reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Super! Gratuluje [emoji5] A ktory to tc dokladnie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Wczoraj zastanawialam sie czy moze byc to juz to,czulam czasem takie jakby pekniecie banki. A dzis dwa pukniecia ktorych nie da sie z niczym innym pomylic a leci u mnie 15 tydz. Dokladnie 14tydz 4 dzien. U mnie to 4 ciaza i chudzielec jestem. Kurcze ze ja nie pamiętam w ktorych tyg czulam ruchy poprzedniej 3.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]. Za mną ciężkie 2 noce wgl prawie nie śpię wczoraj dużo wymiotowalam dziś lepiej ale też szału nie ma a jak u was samopoczucie?

w4sqgzu395zb6ngs.png

Czy któraś z was robiła do usg genetycznego badanie bhcg? Mi lekarka zleciła, zrobiłam wczoraj i wynik wyszedł 98,28 IU/l. Troche malo jak tak patrze na normy i mam teraz wielkiego stresa czy wszystko jest ok... Jestem ok 12 tygodnia teraz.
Ja mialam pobierana krew na pappa i wolne hcg. Ale to chyba inne normy sa. Nie wiem, ale o 14.40 sie dowiem [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ale naprodukowałyście :O
Ja się zdrzemłam po kolejnej nieprzespanej nocce, i się już nie odkopię... :oops:

Duphaston, i leżę... ale mam też nadzerkę, której kilka mcy przed ciążą nie miałam, i w szpitalu mówili, że mogę z niej plamić...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
No i witam nowe mamy na wątku :)

Co do wózka - to akurat oglądałam, tylko będę musiała znaleźć jakąś małą gondolkę na pierwsze powiedzmy 8-9 miesięcy, ale spacerówkę już oglądałam ;)
Tylko obawiam się, że napiszecie, że brzydka ;)
Opcji mam kilka do zastanawiania się, no i na 95% używka...
A marzy mi się Thule Chariot Cx2, ale biorąc pod uwagę cenę, ewentualnie inny pożądny jogger z dużymi pompowanymi kołami, sztywnym przednim, i opcją jako przyczepka do roweru :D

0d1yrjjgtd95fou3.png
Czemu gondolke mala i to na 8-9 mies? Ja mialam duza gondole i starczyla ledwo na 6 mies.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

I @olaaa7 jeśli chodzi o rozmiar to 56 myślę że starczy w lecie. Bo nie ubierasz dużo warstw bo ogólnie niby ciepło ma być. Móje drugie dziecko pod koniec grudnia się urodzilo 57 cm niby miało a w 56 się topiło. Wszystkie pajace śpiochy majdaly mu się w nogach więc kupiłam 2 pajace na 50 żeby miał w czym spać. A bodziakow, spodenek, i sweterków też miałam sporo na 50 ale to dostałam od kuzyna bo miał bliźniaczki i kupowali wtedy 46 i 50 dla nich a potem wszytko mi dali bo sami już więcej nie planują dzieci ale naprawdę z nich korzystalam. Nawet z różowych bodziakow. Ogólnie dziecko dużo lepiej wyglądało w rozmiarze 50 który było widać że jest dobry a nie tu za dlugie rękawy tam za szerokie. W lumpach też można coś fajnego małego wychaczyc ale to trzeba lubieć

Hey trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]. Za mną ciężkie 2 noce wgl prawie nie śpię wczoraj dużo wymiotowalam dziś lepiej ale też szału nie ma a jak u was samopoczucie?

w4sqgzu395zb6ngs.png
Wspolczuje nocek. U mnie myslalam ze mdlosci minely az do wczoraj ,wypilam mala kawe rozpuszczalna z mlekiem to poznoej caly dzien bylo mi nie dobrze i mnie mdlilo. Nic nie moglam tknac az do dzis rana. Dobrze ze D ma 2 zmiane to rano dzieci ogarnal i zawiozl do szkolu. Ja wstalam tylko zrobic im jedzenie i spalam do 10[emoji1]

w4sqgzu395zb6ngs.png
Biedaczka :( Myślałam, że u Ciebie już odpuściły te wymioty. U mnie bez zmian, czuję się tak jak przed ciążą jedynie sutki są wrażliwsze i czuje je już nawet w nocy jak obracam się z boku na bok.

Czemu gondolke mala i to na 8-9 mies? Ja mialam duza gondole i starczyla ledwo na 6 mies.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Też mi się wydaje, że gondolka to raczej duża tym bardziej na 8-9 miesięcy. Małe moim zdaniem to takie do którego nie mieści się już 5 miesięczne dziecko.

Wczoraj zastanawialam sie czy moze byc to juz to,czulam czasem takie jakby pekniecie banki. A dzis dwa pukniecia ktorych nie da sie z niczym innym pomylic a leci u mnie 15 tydz. Dokladnie 14tydz 4 dzien. U mnie to 4 ciaza i chudzielec jestem. Kurcze ze ja nie pamiętam w ktorych tyg czulam ruchy poprzedniej 3.

No to mysle, ze spokojnie to moze byc to. 4 ciaza, a Ty na prawde chudzinka. Ja od kilku dni czasami czuje takie smyranko i yez sie zastanawiam czy to dzidzia czy jelita[emoji6] W pierwszej ciazy w 16tc czulam stukniecia o szyjke, w 18tc smyrania, a w 20tc kopniaczka [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry