reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To fajnie. Twoj Anioleczek na pewno Was pulnuje i dopilnuje kolejnego maluszka. Co do staran to wiesz co? Mi po stracie lekarz kazal czekac 4 miesiace, ale ja nie zamierzalam go sluchac [emoji6] Po pierwszej @ poszlam na kontrole do gina, a on sam mowi, ze wszystko ok i mozna zaczac. Nawet wypatrzyl dwa jajeczka gotowe do owulacji [emoji3] Udalo sie za pierwszym razem. Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo podobnie!
A u mnie...czuje sie lepiej, mdlosci stopniowo odpuszczaja. Badania prenatalne wyszly dobrze. Boje sie tylko o szyjke, bo w pietwszej ciazy bardzo sie skracala juz w 16tc. Tetaz jest 14tc, a za dwa tygodnie akurat mam wizyte, wiec sie wyjasni.
Mam tez stresa, bo za tydzien ide na kilka dni z corka do szpitala na diagnostyke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

U ciebie o tyle dobrze, że nie miałaś zabiegu z tego co pamiętam, więc w zasadzie lekarze sami mówią że można odrazu próbować, u mnie twierdzą, że musi wszystko się zagoić, ale mam w planach iść teraz na kontrol i drugi raz po pierwszej miesiączce jeśli wtedy powie, że wszystko się zagoiło i jest ok to też wracam do starań ;) co ma być to będzie ;) nie ma reguły niestety ;) miejmy nadzieję, że jednak z szyjka będzie wszystko w porządku, ważne że medycyna w tej kwestii nie pozostaje bez rozwiązania ;) trzymam kciuki za córkę ! [emoji11]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z jednej strony tak bym chciała, z drugiej koleżanka mnie namawia żebym wróciła razem z nią jest w tej samej sytuacji co ja niestety :( i teraz trochę bije się z myślami co dalej robić...

Wiesz, to juz musisz sama podjac decyzje, jak bedzie najlepiej dla Ciebie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

U ciebie o tyle dobrze, że nie miałaś zabiegu z tego co pamiętam, więc w zasadzie lekarze sami mówią że można odrazu próbować, u mnie twierdzą, że musi wszystko się zagoić, ale mam w planach iść teraz na kontrol i drugi raz po pierwszej miesiączce jeśli wtedy powie, że wszystko się zagoiło i jest ok to też wracam do starań ;) co ma być to będzie ;) nie ma reguły niestety ;) miejmy nadzieję, że jednak z szyjka będzie wszystko w porządku, ważne że medycyna w tej kwestii nie pozostaje bez rozwiązania ;) trzymam kciuki za córkę ! [emoji11]

Dzieki!
Tak, ja nie mialam zabiegu. Ale generalnie wszystko zalezy od kontroli u gina. Oby bylo dobrze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dzieki!
Tak, ja nie mialam zabiegu. Ale generalnie wszystko zalezy od kontroli u gina. Oby bylo dobrze!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Zobaczymy co powie teraz przy najbliższej kontroli w piątek jak wszystko wygląda ;) i czy dostanę miesiączkę w terminie :) chciałabym zacząć się starać jak najszybciej bo wiem, że kolejna ciąża podniesie mnie z dołka psychicznego ;) wcześniej myślałam o staraniach po drugiej miesiączce, teraz już zastanawiam się nad ponownym staraniem po pierwszej ;) jeszcze moja koleżanka, która miała zabieg dzień później też mówi, że 3 miesiące to dla niej za długo i będzie pytała lekarza czy może zacząć trochę wcześniej starania i się śmieje, żeby tylko nie powiedział kategorycznie NIE to będzie miała w połowie zielone światło [emoji14] chodzimy do tego samego więc pewnie powie nam to samo ;) ale z drugiej boje się, że jak coś będzie nie tak to będę obwiniała siebie...
Nie ma niestety idealnego rozwiązania trzeba kierować się tym co podpowiada organizm ;)

Zobaczymy co powie teraz przy najbliższej kontroli w piątek jak wszystko wygląda ;) i czy dostanę miesiączkę w terminie :) chciałabym zacząć się starać jak najszybciej bo wiem, że kolejna ciąża podniesie mnie z dołka psychicznego ;) wcześniej myślałam o staraniach po drugiej miesiączce, teraz już zastanawiam się nad ponownym staraniem po pierwszej ;) jeszcze moja koleżanka, która miała zabieg dzień później też mówi, że 3 miesiące to dla niej za długo i będzie pytała lekarza czy może zacząć trochę wcześniej starania i się śmieje, żeby tylko nie powiedział kategorycznie NIE to będzie miała w połowie zielone światło [emoji14] chodzimy do tego samego więc pewnie powie nam to samo ;) ale z drugiej boje się, że jak coś będzie nie tak to będę obwiniała siebie...
Nie ma niestety idealnego rozwiązania trzeba kierować się tym co podpowiada organizm ;)

Dokladnie. Ja wychodzilam z zalozenia, ze sytuacja moze sie powtorzyc rownie dobrze po 6 czy 12 miesiacach. Na pewne rzeczy nie mamy wplywy. A tak jak Marika napisala, organizm przyjmie ciaxe kiedy bedzie na nia gotowy [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dokladnie. Ja wychodzilam z zalozenia, ze sytuacja moze sie powtorzyc rownie dobrze po 6 czy 12 miesiacach. Na pewne rzeczy nie mamy wplywy. A tak jak Marika napisala, organizm przyjmie ciaxe kiedy bedzie na nia gotowy [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Też tak uważam, teraz teoretycznie organizm był gotowy, a wyszło jak wyszło widzę, że nie ma reguły ;) Będę rozmawiała z lekarzem o swoich planach zobaczymy jego reakcje ;)

reklama
Do góry