reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

z podobnych powodów zastanawiam się, czy w ogóle zaczynać oglądać grę o tron... Książkę czytam, tzn niedługo kończę 3 tom, i boję sie, że serial będzie zbyt rozbieżny...

W sumie, w mojej czytelniczo-oglądaczej historii trafiłam tylko na 3 filmy, które są lepsze niż książki, na podstawie których powstały ;)
A Wy jak? Książka czy film? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zastanawiam się które książki czytałam przed filmami... Lolitę? [emoji23] myśle ze książka zawszewygra z filmem, bo sami sobie robimy projekcje w głowie i mało co to pobije ;) grę o tron uwielbiam- ale znowu- nie czytałam książek. Chociaż np z kryminałów, dziewczyna z pociągu czy trylogia millenium- filmy były Ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zielona Mila czy na ekranie czy w tradycyjnej postaci strasznie mnie rozkleja. Na prawdę płaczę jak bóbr przy tym. Tak samo mocno płaczę na filmie "Chlopiec w pasiastej piżamie". Ł mi zabrania teraz niektorych filmów oglądać bo ze 3 dni pod rząd jak wracał z pracy zastawał mnie płaczącą na kanapie w salonie :D

O nie, ten film i podobne zostają w głowie i nie dają spokoju.... przyznam ze unikam ostatnio takich ciężkich...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny czy w ciąży mogę jeść melona, bo przeglaądam internet i czytam i wyczytałam, że sprzyja poronieniu :( sama nie wiem a tak mi się chce go zjeść.

Ja namietnie jem melona. Jest soczysty I pyszny. Nie przejmowalabym bym sie za bardzo :happy2:

Ja nie mam przeczucia co do plci.
Nie bede powolywala sie na cere, jedzenie, ktore jem, bo w dwoch ciazach smakowalo mi co innego, a I tak okazalo sie, ze beda to chlopacy.
W tej ciazy mam slabosc do pomidorow.
Z synusiami jadlam pomarancze kilogramami.
Wkrotce sie okaze ;-) ;)

Ja też jakoś nie mam przeczucia co do płci, aczkolwiek raczej myślę o dziecku jak o chłopcu. Tylko, że to nie przeczucie, a raczej racjonalne myślenie, że chłopiec będzie dużo tańszy. Mam ubrania od rozmiaru 56 do 128, zabawki i nie trzeba będzie robić kolejnego pokoju :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Cześć Kobiety:) Jestem nowa, choć przyznam, że od jakiegoś czasu przeglądałam forum, ale dopiero dziś postanowiłam oficjalnie dołączyć. W telegraficznym skrócie: jestem z Krakowa i to moja pierwsza ciąża. Jestem już po usg genetycznym i po badaniu zmieniono mi termin porodu z 13 na 9 lipca. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grupy:)
Hej :) ja też z Krakowa jestem :) i też pierwsza ciąża! A termin na 13go po wczorajszym usg :)

Nie lubię szpitali. Choć od dzieciństwa miałam z nimi jakiś bliższy związek (ale nie jako pacjentka), to po prostu od jakiegoś czasu nie lubię...
Za oknem latarnia prosto w oczy, z jednej strony nienaturalna cisza, a z drugiej dźwięki, alarmy itd...
Oczywiście w nocy prawie nie spałam, a jak już nad ranem usnęłam, to... Jak salowa rano sprzątała, to zabrała mi talerz :/ tylko dlatego, że był zwykły, biały, widocznie podobny do szpitalnych... Ech :(
Następnym razem chyba sobie pomaluję...

Plamienia nie ma, ewidentnie było to po usg. Więcej nie zgodzę się na podochwowe.....
A na wizycie dowiem się, kiedy mnie wypuszczą... Chciałabym dzisiaj.... Ech.... Chcę do domu...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Cześć Kobiety:) Jestem nowa, choć przyznam, że od jakiegoś czasu przeglądałam forum, ale dopiero dziś postanowiłam oficjalnie dołączyć. W telegraficznym skrócie: jestem z Krakowa i to moja pierwsza ciąża. Jestem już po usg genetycznym i po badaniu zmieniono mi termin porodu z 13 na 9 lipca. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grupy:)

Jasne witamy:)

Nie lubię szpitali. Choć od dzieciństwa miałam z nimi jakiś bliższy związek (ale nie jako pacjentka), to po prostu od jakiegoś czasu nie lubię...
Za oknem latarnia prosto w oczy, z jednej strony nienaturalna cisza, a z drugiej dźwięki, alarmy itd...
Oczywiście w nocy prawie nie spałam, a jak już nad ranem usnęłam, to... Jak salowa rano sprzątała, to zabrała mi talerz :/ tylko dlatego, że był zwykły, biały, widocznie podobny do szpitalnych... Ech :(
Następnym razem chyba sobie pomaluję...

Plamienia nie ma, ewidentnie było to po usg. Więcej nie zgodzę się na podochwowe.....
A na wizycie dowiem się, kiedy mnie wypuszczą... Chciałabym dzisiaj.... Ech.... Chcę do domu...

0d1yrjjgtd95fou3.png

O kurde czyli jeszcze jesteś stratna o talerz :D dobrze że się uspokoiło tak jak mówisz rób tak jak Ci rozsądek podpowiada czasami trzeba być 3 kroki przed lekarzami..niestety sama się o tym przekonałam...bylam w szpitalu na początku bo miałam bole i na dole mnie tam tak jakby chcialo rozerwać przyszedł mlody cwaniaczek zrobil usg i mówi że chyba mam jakąś infekcje i dał mi globulki na których czytam w ulotce że do 3 miesiąca Broń Boże nie używać :/ jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony ...a jak później się okazało z posiewu żadnej bakteri ,infekcji nie było niewiadomo jakby sie to skończyło gdybym niedociekala co to za globulki i tak poprostu je zaaplikowala..

reklama
Do góry