Dziewczyny a orientujecie się jak to wygląda teraz na działalności? Jeśli podniosę teraz składki ZUS na największe i za 3-4 miesiące wezmę zwolnienie to dostanę to większe świadczenie czy mogą się coś czepiać?
Ja mam swoją DG i się orientowałam, jak to jest. Ale kompletnie nie opłaca się podnoszenie stawek. Tzn. zależy, ile płacisz. Ja płacę najniższy ZUS. Do porodu zostało niecałe 7 miesięcy, musiałabym straszną kasę na ZUS teraz wybulić, żeby cokolwiek to w macierzyńskim zmieniło.
Ja dostanę wyrównanie do 1000 zł - tyle macierzyńskiego. Dlatego od września wracam do pracy. Na szczęście działalność prowadzę z domu, poza tym praktykowałam to już 3 razy, więc dam radę
Dołączam do szczęśliwych posiadaczy kredytu
Nam zostało jeszcze 28,5 roku
Ale co pół roku trochę nadpłacamy. I wcale nie mamy wypasionego domu, bo stać nas było tylko na rynek wtórny. Mieliśmy już mieszkanie na kredyt i musieliśmy kupić coś, gdzie dało się od razu wprowadzić, żeby nie płacić na czas wykańczania dwóch kredytów. Ale i tak jest fajnie
Padam dziś. Rano gin., potem praca, wieczorem odwiedziny znajomych - 4 dziewczyny z forum z marca 2014 z dzieciakami przyszły do nas
Jak ogarnęłam pobojowisko po nich, to już trzeba było dzieci usypiać. Trochę mojego najmłodszego dziś nosiłam i brzuch mnie pobolewa. Ech, trzeba odpocząć chwilę...