reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Teraz bedzie o ciebie dbala....u mnie z moich dzieciakow wie tylko corka . na poczatku placz bo przejela sie tym jak unas w rodzinie rodzice zajmowali sie noworotkiem a starsze na dalszy plan. Ale ja jej wytlumaczylam ze tak u nas nie bedzie ze bede jej potrzebowac zeby mi pomagala. Powiedzialam ze bede kochac ich tak samo z tym ze dzidzia bedzie wymagala wiecej uwagi bo sama nie zje i nie ubierze sie. Wtedy zaczela sie cieszyc... Stwierdzila ze nikomu nie da wziasc malenstwa na rece,ze ona bedzie pilnowac jak bede robic obiad i chodzic na spacery. Zaczela wybierac imiona i marzy ze to siostra.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha, no to dokladnie jak u nas. Tez plakala, ze nia sie nie bedziemy zajmowac, a jak wytlumaczylismy to juz szczesliwa. Mowi, ze to ona bedzie wozek prowadzic, wymysla imiona i to jakie zabawki dzidzi przekaze [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Policzylam, ze do konca roku zostalo mi 7 dni roboczych-do przepracowania. Lekarz sie pytal czy chce zwolnienie juz czy dopiero po szpitalu. Uznalam, ze dokoncze rok w robocie i bede miala z tego satysfakcje.
Czuje sie na tyle dobrze, ze gdyby nie zabieg to bym pewnie dalej pracowala.
Bylismy dzisiaj na cmentarzu u Synka, ladnie tak, bialo od sniegu. Ma juz choinke i znicze w balwanki. Te Swieta mialy wygladac zupelnie inaczej....
Kurcze, strasznie to przykre, ze rodzice musza chdzic na groby swoich dzieci.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kiedyś brało się to na tzw. selekcję naturalną. Teraz szuka sie przyczyn itp. Sama nie wiem co lepsze. Wiedza pomaga, ale i przeraża czasem. Niewiedza może i uspokaja ale też może być niebezpieczna.
Dokladnie... Widzisz kiedys kobiety nawet nie wiedzialy ze ronily uwazaly ze to spozniony okres. Teraz jestesmy bardziej swiadome dlatego tak sie wszystkim przejmujemy. Jedyny plus ze medycyna robi postepy,moze wspomoc donoszenie ciazy i tym samym urodzic zdrowe dziecko,nie narazajac zdrowia kobiety.

Haha, no to dokladnie jak u nas. Tez plakala, ze nia sie nie bedziemy zajmowac, a jak wytlumaczylismy to juz szczesliwa. Mowi, ze to ona bedzie wozek prowadzic, wymysla imiona i to jakie zabawki dzidzi przekaze [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Super ze tak mowi! Moja ucisza chlopakow i mowi im ze mama nie moze sie denerwowac teraz bo zpe sie czuje. Normalnie bylam w szoku ze nikomu sie nie wygadala. Mysle ze dziewczynka zalacza sie cos takie jak zazdrosc i obawa ze beda odepchniete na drugi plan.

Super ze tak mowi! Moja ucisza chlopakow i mowi im ze mama nie moze sie denerwowac teraz bo zpe sie czuje. Normalnie bylam w szoku ze nikomu sie nie wygadala. Mysle ze dziewczynka zalacza sie cos takie jak zazdrosc i obawa ze beda odepchniete na drugi plan.

A...moja tez mowi zebym sobie odpoczela, bo zle sie czuje [emoji6] No i tez wskazana by byla siostra [emoji5]
A Twoja ile ma? Moja 6.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A...moja tez mowi zebym sobie odpoczela, bo zle sie czuje [emoji6] No i tez wskazana by byla siostra [emoji5]
A Twoja ile ma? Moja 6.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Moja w marcu skonczy 11 wiec juz pannica na 102. Lubi male dzieci bardzo. Pamietam jak dzis ,miala 3.5 roku jak najmlodszy sie urodzil wrocilam ze szpitala ona przy Matim a Bartek zajal sie paczkami ze szpitala. A jak mlody mial niecale 4 mc to przyniosla mi go do kuchni[emoji4]

Ja umowilam sie jutro po ostatniej sytuacji na forum tez spanikowalam[emoji17]

Oj biedna :( no niestety a własne doświadczenia czy innych tylko nam uświadamiają że wszystko takie kruche ,ale pamiętajmy, że musimy wierzyć, że tym razem będzie wszystko dobrze . Też bardzo współczuję dziewczyna sama przeszłam tragedie w styczniu tak jak tu któraś z dziewczyn napisała nie ma nic gorszego dla kobiety jak śmierć dziecka. Ale pomyślmy w ten sposób, że mimo tragedii jakie mas spotkaly znów nosimy pod sercem nowe życia i musi być wszystko w porządku poprostu musi :***

Moja w marcu skonczy 11 wiec juz pannica na 102. Lubi male dzieci bardzo. Pamietam jak dzis ,miala 3.5 roku jak najmlodszy sie urodzil wrocilam ze szpitala ona przy Matim a Bartek zajal sie paczkami ze szpitala. A jak mlody mial niecale 4 mc to przyniosla mi go do kuchni[emoji4]

No a teraz jak już taka duża dziewczynka to pomoże jeszcze bardziej , super:*

Hej,
Witam wszystkie licowe mamy, termin mam na 22.Dziś rozpoczęłam 9tydzień. Mam nadzieję, że dotrwam z wami do końca. Już raz "noga" mi się podwinęła, i w czerwcu serduszko przestało bić właśnie w okolicach 9. Teraz trochę umieram ze strachu, zwłaszcza że, wszystkie objawy jakie miałam (ból piersi, lekki ból brzucha) minęły kilka dni temu i śladu po nich nie ma... Na szczęście już we wtorek mam samo usg, ze względu na wcześniejszą historie...
Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego co tu pisałyście, bo jest już tego masa:) Mam ogromną nadzieję, że uda mi się tu zagrzać miejsce do samego końca.
Pozdrawiam

reklama
Hej,
Witam wszystkie licowe mamy, termin mam na 22.Dziś rozpoczęłam 9tydzień. Mam nadzieję, że dotrwam z wami do końca. Już raz "noga" mi się podwinęła, i w czerwcu serduszko przestało bić właśnie w okolicach 9. Teraz trochę umieram ze strachu, zwłaszcza że, wszystkie objawy jakie miałam (ból piersi, lekki ból brzucha) minęły kilka dni temu i śladu po nich nie ma... Na szczęście już we wtorek mam samo usg, ze względu na wcześniejszą historie...
Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego co tu pisałyście, bo jest już tego masa:) Mam ogromną nadzieję, że uda mi się tu zagrzać miejsce do samego końca.
Pozdrawiam

Witamy serdecznie czuj się jak u siebie :) masz termin w dzień moich urodzin :D niestety wiele z nas ma za sobą też takie tragiczne przeżycia , ale musimy wierzyć że tym razem wszystko się uda . A co do objawów to niekieruj się tym ja w pierwszej ciąży ...niestety synkowi serduszko przestało nic nie czulam tyle ze mi piersi "opadly " , ale w tej ciazy gdy przestałam czuć parę razy bol to oczywiscie pierwsze co to odrazu czarny scenariusz ale na szczęście dzieciątko zdrowo rosnie także pamiętaj każda ciąża inna i myśl pozytywnie :)

Do góry