Marzycielka
Fanka BB :)
Dopiero 05.01 tez prenatalne. Ale czas tak szybko leci, ze sie doczekam w koncu napewnoKiedy masz USG? Ja kolejne 27 grudnia - prenatalne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dopiero 05.01 tez prenatalne. Ale czas tak szybko leci, ze sie doczekam w koncu napewnoKiedy masz USG? Ja kolejne 27 grudnia - prenatalne
Wlasnie powiedzielismy corce, ze bedzie miala rodzenstwo. Siedzi w swoim pokoju i ryczy jak by sie swiat mial zawalic. Ja tez placze [emoji20]
Aniołek[*]8.08.2017
Ooo no to superDziewczyny dzieki za wsparcie! Moja corcia szybko zmienia nastroje. Juz sie cieszy, przytula do brzuszka, planuje co dzidzia po niej dostanie i juz by chciala zeby sie urodzilo[emoji23]
Aniołek[*]8.08.2017
Wstawiłam to jako ciekawostkę. Ja spałam w pierwszej ciąży od połowy na lewej stronie, ale to dlatego, że na prawym boku i na plecach miałam problemy z oddychaniem. W tej chwili śpię jeszcze na plecach. Zobaczymy jak długo się uda. Z tym zrelaksowaniem do spania to chyba w tych czasach duży problem. Wszyscy mają jakieś stresy a dodatkowo siedzenie na telefonie przed snem, czy oglądanie TV w łóżku nie pozwala aby mózg się wyciszył. (niebieskie światło pobudza mózg do pracy)Badania przeprowadzone byly na podstawie 1000 kobiet w ciazy. Malo wiarygodne dane dla mnie, z reszta nie sadze , ze dana pozycja ma az tak wielki wplyw na urodzenie zywego czy martwego dzieciatka.
Nie ma chyba idealnej pozycji do snu, ale od zle ulozonego kregoslupa wlasnie pojawiaja sie bole glowy, migreny, bole karku , dretwienia, niedotlenienia itp. Miesnie sa spiete, wykrzywione, scisniete...
Ogladalam kiedys film odnosnie ciekawych rzeczy o zasypianiu, ze cialo musi byc maksymalnie zrelaksowane aby zasnac ( ja np mam czesto wrazenie spadania z lozka). Jak nie mozna zasnac to przeciagnanie jest swietna rozgrzewka do snu. Nie wiem jak to wyglada podczas ciazy.
Bardzo mi przykro...:-(Za mną nieprzespana, smutna noc
Będę się z Wami żegnać. Niestety nie dane mi będzie zostać lipcową mamą. Wczoraj na wizycie nie usłyszeliśmy już bicia serduszka, a nasze maleństwo nie urosło nic od poprzedniej wizyty i obumarło . Strasznie to wszystko boli tym bardziej, że nie miałam żadnych niepokojących sygnałów, no może ostatnio mówiłam że chyba coś piersi przestały być tkliwe. Mam podjąć decyzję co dalej... Tłukę się z tą masą okropnych myśli. Mam ogromne wsparcie w mężu ale nie wiem czy dam radę czekać do samoistnego poronienia, czy wziąć leki, a może łyżeczkowanie. Świadomość martwego dziecka jest nie do opisania. Tak bardzo się cieszyłam i pokochałam to malutkie serduszko, które zdążyłam ostatnio usłyszeć.
Życzę Wam Kochane samych cudownych chwil.
Zmieniają się jej nastroje jak Nam w ciaży Dogadacie sieDziewczyny dzieki za wsparcie! Moja corcia szybko zmienia nastroje. Juz sie cieszy, przytula do brzuszka, planuje co dzidzia po niej dostanie i juz by chciala zeby sie urodzilo[emoji23]
Aniołek[*]8.08.2017
No dokladnie. Teraz sie ciagle tuli do brzuszka i mowi, ze musze sie zdrowo odzywiac zeby dzidzia byla zdrowa [emoji3]Zmieniają się jej nastroje jak Nam w ciaży Dogadacie sie