reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Są rewelacyjne polecam na prawdę. Sama żałuję że nie zamówiłam dwóch par . Będę musiała tutaj czegoś poszukać :) A ja mam 167wzrostu i daleko mi do 3/4 także myślę że sprawdza się u wyższych dziewczyn też:)

Ja tez polecam są super

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Nie ma sie co tu spierac o porody. Kazda urodzi jak bedzie wstanie i jak bedzie jej dane. Sa rozne sytuacje, rozne progi bolu itp. Najwazniejsze, zeby dziecko i matka wyszly z tego calo.
Ja na moje porody nie moge narzekac, choc wiadomo, ze przyjemnosc to nie byla. Ale za zadnym razem nie mialam krzyzowych, pierwszy trwal 4,5h a drugi 1,5h. Zewnatrzoponowe, ktore bardzo chcialam miec nie mialo racji bytu - za kazdym razem akcja za szybka by je podac. Na ten moment nie zakladam nawet zewnatrzoponowego - i licze, ze pojdzie rownie dobrze.
Ale mialam kolezanke, ktora tu, w Szwecji rodzila 28h i skonczylo sie kleszczami. Tak ja tam rozorali na dole, ze po roku podczas sexu czula bol. Po kilku latach drugi porod. Ja bym na jej miejscu blagala o cc. Choc w Szwecji pewnie by jej i tak nie dali. Rodzila 22h... juz bez kleszczy, ale sama ilosc godzin porazajaca...
Nie strasz [emoji85] ja mam blizniaki i też mieszkam w Szwecji . Póki co jednak o tym nawet nie myślę w razie czego polecę rodzic do Pl.
Modlę się by maluchy donosic [emoji173][emoji173]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Dziewczyny, to zamówię od razu dwie ;)
A macie porównanie jak rozmiar wychodzi w porównaniu z jakimś "sieciówkowym" (Orsay, Mexx, decathlon, cokolwiek... )? Sieciówkowe nosiłam 36/34, teraz spodnie 36 są ok, ale brzuszek uwiera, i myślę, czy 36 w sensie S będzie ok... :oops:

0d1yrjjgtd95fou3.png

Witaj i podwojne gratulacje [emoji3]
Jejku 7 strat, jak Ty to przeszlas? Jedna ciezko przezyc. Ale tym razem juz musi byc dobrze skoro tak daleko zaszlas!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Stwierdziliśmy z mężem że to ostatnia próba i jeśli znowu poronie to się poddajemy a tu dwa maluchy [emoji173][emoji173]
Pierwsza ciąża i to na dodatek z dwójka , więc ciągle szukam , czytam czy pobolewanie podbrzusza jest normalne. Praktycznie mnie nie opuszcza.

Dziewczyny a kiedy zamierzacie zacząć kompletować wyprawkę? Macie już jakieś pierwsze śpioszki czy buciki? :) Przyznam, że korci mnie strasznie i przeglądam ubranka z zachwytem ale jeszcze nie mam odwagi niczego kupić...
Ja pomimo że mogę urodzić już w czerwcu nic nie kupuje. Przyjaciel zaproponował wszystko po swoich blizniakach: łóżeczka, wózek .. dosłownie wszystko. Nic nie przyjęłam . Czekam [emoji173]

Ja zamawialam ciuszki dla maluszka przyjaciółki z Wish. Przy okazji zamówiłam sobie jeansy ciążowe. Ciuszki jak i moje spodnie przeszły moje oczekiwania a koszt był śmieszny. Zwracajcie uwagę na komentarze kupujących o danym produkcie.

Dzięki Dziewczyny, to zamówię od razu dwie ;)
A macie porównanie jak rozmiar wychodzi w porównaniu z jakimś "sieciówkowym" (Orsay, Mexx, decathlon, cokolwiek... )? Sieciówkowe nosiłam 36/34, teraz spodnie 36 są ok, ale brzuszek uwiera, i myślę, czy 36 w sensie S będzie ok... :oops:

0d1yrjjgtd95fou3.png

Zamów sobie 36 ja nosze 36 i tez brzuszek uwiera zamówiłam M ale są na brzuch za wielkie jeszcze wiec domowilam 36 i są idealnie

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
pospalam wieczorem i teraz spac nie moge. jutro mam wizyte i pobierana krew na nifty. w sumie nic co powinno mnie stresowac, bo przeciez tylko pobranie krwi a i tak wyniki za 2 tyg. ale i tak sie denerwuje. w sumie juz w komolecie za soebie i za kolezanke. za tydzien w poniedzialek z nia, jako tlumacz, ide do poloznej rano a potem jak dobrze pojdzie do gina po poludniu (musze tylko malucha ulokowac u dziadkow). boje sie co tam wtedy zobacze badz uslysze. nawet nie wiemy na jakim etapie ciazy ewentualnie jest. ta ciaza byla takim wielkim zaskoczeniem. nieregularne okresy, czasem wcale. lata staran, leczenie, dwa poronienia i nigdy wiecej juz nie udalo sie zajsc. ona juz calkiem stracila nadzieje. odpuscila. a teraz nagle bum. test pozytywny. totalny szok. i strach. dodatkowy, ze mieszka od niedawna w Szwecji, po szwedzku nie mowi, po angielsku cienkutko a dodatkowo opieka nad ciezarnymi jest tu specyficzna. w pl podczas staran byla objeta opieka diabetologa, endokrynologa, ginekologa. a tu nie wiem jak do tego podejda. poki co podtrzymuje ja na duchu i kaze myslec pozytywnie. ale mnie samej po stracie trudno zachowac optymizm. ona sie stara nie nakrecac, ale jednoczesnie widze, ze nabrala nadziei.
chcialabym wierzyc, ze jesli wydarzyl sie nagle taki cud to, ze nie po to by zginac...

Do góry