reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiesz dlaczego pytam ;) bo teraz od dnia zabiegu mam już L4 bez kodu B, kolejne dostanę również bez kodu B i zastanawiam się jak bym wzięła L4 od psychiatry i w tym czasie zaszła w ciążę to czy mogę z jednego zwolnienia wejść w drugie z kodem B jeżeli w sumie przekrocze ten okres 270 dni nie wiem czy jasno to przedstawiłam ;) bo czytałam coś ze okresy zwolnienia sumują się i wtedy jeżeli przekrocze ten okres 270 dni to muszę starać się o zasiłek rehabilitacyjny czy coś takiego

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co czytałam to zwolnienie ciążowe jest osobno liczone ale musiałabyś się upewnić [emoji4] według mnie nie masz się czym przejmować [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Z tego co czytałam to zwolnienie ciążowe jest osobno liczone ale musiałabyś się upewnić [emoji4] według mnie nie masz się czym przejmować [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Zadzwonię na infolinię chyba do ZUS i zapytam bo jak rzeczywiście tak jest to może nie ma sensu wracać do pracy i nie potrzebnie się denerwować, ale jeśli tak nie jest to powrót mój będzie konieczny :)

Oo kurcze poważnie to On ? Jestem w szoku, gratuluję takiego męża :) mój to dwie lewe ręce do gotowania ;)

Jeśli chodzi o pieczywo to mój mąż zrobi wszystko [emoji4] ale teraz jak więcej leżę to też mogę liczyć na to że zawsze coś mi zrobi innego [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Muszę najlepiej zadzwonić do ZUSu i wtedy będę miała jasną informacje ;) powoli staram się jakoś dochodzić do siebie i patrzeć w przód ;) a co u ciebie ? [emoji11]

To fajnie. Twoj Anioleczek na pewno Was pulnuje i dopilnuje kolejnego maluszka. Co do staran to wiesz co? Mi po stracie lekarz kazal czekac 4 miesiace, ale ja nie zamierzalam go sluchac [emoji6] Po pierwszej @ poszlam na kontrole do gina, a on sam mowi, ze wszystko ok i mozna zaczac. Nawet wypatrzyl dwa jajeczka gotowe do owulacji [emoji3] Udalo sie za pierwszym razem. Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo podobnie!
A u mnie...czuje sie lepiej, mdlosci stopniowo odpuszczaja. Badania prenatalne wyszly dobrze. Boje sie tylko o szyjke, bo w pietwszej ciazy bardzo sie skracala juz w 16tc. Tetaz jest 14tc, a za dwa tygodnie akurat mam wizyte, wiec sie wyjasni.
Mam tez stresa, bo za tydzien ide na kilka dni z corka do szpitala na diagnostyke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Wiesz dlaczego pytam ;) bo teraz od dnia zabiegu mam już L4 bez kodu B, kolejne dostanę również bez kodu B i zastanawiam się jak bym wzięła L4 od psychiatry i w tym czasie zaszła w ciążę to czy mogę z jednego zwolnienia wejść w drugie z kodem B jeżeli w sumie przekrocze ten okres 270 dni nie wiem czy jasno to przedstawiłam ;) bo czytałam coś ze okresy zwolnienia sumują się i wtedy jeżeli przekrocze ten okres 270 dni to muszę starać się o zasiłek rehabilitacyjny czy coś takiego

Ale to 270dni to chyba dotyczy samego ciazowego. Nie wlicza tego l4 zwyklego co tetaz masz. Tak mi sie wydaje, ale lepiej sie dowiedziec.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zadzwonię na infolinię chyba do ZUS i zapytam bo jak rzeczywiście tak jest to może nie ma sensu wracać do pracy i nie potrzebnie się denerwować, ale jeśli tak nie jest to powrót mój będzie konieczny :)

Wlasnie mi sie tez wydaje, ze lepiej ciagnac l4 ile sie da i liczyc na to, ze w miedzy vzasie pojawia sie dwie kraseczki [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To fajnie. Twoj Anioleczek na pewno Was pulnuje i dopilnuje kolejnego maluszka. Co do staran to wiesz co? Mi po stracie lekarz kazal czekac 4 miesiace, ale ja nie zamierzalam go sluchac [emoji6] Po pierwszej @ poszlam na kontrole do gina, a on sam mowi, ze wszystko ok i mozna zaczac. Nawet wypatrzyl dwa jajeczka gotowe do owulacji [emoji3] Udalo sie za pierwszym razem. Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo podobnie!
A u mnie...czuje sie lepiej, mdlosci stopniowo odpuszczaja. Badania prenatalne wyszly dobrze. Boje sie tylko o szyjke, bo w pietwszej ciazy bardzo sie skracala juz w 16tc. Tetaz jest 14tc, a za dwa tygodnie akurat mam wizyte, wiec sie wyjasni.
Mam tez stresa, bo za tydzien ide na kilka dni z corka do szpitala na diagnostyke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Mi mówił lekarz ( ten który mnie wypisywał) że pół roku po tak wysokiej ciąży to minimum.. Oczywiście jednym uchem wpuściłam drugim wypuściłam :D

Poszłam do babki która mnie przejęła pod koniec poprzedniej ciąży kiedy zaczęły dziać się źle rzeczy i powiedziała mi że jeśli organizm będzie gotowy to ciążę przyjmie, a że po kontroli było wszystko dobrze i pięknie się zagoiło, nie było śladu po zabiegu a @ przyszła normalnie uznała że nie ma na co czekać i to jej posłuchałam i widocznie po 4 mc od porodu organizm uznał że to czas :) poza tym czas zapłodnienia zgrał się z pochówkiem mojej córki, a wtedy prosiłam ją o maluszka.. I pomogła :)

p19u3e3kht9rtsit.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ale to 270dni to chyba dotyczy samego ciazowego. Nie wlicza tego l4 zwyklego co tetaz masz. Tak mi sie wydaje, ale lepiej sie dowiedziec.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No właśnie nie wiem na jakiej to zasadzie działa, a chciałabym mieć pewność, żeby za kilka miesięcy nie pluć sobie w brodę, że nie wróciłam do pracy na miesiąc czy dwa

reklama
Wlasnie mi sie tez wydaje, ze lepiej ciagnac l4 ile sie da i liczyc na to, ze w miedzy vzasie pojawia sie dwie kraseczki [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Z jednej strony tak bym chciała, z drugiej koleżanka mnie namawia żebym wróciła razem z nią jest w tej samej sytuacji co ja niestety :( i teraz trochę bije się z myślami co dalej robić...

Do góry