reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mmmm wygląda apetycznie pewnie tak samo smakuje:)
A ja??? < oczy kotka ze Shreka >

p19u3e3kht9rtsit.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Wygląda pięknie :D
Tylko do termomix, czy da się zrobić bez takich sprzętów? Jeśli by się dało, to.... Podzielisz się przepisem....? :oops:

Ja dzisiaj upiekłam murzynka, a za chwilę spodziewam się paru gości ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Agus powiedz mi czy Ty masz dziś urodzinki czy jutro ? Bo myślałam , ze jutro a skoro dziś masz gości to chyba jednak dziś co?

Wygląda pięknie :D
Tylko do termomix, czy da się zrobić bez takich sprzętów? Jeśli by się dało, to.... Podzielisz się przepisem....? :oops:

Ja dzisiaj upiekłam murzynka, a za chwilę spodziewam się paru gości ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
[/

Podam przepis z temrimixa mysle ze można to dostosować na normalne gotowanie tylko dłużej będzie trwać
1515254184-2df1dec9351fa88d-aaaaaa.jpeg
1515254188-91681457487957f7-aaaaaa.jpeg

16udyx8di9hvrs5t.png

Dziewczyny mam trochęgłupie pytanie. Załóżmy że wybrałam już szpital w którym chcę rodzić. i co teraz? :D Mam nie wiem jakoś się zapisać że chce tam rodzić, czy jak zacznę rodzić to po prostu tam jechać? :D
Nie wiem jak to normalnie wygląda, bo akurat ja miałam swoją położna i przy podpisywaniu umowy wypelniala ze mną formularz kwalifikacyjny. Normalnie robi to chyba lekarz prowadzący. Później jedziesz we właściwym momencie do szpitala i jak są miejsca to Cię przyjmują. A jak nie to odsylaja do innego. Dobrze mieć w razie W alternatywę.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z Wami ponownie [emoji11]
Ja już trochę lepiej można by powiedzieć, ale wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka z pracy jest dokładnie w tej samej sytuacji co ja :( tylko ja miałam zabieg w piątek, a ona w sobotę minęłysmy się na oddziale [emoji33] ale chciałabym Was zapytać o coś innego bo jednak z czasem człowiek myśli bardziej trzeźwo i decyzja moja jest taka, że do pracy zamierzam wrócić, chciałabym jeszcze od mojego ginekologa miesiąc zwolnienia i później powrót do pracy tylko zastanawia mnie jedno jeżeli np. uda mi się zajść w ciążę w pierwszym czy drugim cyklu po powrocie do pracy (teraz też zaszłam szybko) to czy normalnie zwolnienie będzie mi się liczyło od początku ? Bo dużo czytalam, że jeśli przerwa jest krótsza niż 60 dni to sumują okresy i później można się starać o zasiłek rehabilitacyjny czy coś takiego, dla mnie to czarna magia może któraś z Was orientuje się w temacie albo chociaż wie gdzie mogłabym się dowiedzieć coś więcej w tym temacie :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj Paulinko. Fajnie, ze sie odezwalas i powoli dochodzisz do siebie. Co do tego l4 to nie pomoge, ale wydaje mi sie, ze te przepisy, o ktorych mowisz nie dotycza ciazy. Bo przeciez na l4 ciazowym mozesz byc 8 miesiecy i nie przechodzisz na zafen zasilek.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Witaj Paulinko. Fajnie, ze sie odezwalas i powoli dochodzisz do siebie. Co do tego l4 to nie pomoge, ale wydaje mi sie, ze te przepisy, o ktorych mowisz nie dotycza ciazy. Bo przeciez na l4 ciazowym mozesz byc 8 miesiecy i nie przechodzisz na zafen zasilek.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Muszę najlepiej zadzwonić do ZUSu i wtedy będę miała jasną informacje ;) powoli staram się jakoś dochodzić do siebie i patrzeć w przód ;) a co u ciebie ? [emoji11]

Paulinka super ze sie odezwalas i ze masz takie nastawienie. Napewno aniolek bedzie czuwam nas wami i kolejna ciaza bedzie bez zadnych komplikacji tego ci zycze z calego serducha.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Na to liczę :) muszę myśleć pozytywnie ;)

reklama
Muszę najlepiej zadzwonić do ZUSu i wtedy będę miała jasną informacje ;) powoli staram się jakoś dochodzić do siebie i patrzeć w przód ;) a co u ciebie ? [emoji11]

W jednym roku możesz być na zwolnieniu ciążowym 270 dni czyli całe 9 miesięcy [emoji4] rok się dopiero zaczął więc liczy Ci się od 1 stycznia a teraz wydaje mi się dostaniesz normalne zwolnienie [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry