reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ech ręce mi opadają. Leży teraz ten nasz kocurek i spi sobie. A ja myślę o nim, samochodzie, jutrzejszej wizycie i świra dostaje.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Jejku, bidulek. Wspolczuje Ci strasznie. Moze podjedzciw jeszcze do innego weterynarza? Nie macie w okolicy jakiejs takiej wiekszej kliniki gdzie robia dokladniejsze badania?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Na czym polega prenatalne, które wy teraz robicie? Bo ja niestety nie orientuję sie totalnie jak to jest w PL :(

W Holandii robi się trzy badania które mogą wykryć wady płodu: NIPT lub combination test ( na zespół Downa, Edwardsa, Pauatusyndrom) i dokładne USG w 20 tygodniu, na którym bardzo dokładnie mierzą i oglądają płód na dobrym sprzęcie w szpitalu.

Oczywiście samemu można zdecydować czy się chce robić badania czy nie. NIPT jest świetny i bardzo chciałam go zrobić, ale niestety przy bliźniakach się nie da. Combination test mogę zrobić, ale nie jest aż taki dokładny, poza tym kosztuje 185 euro na 1 dziecko, więc zdecydowałam, że odpuszczam. Najważniejsze jest dla mnie USG w 20 tygodniu, wtedy można wykryć bardzo dużo wad, a moja siostra ma rozszczep kręgsłupa więc trochę się tego obawiam.
To wlasnie podobnie wyglada u nas tylko inaczej sie nazywa [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny ja dzis spalam swietnie. Chyba dopadlo mnie juz maksimum zmeczenia, ze tak spie [emoji6] A jeszcze corcia dala mi pospac do 9.00 [emoji3]

Chyba mnie tez jednak dopadl stres wizytowy, bo od wczoraj mam nerwa i glowa mnie boli [emoji53]

Zaraz biore sie za pieczenie keksa i makowca, to czas zleci [emoji6]

Powodzenia na dalszych wizytach!!!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny tak się zastanawiam co to może być? Wygląda trochę jak nosek ale przecież on nie może być taki długi :p Może jakimś cudem rączka?
25497973_1974534102824779_4640035429946292322_n.jpg

Załączniki

• 25497973_1974534102824779_4640035429946292322_n.jpg
    25497973_1974534102824779_4640035429946292322_n.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 255
Martaaa515 o której masz prenatalne? Kto jeszcze dzisiaj ma? Dziewczyny ginekolog na normalnej wizycie też może spokojnie rozpoznać płeć prawda? W jakim mniej więcej tygodniu?
Tak u nas w Kaliszu nie wykonuje się prenatalnych więc o płci informuje lekarz prowadzący :) koleżanka wiedziała dość późno chyba w 16 tyg

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny tak się zastanawiam co to może być? Wygląda trochę jak nosek ale przecież on nie może być taki długi [emoji14] Może jakimś cudem rączka? Zobacz załącznik 832916
Hahaha moja koleżanka miała zdjęcie, że dzidzia miała dość dorodny nos [emoji2][emoji2] ale to się poruszyła przy zdjęciu i dlatego takie wyszło [emoji2][emoji2][emoji2]
1513855210-a820f78839df935a-aaaaaa.jpeg

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Do góry