reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wiele też jest przypadków że już w łonie matki są przeprowadzane zabiegi, np lekarz mnie ostatnio uświadomił, że gdyby u mnie wystąpił konflikt to dziecko nie umrze jak to kiedyś było, tylko robi się transfuzje krwi w łonie i jest szansa że będzie zyc

Mam nadzieję jednak ze będzie dobrze
Mam nadzieję, że lekarz jutro powie, że ciąża rozwija się prawidłowo i będę spokojniejsza :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystko będzie dobrze ja też się martwiłem a byłam w poniedziałek na wizycie i wszystko oki, teraz idę jutro

reklama
Mnie już nie bola od 9-10 tyg a byłam już u lekarza i wszystko Ok było jedynie mam dużo żył na dekolcie

16udyx8di9hvrs5t.png
Żył też mam sporo szczególnie na piersiach :) trzymajcie za jutro kciuki, jutro będzie mnie mało bo mam trochę biegania, ale po wizycie napewno się odezwę :)

Po prostu dzień przed wizytą świruje strasznie :( gdyby jeszcze wizyta była od rana to chociaż wstała bym i poszła a tak to cały dzień do dupy :( będę myślała stresowała się dobrze, że jutro mam taki "biegający dzień" to może trochę przestanę myśleć o tym :(

Dokładnie :) każda z nas się stresuje to normalne, mi przed wizytą to nawet włosy się "prostuja "[emoji23] [emoji23] wiem , że zawsze komuś zawsze lepiej powiedzieć czy doradzić, a sam człowiek odchodzi od zmysłów [emoji134] Ale co tam do lipca tylko parę miesięcy [emoji3] [emoji23] [emoji23]

Sent from my SM-G950F using Forum BabyBoom mobile app

Co do przygotowania sie i oswojenia z chorym dzieckiem to sie zgadzam. Znam przypadki ze gdy dziewczyny sie dowiedzialy o z.d.to usuwaly ciaze....bo nie chca miec wybrakowanego dziecka. Dlatego stad moje pytanie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiele też jest przypadków że już w łonie matki są przeprowadzane zabiegi, np lekarz mnie ostatnio uświadomił, że gdyby u mnie wystąpił konflikt to dziecko nie umrze jak to kiedyś było, tylko robi się transfuzje krwi w łonie i jest szansa że będzie zyc

Mam nadzieję jednak ze będzie dobrze
Dokładnie medycyna bardzo poszła do przodu, lekarz powiedział mojego kuzyna żonie, że gdyby rozszczep kręgosłupa był wykryty odrazu to miała by przeprowadzoną operacje w łonie matki i najprawdopodobniej teraz była by prawie zdrowym dzieckiem, a tak to niestety nie chodzi :(
Rozszczep nie został wykryty przez lekarza przez stary sprzęt, który jest w przychodni NFZ i jak się zdecydować w moim mieście na prowadzenie ciąży na NFZ skoro oni na tym sprzęcie nic nie widzą ?

Dokładnie :) każda z nas się stresuje to normalne, mi przed wizytą to nawet włosy się "prostuja "[emoji23] [emoji23] wiem , że zawsze komuś zawsze lepiej powiedzieć czy doradzić, a sam człowiek odchodzi od zmysłów [emoji134] Ale co tam do lipca tylko parę miesięcy [emoji3] [emoji23] [emoji23]

Sent from my SM-G950F using Forum BabyBoom mobile app
Mój mąż do mnie mówi, że przecież to prezent na moje urodziny 10 lipca to przecież jak już mi dał to nie będzie odbierał [emoji23] to czego ja się stresuje [emoji23] ale tak szczerze to on też się stresuje tylko tego tak bardzo nie okazuje, ale nawet udało mu się wczesniej zjechać do Polski żeby jechać ze mną jutro na wizytę i czekać w poczekalni :) a oczywiście go o to nie prosiłam sam tak z siebie wykombinował, żeby ze mną jechać :)

Mój mąż do mnie mówi, że przecież to prezent na moje urodziny 10 lipca to przecież jak już mi dał to nie będzie odbierał [emoji23] to czego ja się stresuje [emoji23] ale tak szczerze to on też się stresuje tylko tego tak bardzo nie okazuje, ale nawet udało mu się wczesniej zjechać do Polski żeby jechać ze mną jutro na wizytę i czekać w poczekalni :) a oczywiście go o to nie prosiłam sam tak z siebie wykombinował, żeby ze mną jechać :)

No właśnie dobrze mąż mówi słuchaj się go bo widać mądry facet:D no oni jak chcą to jednak potrafią się postarać i nas zaskoczyć :)

reklama
Co do przygotowania sie i oswojenia z chorym dzieckiem to sie zgadzam. Znam przypadki ze gdy dziewczyny sie dowiedzialy o z.d.to usuwaly ciaze....bo nie chca miec wybrakowanego dziecka. Dlatego stad moje pytanie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
To też jest indywidualna decyzja każdej kobiety czy decyduje się donosić ciążę, urodzić dziecko czy zdecyduje się na przerwanie ciąży nie możemy ingerować w decyzję takiej osoby bo nigdy nie wiemy sami co byśmy w takiej sytuacji zrobiły jeżeli byśmy były na miejscu tej kobiety, nie każda jest na tyle szczęściarą, że ma męża który będzie ja wspierał, a nie zostawi wraz z chorym dzieckiem, nie każda ma możliwość zostania z dzieckiem w domu, a mąż żeby zarabiał na cały dom, jest tyle aspektów wpływających na tą najgorsza decyzję, że nie możemy w żaden sposób potępiać takiej kobiety bo tylko ona jest w stanie podjąć najlepszą dla siebie i dziecka decyzję...
I uwierz mi, że od żadnej z kobiet, która musiała taką decyzję podjąć nie usłyszałam, że nie chciała wybrakowanego dziecka, jest to tak trudna decyzja, że nie życzę jej podejmować nawet najgorszemu wrogowi...

Do góry