reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale naprodukowałyście :O
Ja się zdrzemłam po kolejnej nieprzespanej nocce, i się już nie odkopię... :oops:

A przyjmujesz jakieś leki?
Duphaston, i leżę... ale mam też nadzerkę, której kilka mcy przed ciążą nie miałam, i w szpitalu mówili, że mogę z niej plamić...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
No i witam nowe mamy na wątku :)

Co do wózka - to akurat oglądałam, tylko będę musiała znaleźć jakąś małą gondolkę na pierwsze powiedzmy 8-9 miesięcy, ale spacerówkę już oglądałam ;)
Tylko obawiam się, że napiszecie, że brzydka ;)
Opcji mam kilka do zastanawiania się, no i na 95% używka...
A marzy mi się Thule Chariot Cx2, ale biorąc pod uwagę cenę, ewentualnie inny pożądny jogger z dużymi pompowanymi kołami, sztywnym przednim, i opcją jako przyczepka do roweru :D

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
hmmm wiem ze spada ale ni wiem czy powinno az tak bardzo
Jak patrze na norme
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml

to mam jednak troche stresa.
Na szczescie przesuneli mi badanie z piątku na wtorek w przyszlym tyg wiec kilka dni stresu mniej. Nie mniej jednak jak ktos robił to badanie i ma wynik podobny to bardzo bym sie uspokoiła :)

Jak patrze na norme

Na szczescie przesuneli mi badanie z piątku na wtorek w przyszlym tyg wiec kilka dni stresu mniej. Nie mniej jednak jak ktos robił to badanie i ma wynik podobny to bardzo bym sie uspokoiła :)

Hm a masz możliwość skontaktowania się z lekarzem? On na pewno będzie wiedział i Cię uspokoji po co masz się stresowac:) A ciąża może trochę strasza i z tad też różnica w becie:)

Jak patrze na norme

Nie martw się na zapas, na pewno jest oki :) Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza, po co masz się denerwować :)

Dziewczyny czy planujecie kupić jakieś ciuszki w rozmiarze 50? Troszkę czytałam i sporo dziewczyn pisało, że nawet jak dziecko urodziło się 55cm to ciuszki w rozmiarze 56 były dużo za luźne. W ogóle jakie ciuszki kupić na lipiec dla noworodka? Nie mam pojęcia co i jak bo to pierwsze dziecko a nie chciałabym też go przegrzać. Myślicie, że można ubierać noworodka jeśli jest ciepło tak koło 30 stopni w body z krótkim rękawem? Swoją drogą straszne są rozbieżności między tą rozmiarówką, kupiłam body w rozmiarze 68 które wygląda jak inne w rozmiarze 56.
Ola moje pierwsze dziecko było z końca lipca. Było upalnie. Ubierałam body na długi rękaw i spodenki. Tak w domu. A na podwórko to body na krótki i odkrywałam tetrowka. Ogólnie ubierałam jedną warstwę więcej niż sama miałam.

Rozmiar 56 mi wystarczył na jakieś 3 tygodnie. Mój młody to był żarłok. Urodził się 3620, ze szpitala wyszlismy 3300, a jak mial miesiąc to już było 5300 i potem też tak szybko rósł i tył. Jak patrzę na zdjęcia to wyglądał jak ludzik Michelin, taka buła wielka. Ale on wiecznie był glodny. Zresztą do dziś dużo je, ale na szczęście wygląda normalnie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Witam z rana,trzymam kciuki za wizyty i witam nowe mamy.
Co do ubranek to najmniejsze kupuje 56 mimo ze chlopaki mialy 51cm a Oliwia 47cm. Ale lepiej zeby dzidzia miala luzniej a nie za ciasno. I nie bede miec duzo takich ubranek a jedynie kilka sztuk bo maluch szybko rosnie.

Dziewczyny jednak intuicja mnie nie myslila...
.czuje ruchy hurrrra wlasnie zjadlam sniadanie,czytam was a tu dwa pukniecia troche powyzej blizny po cc.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Super! Gratuluje [emoji5] A ktory to tc dokladnie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To musisz konkretnie pogadac z lekarzem, ale i tak musisz pamietac o dobru swoim i dziecka. Bol przejdzie, blizna sie a dziecko bedzie zdrowe i Ty tez :)

xrotgov3q3o4y33i.png
No wlasnie najbardziej mysle o dziecku i cc to dla niego nie najlepsza opcja. Ale oczywiscie jak bedzie taka koniecznosc to nie befe dyskutowac. Zawsze wybiore mniejsze zlo [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ola moje pierwsze dziecko było z końca lipca. Było upalnie. Ubierałam body na długi rękaw i spodenki. Tak w domu. A na podwórko to body na krótki i odkrywałam tetrowka. Ogólnie ubierałam jedną warstwę więcej niż sama miałam.
Witaj ja mam chlopca z połowy sierpnia w domu ubierając mu pajace do becik a na przemian z body długim rękawem i pół spiochy spiochami ale myślę że jak bym miała mieć kolejne z tego mc to już bym go tak nie ubierala dlatego śmiała jak masz w domu 25 stopni a na polu jest upal to możesz mu założyć body krótki rękaw i jakieś spodeneczki ja mojego miska ubierala w zeszłym roku już w takie body jak była taka temp 30 stopni w domu do chodziło na 30 tez to w pampers ie latał. Zasada jest jedną dziecka się nie przegrzewa trzeba mu kark spr czy ma w miary normalny a nie sposoby. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć zapraszam na priv posiadam przeróżne ubranka o różnych rozmiarach i kolorach uniwersalnych po 1 zł za sztukę

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie ma co sie zalamywac. Ja tez nie chciałam a teraz bede miec 4. I powiem ci ze dzieki temu ze jest cc mam zdrowe dziecko i ja tez zyje. Czasem cc ratuje malucha i matke.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne, ze tak. I jak rylko bedzie taka koniecznosc to nie befe dyskutowac [emoji6] Ale mam wielka nadzieje, ze jednak nie bedzie potrzeby [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry