reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też się niestety nie znam, ale jak bardzo cię to niepokoi zadzwoń do lekarza i poproś czy by rzucił okiem :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Nie, niepokoić nie niepokoi, tak z ciekawości tylko chciałam jeszcze Was zapytać o zdanie :) Skoro lekarz powiedział, że jest ok to mu wierzę, nie chce się nakręcać i stresować bez powodu :)

reklama
Nie, niepokoić nie niepokoi, tak z ciekawości tylko chciałam jeszcze Was zapytać o zdanie :) Skoro lekarz powiedział, że jest ok to mu wierzę, nie chce się nakręcać i stresować bez powodu :)
Nie warto. Lepiej zaufać lekarzowi i mieć spokój. Ja na 1 wizycie miałam tylko pecherzyk, lekarz mówił, że to normalne, ale ja zaczelam szukac w necie i doszlam do wniosku, że przy takiej wielkości pęcherzyka już powinno być vos więcej widać i przed kolejną wizytą wkrecalam niewiadomo co.

p19uqqmzxqi22hcj.png

A to skoro lekarz powiedział, że jest w porządku to napewno nie masz się czym martwić :)

Nie warto. Lepiej zaufać lekarzowi i mieć spokój. Ja na 1 wizycie miałam tylko pecherzyk, lekarz mówił, że to normalne, ale ja zaczelam szukac w necie i doszlam do wniosku, że przy takiej wielkości pęcherzyka już powinno być vos więcej widać i przed kolejną wizytą wkrecalam niewiadomo co.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Masz rację, już wczoraj coś tam zaczęłam szukać i błysnęłam taką inteligencją, że potem sama z siebie się śmiałam, bo pomyliłam długość ciemieniowo-siedzeniową CRL z przeziernością karkową NT :p Czytam sobie, że powinna wynosić od 45 do 84 mm i patrzę na swoje zdjęcie i przerażenie, że u mnie jest 0,12cm, nie muszę pisać co wtedy myślałam i czułam :p Po chwili dopiero się skapnęłam, że to przecież wielkość dziecka a NT to ten zmierzony fałd karkowy :p

A to skoro lekarz powiedział, że jest w porządku to napewno nie masz się czym martwić :)
Tak, tak powiedział, tylko oczywiście te wyniki testu Pappa mnie jeszcze niepokoją i to, że powiedział, że jeśli wyniki by się pogorszyły to będzie dzwonić. Myślicie, że skoro teraz na usg było ok to raczej wynik z krwi też powinien być ok prawda? W ogóle czy któraś z forumek robiła już test pappa i poznała wynik z krwi?

Witam i ja z rana tez wieczorami mam brzuch piłeczka albo po zjedzeniu obiadu tak samo mimo tego ze nie jem za dużo bo od razu czuje się pełna z rana znów normalnie wygladam
Ja dziś druga nic nie wstawałam siku cieszę się wkoncu przesypiam cała noc
Wczoraj byłam w pracy potem reszta zakupów siatki noszenie jak pojechalAm o 10:00 na sklep to wróciłam o 21 lep mnie bolała brzuch wszystko chyba przesadziłam
A ja czekam na 4.01 [emoji18]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy was boli całe podbrzusze??? Jakby wszystkie narządy centralnie na dole ? Mnie od rana tak boli i noe wiem czy to świadczy o rozciąganiu się czy cis innego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Na odstresowanie opowiem Wam jak się wystraszylam w 1 ciąży na polowkowych :) Więc lekarz sobie robi Usg ( a był to mało rozmowny gość) ogląda pokolei wszystkie narządy dziecka i wpisuje jakieś dane w komputer. Jak skończył patrzy ten komputer i zrobił bardzo przerażoną minę! Mi już życie przed oczami przeleciało, zdążyłam pomyśleć o wszystkich wadach jakie istnieją i pomartwic się czy dziecko przeżyje i takie tam. A lekarz mówi "kurde... wszystko sobie skasowałem!" [emoji23]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Chyba bym umarła hehe

reklama

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja miałam to samo. Przed kolejną wizytą w poczekalni siedzialam i byłam pewna, że ginekolog stwierdzi puste jajo płodowe. Dlatego Jedyną stroną ciażową którą czytam jest to forum :) Wszytskie tu jestęsmy takie zdrowo myślace a jak co raz kolejna wpada w panikę to reszta ją uspokaja :D

Do góry