reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

pospalam wieczorem i teraz spac nie moge. jutro mam wizyte i pobierana krew na nifty. w sumie nic co powinno mnie stresowac, bo przeciez tylko pobranie krwi a i tak wyniki za 2 tyg. ale i tak sie denerwuje. w sumie juz w komolecie za soebie i za kolezanke. za tydzien w poniedzialek z nia, jako tlumacz, ide do poloznej rano a potem jak dobrze pojdzie do gina po poludniu (musze tylko malucha ulokowac u dziadkow). boje sie co tam wtedy zobacze badz uslysze. nawet nie wiemy na jakim etapie ciazy ewentualnie jest. ta ciaza byla takim wielkim zaskoczeniem. nieregularne okresy, czasem wcale. lata staran, leczenie, dwa poronienia i nigdy wiecej juz nie udalo sie zajsc. ona juz calkiem stracila nadzieje. odpuscila. a teraz nagle bum. test pozytywny. totalny szok. i strach. dodatkowy, ze mieszka od niedawna w Szwecji, po szwedzku nie mowi, po angielsku cienkutko a dodatkowo opieka nad ciezarnymi jest tu specyficzna. w pl podczas staran byla objeta opieka diabetologa, endokrynologa, ginekologa. a tu nie wiem jak do tego podejda. poki co podtrzymuje ja na duchu i kaze myslec pozytywnie. ale mnie samej po stracie trudno zachowac optymizm. ona sie stara nie nakrecac, ale jednoczesnie widze, ze nabrala nadziei.
chcialabym wierzyc, ze jesli wydarzyl sie nagle taki cud to, ze nie po to by zginac...
Nie denerwuj sie bedzie wszystko dobrze [emoji8] ja tez teraz przez to wolne troche swirowalam i sie zamartwialam, bo odstep od wizyty do wizyty to prawie miesiac, a jak dla mnie to mega dlugo. Trzeba byc dobrej mysli, bo dzidzius to czuje wszystko kazda nasza emocje.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wlasnie dziewczyny pytanie: w ktorym dokladnie tygodniu powinny byc wykonane badania prenatalne w 1 trymestrze? Mam watpliwosci, bo lekarz powiedzial mi, ze jak skoncze 12 tydzien to zrobimy prenatalne,a ze jestem w pierwszej ciazy to chetnie wyslycham waszych rad [emoji4] [emoji4] [emoji4]

A wlasnie dziewczyny pytanie: w ktorym dokladnie tygodniu powinny byc wykonane badania prenatalne w 1 trymestrze? Mam watpliwosci, bo lekarz powiedzial mi, ze jak skoncze 12 tydzien to zrobimy prenatalne,a ze jestem w pierwszej ciazy to chetnie wyslycham waszych rad [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Ja usg prenatalne miałam robione 11+1 z tym, że podobno dzidzia musi mieć odpowiednie wymiary żeby można było dobrze zobaczyć tak tu dziewczyny pisały. Moja miała 5 cm

Ja usg prenatalne miałam robione 11+1 z tym, że podobno dzidzia musi mieć odpowiednie wymiary żeby można było dobrze zobaczyć tak tu dziewczyny pisały. Moja miała 5 cm
Tak, dokladnie. Tygodnie sa orientacyjne, bo w nich sa konieczne wymiary CRL do zmierzenia co potrzeba. Jak dzidzius bedzie za maly, lub za duzy, to sie nie bedzie dalo posprawdzac. Ja prenatalne mam w piatek, bede wtedy w 12+5.

xrotgov3q3o4y33i.png

Hej dziewczyny jestem przerażona ..dzis dopadł mnie taki koszmar :( że byłam siku i podcierajac się wyciagnelam moje dziecko ale było takie malutkie może z 3cm ale tak wyraźne ;( wstałam normalnie spocona ;/

Hej, a mnie załapał gardło i kicham strasznie araziłam się od małego :/
Narazie leczenie się sokiem z malin, i jakieś pastylki dla kobiet w ciąży, mam nadzieję że mi przejdzie, ja dziś wyjątkowo spalam i nawet nic mi się nie śniło bynajmniej nie pamiętam i nawet tylko raz wstałam na siku, odespalam sylwestra bo po szłam spać o 2
Dorotea daj znać koniecznie po przyjęciu do szpitala jak tam sytuacja

Tak sobie patrzę i jutro zaczynam 15 tydzien, jeszcze miesiąc i połowa ciazy:) oby tak szybko zleciało do lipca bez komplikacji

Hej dziewczyny jestem przerażona ..dzis dopadł mnie taki koszmar :( że byłam siku i podcierajac się wyciagnelam moje dziecko ale było takie malutkie może z 3cm ale tak wyraźne ;( wstałam normalnie spocona ;/
Spokojnie... Mogę tylko polecić herbatę z melisy, a koszmary w ciąży ponoć z niewiadomych przyczyn są... Też mam, wiem, jakie to straszne, ale - to tylko zły sen..
Jak się obudzisz, to bez względu na to, jak przerażona, idź do wc, ewentualnie napój się herbaty, i powtarzaj sobie, że to tylko zły sen, który na pewno się nie sprawdzi, to tylko zły sen, tylko zły sen....

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Spokojnie... Mogę tylko polecić herbatę z melisy, a koszmary w ciąży ponoć z niewiadomych przyczyn są... Też mam, wiem, jakie to straszne, ale - to tylko zły sen..
Jak się obudzisz, to bez względu na to, jak przerażona, idź do wc, ewentualnie napój się herbaty, i powtarzaj sobie, że to tylko zły sen, który na pewno się nie sprawdzi, to tylko zły sen, tylko zły sen....

0d1yrjjgtd95fou3.png

No tak staram sobie powtarzać ale to takie realne , że aż strach

Do góry