reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Oj kobietki. A ja teraz do tego będę miała wydatek na mechanika. Boję się że jak usłyszę kwotę to zawału dostanę. A w piątek wizyta czyli 170 zł. + nifty 2500+ leki wszystkie. No i oczywiście święta i wszystkie te wydatki. Masakra. Jakby mało mi było stresu przed wizyta. Dziś weszłam w 13 tydzień. Piersi zdecydowanie mniej bolą i już panikuje choć wiem że teraz mogą przejść te bóle.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny odnoscie tych badan. Kiedys ich nie bylo i kobiety byly jakos spokojniejsze.....a teraz martwia sie czy wynik dobry,czy wymiary dziecka ok
Czasem mi sie wydaje ze to moze doprowadzic do lekkiej nerwicy. Wiadomo ze jezeli wiemy wczesniej to mozemy sie przygotowac
...ale np. Czy nie kochalyscie by chorego dziecka tak jak zdrowego?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymaj się! Więc że cieżko bo każda z Nas przed wizytą chodzi pewnie z ciśnieniem 160/90 jak nie lepiej :D Pamiętaj że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, może to może Ci jakoś ukoić nerwy :)
Z ciekawości zmierzyłam ciśnienie bo nigdy tego nie robię i mam 116/61 i puls 99 :) to jest w normie czy coś nie tak z nim [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Oj kobietki. A ja teraz do tego będę miała wydatek na mechanika. Boję się że jak usłyszę kwotę to zawału dostanę. A w piątek wizyta czyli 170 zł. + nifty 2500+ leki wszystkie. No i oczywiście święta i wszystkie te wydatki. Masakra. Jakby mało mi było stresu przed wizyta. Dziś weszłam w 13 tydzień. Piersi zdecydowanie mniej bolą i już panikuje choć wiem że teraz mogą przejść te bóle.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi przeszły już gdzieś w okolicy 7 tyg mam nadzieję, że to nic złego nie oznacza jutro mam wizytę więc się okaże :)

Dziewczyny odnoscie tych badan. Kiedys ich nie bylo i kobiety byly jakos spokojniejsze.....a teraz martwia sie czy wynik dobry,czy wymiary dziecka ok
Czasem mi sie wydaje ze to moze doprowadzic do lekkiej nerwicy. Wiadomo ze jezeli wiemy wczesniej to mozemy sie przygotowac
...ale np. Czy nie kochalyscie by chorego dziecka tak jak zdrowego?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Oliwia tu nie chodzi tylko o kwestie kochania ;) oczywiście, że każdy by kochał bo to jego dziecko, ale ja uważam, że trzeba zrozumieć też kobietę, która nie chce urodzić chorego dziecka i ja to jak najbardziej akceptuję, uważam też, że nawet jeśli kobieta zdecyduje się urodzić chore dziecko to jest w stanie przez ten czas przygotować się psychicznie, czytać jak takim dzieckiem się zająć itd ;) moja koleżanka urodziła dziewczynkę bez dziurki w pupie nie wiem jak to się fachowo nazywa pierwszy rok wycięty z życia operacje, szpitale i też wtedy powiedziała, że zdecydowanie bardziej by pomogła małej gdyby miała tą wiedzę przed porodem i zupełnie lepiej była przygotowana na to, a tak to została rzucona na głęboką wodę i sama teraz mówi, że czasami nie wiedziała co się wokół niej dzieje ze względu na stres i bezradność :( teraz mała ma lat 8 i jest zupełnie zdrowa :)

Oliwia tu nie chodzi tylko o kwestie kochania ;) oczywiście, że każdy by kochał bo to jego dziecko, ale ja uważam, że trzeba zrozumieć też kobietę, która nie chce urodzić chorego dziecka i ja to jak najbardziej akceptuję, uważam też, że nawet jeśli kobieta zdecyduje się urodzić chore dziecko to jest w stanie przez ten czas przygotować się psychicznie, czytać jak takim dzieckiem się zająć itd ;) moja koleżanka urodziła dziewczynkę bez dziurki w pupie nie wiem jak to się fachowo nazywa pierwszy rok wycięty z życia operacje, szpitale i też wtedy powiedziała, że zdecydowanie bardziej by pomogła małej gdyby miała tą wiedzę przed porodem i zupełnie lepiej była przygotowana na to, a tak to została rzucona na głęboką wodę i sama teraz mówi, że czasami nie wiedziała co się wokół niej dzieje ze względu na stres i bezradność :( teraz mała ma lat 8 i jest zupełnie zdrowa :)

Popieram twoje słowa... Sama dzięki badaniom dowiedziałam się że nosiłam chorego maluszka...

p19u3e3kn9crqp25.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Naczytałam się na innych forach o ustaniu bólu piersi i oczywiście jestem jeszcze bardziej spanikowana niż byłam...

Do góry