reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mój wcześniak też wchodził w 56 a po miesiącu już w 62 a córka prawie odrazu w 62 bo miała 57 cm jak się urodziła

reklama
Mi lekarz powiedzial ze to moja decyzja. Ale zaznaczam ze mialam jeden sn i jedno cc. Szczerze, to wolalabym, zeby on zadecydowal [emoji23] Przy drugim porodzie uparlam sie na sn, mimo duzego dziecka i mojego nieduzego ciala i skonczylo sie jak sie skonczylo. Kilkanascie godz boli, skurcze co minute a i tak wzieli mnie na stol, bo byl brak postepu porodu. Dobrze ze mam jeszcze czas. Zobaczymy. Jak znow bedzie duze dziecko to odrazu biore cc.
I jak mam byc szczera, ja osobiscie duzo szybciej doszlam do siebie po cc. Nie bylam az tak obolala, bez sil, jak po sn.

xrotgov3q3o4y33i.png
A jak duze bylo dziecko?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Nie do mnie pytanie, ale jak pozwolisz to sie wypowiem[emoji6]
Wozek bardzo ladny, fotelik dobrej firmy, a cena swietna jak na taki zestew. Ale...nie kupowalabym uzywanego fotelika z nieznanego zrodla.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
My tu byśmy korzystali tylko z gondoli i spacerowki, fotelik i tak kupujemy osobno, nawet jeśli jakiś będzie z wózkiem :) Kupimy nowy ze wszystkimi atestami itp. mój Ł już tam się mocno rozeznał :)

Cześć dziewczyny dzisiaj jest piękny dzień słoneczko świeci i od razu chce się więcej i poza tym ja też dzisiaj sprawdzę co tam w brzuchu słychać o 16.45 nie mogę się już doczekać[emoji2] Teraz muszę się czym zająć żeby czas szybciej zleciał. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Witam nowe mamusie[emoji1]

Na pewno będzie wszystko dobrze :)

4kg wazyla i 58 cm, tylko wlasnie ja jestem niska i mimo nadwagi mam waska miednice, biodra i byl problem zeby "wyszla".

xrotgov3q3o4y33i.png
Moja 4200 i 57 [emoji5] Dalam rade, ale dobrze nie wspominam[emoji53] Boje sie zeby to nie bylo wieksze.

Ale to fakt, ze sama waga dziecka to polowa, druga polowa to budowa matki. Jak lezalam na patologii ciaxy to byla dziewczya, ktorej wage dziecka oszacowali na 2800 i poszla do cc, bo by nie urodzila[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

My tu byśmy korzystali tylko z gondoli i spacerowki, fotelik i tak kupujemy osobno, nawet jeśli jakiś będzie z wózkiem :) Kupimy nowy ze wszystkimi atestami itp. mój Ł już tam się mocno rozeznał :)
Aha, to ok. Tylko szkoda w takim razie placic za ten fotelik. Chyba ze obniza cene, jak go nie bedziecie brac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Moja 4200 i 57 [emoji5] Dalam rade, ale dobrze nie wspominam[emoji53] Boje sie zeby to nie bylo wieksze.

Ale to fakt, ze sama waga dziecka to polowa, druga polowa to budowa matki. Jak lezalam na patologii ciaxy to byla dziewczya, ktorej wage dziecka oszacowali na 2800 i poszla do cc, bo by nie urodzila[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No i ja tez wlasnie mam obawy. Dlatego nic nie planuje. Zobaczymy jakie duze bedzie dziecko, co lekarz doradzi. Ale tak jak pisalam, ciesze sie ze nie narzuca. Sam powiedzial, ze jak trzeba bedzie to wystawi skierowanie na cc bez zadnych problemow. Czas pokaze :)

xrotgov3q3o4y33i.png

reklama
No i ja tez wlasnie mam obawy. Dlatego nic nie planuje. Zobaczymy jakie duze bedzie dziecko, co lekarz doradzi. Ale tak jak pisalam, ciesze sie ze nie narzuca. Sam powiedzial, ze jak trzeba bedzie to wystawi skierowanie na cc bez zadnych problemow. Czas pokaze :)

xrotgov3q3o4y33i.png
Tylko, ze ja bardzo nie chce cc. Zalamiem sie jak sie okaze, ze trzeba [emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry