reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witejcie w tym ostatnim dniu świat u nas czywiescie alkochol odpadła ale za tesciu z mężem lubią w święta wypić A żebym nie czuła się pokrzywdzone do picia dostałam PIKOLO wypilam z szwagierka bo też w ciazy jest dostałam parę ciuszki dla dzieciaczka odwiedziła mnie kuzynka z gratulacjami i 4 raklamowkami ubranek 3 szatki do chrztu wszystko dla chłopca [emoji4] tak się najedlismy ze wyglądam jak bym miała zaraz rodzic [emoji4]

eikt3e3k96x30qte.png

reklama
Paulina - poza kwasem foliowym jak będziesz miała okazję, to zrób badanie krwi - profil tarczycowy (dla panującej ciążę tsh powinno być <1,5, przynajmniej tak mówi moja endokrynolog i jej wierzę..), i poziom Wit D - też może mieć znaczenie...
No i trzymam kciuki...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Myśmy od mojej mamy (jedynej, która wiedziała) dostali skarpetki :D

A plamienia na razie (odpukać! oby nie tylko na razie... ) się uspokoily, i oby tak dalej...

0d1yrjjgtd95fou3.png

No tak nieświadomi tego co się wydarzyło..możesz być z siebie dumna, że tak dzielnie odpowiadalas. Ja po zabiegu nie brałam nic kompletnie bo wtedy żyć mi się niechcialo i myślałam że już nigdy się nie zdecyduje na bycie w ciąży, myślę że jak nie daje Ci spokoju to z tym kwasem kup sobie ten co dziewczyny biorą nie ma co zaszkodzić a Ty będziesz spokojniejsza :) są też na pewno takie witaminy dla kobiet planujących zajść w ciążę więc może o takich poczytaj i wybierz któreś dla Ciebie . Mimo ciężkich dla Ciebie chwil posyłam Ci dużo ciepła i pogody ducha . Nasze Aniołki zajęły się Twoim . Chociaż cialkiem już go nie ma przy Tobie to jego duszyczka czuwa nad Tobą cały czas. Nigdy o tym nie zapominaj:**

Ja będę chciała przez ten okres 3 miesięcy brać kwas foliowy fakt faktem, że nie przywiązuje już do tego wagi o której go biorę czy rano czy wieczorem, ale lekarz zwrócił mi uwagę, że brać muszę skoro chce się starać ponownie ;)
Ja staram się trzymać, ale prawda jest taka, że po kątach płacze jak nikt nie widzi :( a teraz co bierzesz jak już zaszlas w ciążę ?
Dobrze, że mam Was i tą świadomość, że ta straszna sytuacja nie przydarzyła się tylko mi, oczywiście wolałabym żeby nikt nie przechodził tego samego co Ja, ale wiesz napewno o co mi chodzi :( czuje, że nie jestem z tym sama i że Wam udało się zajść ponownie w ciążę i wierzę, że mi też się uda :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Paulina - poza kwasem foliowym jak będziesz miała okazję, to zrób badanie krwi - profil tarczycowy (dla panującej ciążę tsh powinno być <1,5, przynajmniej tak mówi moja endokrynolog i jej wierzę..), i poziom Wit D - też może mieć znaczenie...
No i trzymam kciuki...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Będę rozmawiała z ginekologiem na ten temat i poproszę rodzinną o wypisanie mi skierowania na wszystkie podstawowe badania w tym tarczyca ;)

Jak mijają dziewczyny święta ? ;) To będą moje pierwsze święta, w których nie przytyję bo jakoś specjalnie nie mam ochoty nic jeść, oczywiście męża ciotki, dziadkowie wypytali kiedy wkoncu postaramy się o dziecko bo to już najwyższy czas i takie tam, oczywiście musiałam z kamienną twarzą odpowiadać, że jeszcze przyjdzie czas, chciałabym żeby chociaż już minął z miesiąc może będzie trochę łatwiej myśleć już o przyszłości ;)
Jaki kwas foliowy przyjmujecie po poronieniu? Zdążyłam w między czasie rozmawiać z moim lekarzem i stwierdził, że przy następnej ciąży będę przyjmować duphaston, Acard i kwas foliowy 5 mg więc prawie identyczny zestaw jak w obecnej, a ten kwas foliowy mnie nie przekonuje wolałabym brać ten Folian, ale jak to mój ginekolog mówi, w suplementy diety nie wierzy ;) i być tu mądry...
...nie chciałabym żeby sytuacja się powtórzyła :(

Ja zaraz po poronieniu zaczelam lykac Pregne Plus. Tam jest kwas foliowy zwykly i metylowany. Biore do tej pory.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja będę chciała przez ten okres 3 miesięcy brać kwas foliowy fakt faktem, że nie przywiązuje już do tego wagi o której go biorę czy rano czy wieczorem, ale lekarz zwrócił mi uwagę, że brać muszę skoro chce się starać ponownie ;)
Ja staram się trzymać, ale prawda jest taka, że po kątach płacze jak nikt nie widzi :( a teraz co bierzesz jak już zaszlas w ciążę ?
Dobrze, że mam Was i tą świadomość, że ta straszna sytuacja nie przydarzyła się tylko mi, oczywiście wolałabym żeby nikt nie przechodził tego samego co Ja, ale wiesz napewno o co mi chodzi :( czuje, że nie jestem z tym sama i że Wam udało się zajść ponownie w ciążę i wierzę, że mi też się uda :)

Oczywiscie słoneczko pozytywne myślenie to podstawa :* na pewno będzie dobrze widzisz nam też się udalo chociaż parę miesięcy temu w ogóle w to nie wierzyłam że jeszcze zaświeci słońce w moim życiu. Placz tak dużo jak potrzebujesz nietlum w sobie uczuc to najgorsze co może być przytrafiła Ci się tragedia i masz prawo przeżyć żałobę po swojemu. Wierzę, że każdej z was którą dotknęła teraz taka tragedia zaniedlugo los to wynagrodzi i będziecie się z nami dzielić dwiema kreseczkami. Trzymam za Was wszystkie baaardzo mocno kciuki:**

reklama
Hej Dziewczyny,

Mam nadzieje,ze wszystkie dobrze sie czujecie i,ze nie bylo zadnych naglych wypadow na IP.

Ja sie objadlam za wszystkie czasy ( na przemian z mdlosciami, ktore mnie nie opuszczaja).

Dzisiaj wybralam sie na przeceny NEXT'a i kupilam pierwsze rzeczy dla Groszka ( w razie w gdyby moje sloneczko nie roslo to moge oddac komus).

Nie moglam sie oprzec. Z uwagi na to,ze mam dwoch synkow i zawsze istnieje prawdopodobienstwo trzeciego to kupilam calkowicie neutralne bodziaki.

Ten trzypak z 15 euro na 4,5 e ( do 4,5 kg)
A te drugie z 6 e na 3 e ( do 3 miesiecy)

Zobacz załącznik 833361 Zobacz załącznik 833360
Sliczne [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry