowy [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokladnie. Ja wychodzilam z zalozenia, ze sytuacja moze sie powtorzyc rownie dobrze po 6 czy 12 miesiacach. Na pewne rzeczy nie mamy wplywy. A tak jak Marika napisala, organizm przyjmie ciaxe kiedy bedzie na nia gotowy [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Też tak uważam, teraz teoretycznie organizm był gotowy, a wyszło jak wyszło widzę, że nie ma reguły ;) Będę rozmawiała z lekarzem o swoich planach zobaczymy jego reakcje ;)

reklama
Do góry