reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale naprodukowałyście :O
Ja się zdrzemłam po kolejnej nieprzespanej nocce, i się już nie odkopię... :oops:

A przyjmujesz jakieś leki?
Duphaston, i leżę... ale mam też nadzerkę, której kilka mcy przed ciążą nie miałam, i w szpitalu mówili, że mogę z niej plamić...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
No i witam nowe mamy na wątku :)

Co do wózka - to akurat oglądałam, tylko będę musiała znaleźć jakąś małą gondolkę na pierwsze powiedzmy 8-9 miesięcy, ale spacerówkę już oglądałam ;)
Tylko obawiam się, że napiszecie, że brzydka ;)
Opcji mam kilka do zastanawiania się, no i na 95% używka...
A marzy mi się Thule Chariot Cx2, ale biorąc pod uwagę cenę, ewentualnie inny pożądny jogger z dużymi pompowanymi kołami, sztywnym przednim, i opcją jako przyczepka do roweru :D

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
hmmm wiem ze spada ale ni wiem czy powinno az tak bardzo
Jak patrze na norme
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml

to mam jednak troche stresa.
Na szczescie przesuneli mi badanie z piątku na wtorek w przyszlym tyg wiec kilka dni stresu mniej. Nie mniej jednak jak ktos robił to badanie i ma wynik podobny to bardzo bym sie uspokoiła :)

Jak patrze na norme

Na szczescie przesuneli mi badanie z piątku na wtorek w przyszlym tyg wiec kilka dni stresu mniej. Nie mniej jednak jak ktos robił to badanie i ma wynik podobny to bardzo bym sie uspokoiła :)

Hm a masz możliwość skontaktowania się z lekarzem? On na pewno będzie wiedział i Cię uspokoji po co masz się stresowac:) A ciąża może trochę strasza i z tad też różnica w becie:)

Jak patrze na norme

Nie martw się na zapas, na pewno jest oki :) Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza, po co masz się denerwować :)

Dziewczyny czy planujecie kupić jakieś ciuszki w rozmiarze 50? Troszkę czytałam i sporo dziewczyn pisało, że nawet jak dziecko urodziło się 55cm to ciuszki w rozmiarze 56 były dużo za luźne. W ogóle jakie ciuszki kupić na lipiec dla noworodka? Nie mam pojęcia co i jak bo to pierwsze dziecko a nie chciałabym też go przegrzać. Myślicie, że można ubierać noworodka jeśli jest ciepło tak koło 30 stopni w body z krótkim rękawem? Swoją drogą straszne są rozbieżności między tą rozmiarówką, kupiłam body w rozmiarze 68 które wygląda jak inne w rozmiarze 56.
Ola moje pierwsze dziecko było z końca lipca. Było upalnie. Ubierałam body na długi rękaw i spodenki. Tak w domu. A na podwórko to body na krótki i odkrywałam tetrowka. Ogólnie ubierałam jedną warstwę więcej niż sama miałam.

Rozmiar 56 mi wystarczył na jakieś 3 tygodnie. Mój młody to był żarłok. Urodził się 3620, ze szpitala wyszlismy 3300, a jak mial miesiąc to już było 5300 i potem też tak szybko rósł i tył. Jak patrzę na zdjęcia to wyglądał jak ludzik Michelin, taka buła wielka. Ale on wiecznie był glodny. Zresztą do dziś dużo je, ale na szczęście wygląda normalnie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Witam z rana,trzymam kciuki za wizyty i witam nowe mamy.
Co do ubranek to najmniejsze kupuje 56 mimo ze chlopaki mialy 51cm a Oliwia 47cm. Ale lepiej zeby dzidzia miala luzniej a nie za ciasno. I nie bede miec duzo takich ubranek a jedynie kilka sztuk bo maluch szybko rosnie.

Dziewczyny jednak intuicja mnie nie myslila...
.czuje ruchy hurrrra wlasnie zjadlam sniadanie,czytam was a tu dwa pukniecia troche powyzej blizny po cc.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Super! Gratuluje [emoji5] A ktory to tc dokladnie?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To musisz konkretnie pogadac z lekarzem, ale i tak musisz pamietac o dobru swoim i dziecka. Bol przejdzie, blizna sie a dziecko bedzie zdrowe i Ty tez :)

xrotgov3q3o4y33i.png
No wlasnie najbardziej mysle o dziecku i cc to dla niego nie najlepsza opcja. Ale oczywiscie jak bedzie taka koniecznosc to nie befe dyskutowac. Zawsze wybiore mniejsze zlo [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ola moje pierwsze dziecko było z końca lipca. Było upalnie. Ubierałam body na długi rękaw i spodenki. Tak w domu. A na podwórko to body na krótki i odkrywałam tetrowka. Ogólnie ubierałam jedną warstwę więcej niż sama miałam.
Witaj ja mam chlopca z połowy sierpnia w domu ubierając mu pajace do becik a na przemian z body długim rękawem i pół spiochy spiochami ale myślę że jak bym miała mieć kolejne z tego mc to już bym go tak nie ubierala dlatego śmiała jak masz w domu 25 stopni a na polu jest upal to możesz mu założyć body krótki rękaw i jakieś spodeneczki ja mojego miska ubierala w zeszłym roku już w takie body jak była taka temp 30 stopni w domu do chodziło na 30 tez to w pampers ie latał. Zasada jest jedną dziecka się nie przegrzewa trzeba mu kark spr czy ma w miary normalny a nie sposoby. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć zapraszam na priv posiadam przeróżne ubranka o różnych rozmiarach i kolorach uniwersalnych po 1 zł za sztukę

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie ma co sie zalamywac. Ja tez nie chciałam a teraz bede miec 4. I powiem ci ze dzieki temu ze jest cc mam zdrowe dziecko i ja tez zyje. Czasem cc ratuje malucha i matke.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne, ze tak. I jak rylko bedzie taka koniecznosc to nie befe dyskutowac [emoji6] Ale mam wielka nadzieje, ze jednak nie bedzie potrzeby [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry