reklama
Karrrina
Fanka BB :)
Na czym polega prenatalne, które wy teraz robicie? Bo ja niestety nie orientuję sie totalnie jak to jest w PL
W Holandii robi się trzy badania które mogą wykryć wady płodu: NIPT lub combination test ( na zespół Downa, Edwardsa, Pauatusyndrom) i dokładne USG w 20 tygodniu, na którym bardzo dokładnie mierzą i oglądają płód na dobrym sprzęcie w szpitalu.
Oczywiście samemu można zdecydować czy się chce robić badania czy nie. NIPT jest świetny i bardzo chciałam go zrobić, ale niestety przy bliźniakach się nie da. Combination test mogę zrobić, ale nie jest aż taki dokładny, poza tym kosztuje 185 euro na 1 dziecko, więc zdecydowałam, że odpuszczam. Najważniejsze jest dla mnie USG w 20 tygodniu, wtedy można wykryć bardzo dużo wad, a moja siostra ma rozszczep kręgsłupa więc trochę się tego obawiam.
W Holandii robi się trzy badania które mogą wykryć wady płodu: NIPT lub combination test ( na zespół Downa, Edwardsa, Pauatusyndrom) i dokładne USG w 20 tygodniu, na którym bardzo dokładnie mierzą i oglądają płód na dobrym sprzęcie w szpitalu.
Oczywiście samemu można zdecydować czy się chce robić badania czy nie. NIPT jest świetny i bardzo chciałam go zrobić, ale niestety przy bliźniakach się nie da. Combination test mogę zrobić, ale nie jest aż taki dokładny, poza tym kosztuje 185 euro na 1 dziecko, więc zdecydowałam, że odpuszczam. Najważniejsze jest dla mnie USG w 20 tygodniu, wtedy można wykryć bardzo dużo wad, a moja siostra ma rozszczep kręgsłupa więc trochę się tego obawiam.
olaaa7
To całe szczęście, że serduszko bije Jesteś spokojna na świętaOla ja już po ale dzidzia jeszcze za mała [emoji4] sprawdziliśmy tylko czy bije serduszko [emoji4] za dwa tygodnie powtórka a za tydzień normalna wizyta [emoji4]
Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Jola92
ja mam jutro wizytę n 17:00 Prenatalne 28 Jutro idę ze względu na to ciśnieniePrzykre ja dzięki nim dużo lepiej czułam się w pracy.. Jedna z nim oznajmiła wszystkim (oczywiście nie przy mnie) że mają mnie nie omijać, normalnie ze mną rozmawiać bo gorsze jest to unikanie.. Miała rację, po jej rozmowie każdy ze mną rozmawiał, o głupotach ale zawsze.. I w ten sposób jakoś wróciłam do normalności
Ale tak czy siak przepracowałam "aż" 2.5 miesiąca po powrocie hehe i poszłam na l4 [emoji14] wróciłam do pracy pod koniec sierpnia a na l4 jestem od 8 listopada [emoji14] nie planowałam tak szybko ale taki już los przewrotny teraz tylko modlę się żeby było dobrze i żeby wszystko dało się pomierzyć jutro na prenatalnych
Która z was ma juteo wizytę / prenatalne?
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
martaaa515
No dokładnie [emoji4] fajnie, że teraz często malucha podglądam, idzie jakoś przeżyć [emoji2]To całe szczęście, że serduszko bije Jesteś spokojna na święta
Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
olaaa7
Co się stało?Ja jeszcze 2 godzinki i na badania, dotarła do mnie rano straszna wiadomość ryczę cały czas i nie wiem jak ja wejdę do gabinetu oczy już mi zapuchly od placzu
Wcale się nie dziwię Trzymaj się :* Wiem co czujesz, sama mam dwa koty i jakby im coś dolegało to też bym wariowała, mam szynszylę z guzem nieoperacyjny i przed każdą wizytą wariuje i się boję.Ech ręce mi opadają. Leży teraz ten nasz kocurek i spi sobie. A ja myślę o nim, samochodzie, jutrzejszej wizycie i świra dostaje.
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
olaaa7
To prenatalne masz tak jak ja trzecią wizytę u ginekologa Trzymam kciukija mam jutro wizytę n 17:00 Prenatalne 28 Jutro idę ze względu na to ciśnienie
reklama
Jola92
Muszę się Was o cośzapytać. Wiem że robienie hybryd na paznokciach w ciaży jest całkowicie bezpieczne. Ja od około 2 lat sama sobie robie. Dziś sobie robiłam pierwszy raz od 3 miesiecy i jak sobie robiłam to bolal mnie brzuch. Myślicie, że dziecku może się to nie podobać czy cos?
Podziel się: