reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam swoją DG i się orientowałam, jak to jest. Ale kompletnie nie opłaca się podnoszenie stawek. Tzn. zależy, ile płacisz. Ja płacę najniższy ZUS. Do porodu zostało niecałe 7 miesięcy, musiałabym straszną kasę na ZUS teraz wybulić, żeby cokolwiek to w macierzyńskim zmieniło.

Ja dostanę wyrównanie do 1000 zł - tyle macierzyńskiego. Dlatego od września wracam do pracy. Na szczęście działalność prowadzę z domu, poza tym praktykowałam to już 3 razy, więc dam radę ;)

Dołączam do szczęśliwych posiadaczy kredytu ;) Nam zostało jeszcze 28,5 roku :szok: Ale co pół roku trochę nadpłacamy. I wcale nie mamy wypasionego domu, bo stać nas było tylko na rynek wtórny. Mieliśmy już mieszkanie na kredyt i musieliśmy kupić coś, gdzie dało się od razu wprowadzić, żeby nie płacić na czas wykańczania dwóch kredytów. Ale i tak jest fajnie :)

Padam dziś. Rano gin., potem praca, wieczorem odwiedziny znajomych - 4 dziewczyny z forum z marca 2014 z dzieciakami przyszły do nas :) Jak ogarnęłam pobojowisko po nich, to już trzeba było dzieci usypiać. Trochę mojego najmłodszego dziś nosiłam i brzuch mnie pobolewa. Ech, trzeba odpocząć chwilę...
Ja widzisz z miłą chęcią bym się poznała z kimś z moich okolic (tych nowych) :) bo będę tam zupełnie sama wszystkie koleżanki mam głównie w moim miejscu zamieszkania obecnego :) ale jak na złość nikogo z okolic na forum nie ma ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopadł mnie katar ratuuuunku !!! [emoji26] Wodę morską do nosa można używać ? ;)

Można :) Jeśli mogę się wypowiezieć to nie polecam. Jak byłam przeziebiona to własnie użyłam wody z solą morską i to bylo najgorszeco moglam zrobic :( Woda wylatywała gardlem i nosem a katar był po niej taki wodnisty że nie dało się spać bo wszystko spływało i wypływało. Ale to może tylko moje odczucia :)

A mi na piersiach wychodzą rozstępy buuuu:( i to takie wielkie, wygląda jaby mi ktoś cycki pociął w paski idące od sutka na zewnątrz. One są takie prawie fioletowe bo są świeże. Strasznie to wygląda :(

Można :) Jeśli mogę się wypowiezieć to nie polecam. Jak byłam przeziebiona to własnie użyłam wody z solą morską i to bylo najgorszeco moglam zrobic :( Woda wylatywała gardlem i nosem a katar był po niej taki wodnisty że nie dało się spać bo wszystko spływało i wypływało. Ale to może tylko moje odczucia :)
Tragedia nie wiem gdzie się przeziębiłam skoro prawie z domu nie wychodzę, nie dość że ostatnio sypiam coraz gorzej to teraz jeszcze katar :(
To w takim razie daruję sobie narazie wodę morską :(

Dopadł mnie katar ratuuuunku !!! [emoji26] Wodę morską do nosa można używać ? ;)

Jasne, ze mozna. A najlepiej inhalacje z soli fizjol. albo solanki.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Tragedia nie wiem gdzie się przeziębiłam skoro prawie z domu nie wychodzę, nie dość że ostatnio sypiam coraz gorzej to teraz jeszcze katar :(
To w takim razie daruję sobie narazie wodę morską :(

Co do sypiania to polecam rogala do spania! Do mnie już dotarł i jestem zachwycona! Spię dużo lepiej tylko cieżej sie wygramolić z łózka na siku :D Na ten katar polecam inhalacje właśnie z solą :) Mi pomoglo. Jak wyciagalam glowę to dmuchałam i tak przez całą inhalacje. Mi było dużo lepiej :)

A mi na piersiach wychodzą rozstępy buuuu:( i to takie wielkie, wygląda jaby mi ktoś cycki pociął w paski idące od sutka na zewnątrz. One są takie prawie fioletowe bo są świeże. Strasznie to wygląda :(
Moje piersi są ogólnie bardzo małych rozmiarów, a teraz wyglądają jak by były z lekka nabrzmiałe, ale raczej o zmianie rozmiaru to nie mam co myśleć [emoji23] a myślałam że w ciąży duże mi urosną a tu dupa [emoji23] ja smaruje brzuch i piersi oliwką dla dzieci wszyscy polecają, ale czy to coś pomoże wypowiem się w lipcu :) zamierzam też kupić olej kokosowy do smarowania się podobno rewelacja :)

Co do sypiania to polecam rogala do spania! Do mnie już dotarł i jestem zachwycona! Spię dużo lepiej tylko cieżej sie wygramolić z łózka na siku :D Na ten katar polecam inhalacje właśnie z solą :) Mi pomoglo. Jak wyciagalam glowę to dmuchałam i tak przez całą inhalacje. Mi było dużo lepiej :)
Podeslesz linka ? :)

reklama
Bo na tym polega dzialanie wody morskiej- na rozrzedzaniu gestego kataru [emoji6] Jak sie ma lejacy to nie ma co uzywac. No i nie przed spaniem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry