reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Super! Gratuluje [emoji5] A ktory to tc dokladnie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Wczoraj zastanawialam sie czy moze byc to juz to,czulam czasem takie jakby pekniecie banki. A dzis dwa pukniecia ktorych nie da sie z niczym innym pomylic a leci u mnie 15 tydz. Dokladnie 14tydz 4 dzien. U mnie to 4 ciaza i chudzielec jestem. Kurcze ze ja nie pamiętam w ktorych tyg czulam ruchy poprzedniej 3.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]. Za mną ciężkie 2 noce wgl prawie nie śpię wczoraj dużo wymiotowalam dziś lepiej ale też szału nie ma a jak u was samopoczucie?

w4sqgzu395zb6ngs.png

Czy któraś z was robiła do usg genetycznego badanie bhcg? Mi lekarka zleciła, zrobiłam wczoraj i wynik wyszedł 98,28 IU/l. Troche malo jak tak patrze na normy i mam teraz wielkiego stresa czy wszystko jest ok... Jestem ok 12 tygodnia teraz.
Ja mialam pobierana krew na pappa i wolne hcg. Ale to chyba inne normy sa. Nie wiem, ale o 14.40 sie dowiem [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ale naprodukowałyście :O
Ja się zdrzemłam po kolejnej nieprzespanej nocce, i się już nie odkopię... :oops:

Duphaston, i leżę... ale mam też nadzerkę, której kilka mcy przed ciążą nie miałam, i w szpitalu mówili, że mogę z niej plamić...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
No i witam nowe mamy na wątku :)

Co do wózka - to akurat oglądałam, tylko będę musiała znaleźć jakąś małą gondolkę na pierwsze powiedzmy 8-9 miesięcy, ale spacerówkę już oglądałam ;)
Tylko obawiam się, że napiszecie, że brzydka ;)
Opcji mam kilka do zastanawiania się, no i na 95% używka...
A marzy mi się Thule Chariot Cx2, ale biorąc pod uwagę cenę, ewentualnie inny pożądny jogger z dużymi pompowanymi kołami, sztywnym przednim, i opcją jako przyczepka do roweru :D

0d1yrjjgtd95fou3.png
Czemu gondolke mala i to na 8-9 mies? Ja mialam duza gondole i starczyla ledwo na 6 mies.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

I @olaaa7 jeśli chodzi o rozmiar to 56 myślę że starczy w lecie. Bo nie ubierasz dużo warstw bo ogólnie niby ciepło ma być. Móje drugie dziecko pod koniec grudnia się urodzilo 57 cm niby miało a w 56 się topiło. Wszystkie pajace śpiochy majdaly mu się w nogach więc kupiłam 2 pajace na 50 żeby miał w czym spać. A bodziakow, spodenek, i sweterków też miałam sporo na 50 ale to dostałam od kuzyna bo miał bliźniaczki i kupowali wtedy 46 i 50 dla nich a potem wszytko mi dali bo sami już więcej nie planują dzieci ale naprawdę z nich korzystalam. Nawet z różowych bodziakow. Ogólnie dziecko dużo lepiej wyglądało w rozmiarze 50 który było widać że jest dobry a nie tu za dlugie rękawy tam za szerokie. W lumpach też można coś fajnego małego wychaczyc ale to trzeba lubieć

Hey trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]. Za mną ciężkie 2 noce wgl prawie nie śpię wczoraj dużo wymiotowalam dziś lepiej ale też szału nie ma a jak u was samopoczucie?

w4sqgzu395zb6ngs.png
Wspolczuje nocek. U mnie myslalam ze mdlosci minely az do wczoraj ,wypilam mala kawe rozpuszczalna z mlekiem to poznoej caly dzien bylo mi nie dobrze i mnie mdlilo. Nic nie moglam tknac az do dzis rana. Dobrze ze D ma 2 zmiane to rano dzieci ogarnal i zawiozl do szkolu. Ja wstalam tylko zrobic im jedzenie i spalam do 10[emoji1]

w4sqgzu395zb6ngs.png
Biedaczka :( Myślałam, że u Ciebie już odpuściły te wymioty. U mnie bez zmian, czuję się tak jak przed ciążą jedynie sutki są wrażliwsze i czuje je już nawet w nocy jak obracam się z boku na bok.

Czemu gondolke mala i to na 8-9 mies? Ja mialam duza gondole i starczyla ledwo na 6 mies.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Też mi się wydaje, że gondolka to raczej duża tym bardziej na 8-9 miesięcy. Małe moim zdaniem to takie do którego nie mieści się już 5 miesięczne dziecko.

Wczoraj zastanawialam sie czy moze byc to juz to,czulam czasem takie jakby pekniecie banki. A dzis dwa pukniecia ktorych nie da sie z niczym innym pomylic a leci u mnie 15 tydz. Dokladnie 14tydz 4 dzien. U mnie to 4 ciaza i chudzielec jestem. Kurcze ze ja nie pamiętam w ktorych tyg czulam ruchy poprzedniej 3.

No to mysle, ze spokojnie to moze byc to. 4 ciaza, a Ty na prawde chudzinka. Ja od kilku dni czasami czuje takie smyranko i yez sie zastanawiam czy to dzidzia czy jelita[emoji6] W pierwszej ciazy w 16tc czulam stukniecia o szyjke, w 18tc smyrania, a w 20tc kopniaczka [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry