reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Co do psów ja nie mam, nigdy nie miałam i raczej mieć nie będę. Boję się psów od dziecka. Moj syn też się ich boi, nawet bardziej niż ja.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja własnie też się bałam od dziecka, a dokaldniej od czasu jak mnie te dwa psy pogryzły. Nic mi co prawda nie było ale uraz został. Pokochalam psy od nowa jak pojawiła się u nas Tekila, nasza suczka. Została wyrzucona na ulicy z samochodu i błąkała się na wsi parę dni. Mąż jak się o niej dowiedział to zaczął mnie błagać ja się balam ale w koncu uległam jak jązobaczyłam. Każdy pukał się w czoło i mówił ż ebierzemy psa morderce itp. A to jest najwspanialsze stworzenie na ziemi :) Jak ją uczyłam różnych komend to nie chcący stanęla mi na gołą stopę i pazurka lekko wbiła. Ja syknęłam bo troszke mnie ukuło to się biedna skuliła i zaczęła mnie przepraszać. Czasem sie na Nas obraża i wtedy udaje ze nas nie widzi :D

reklama
Ja też chodzę prywatne, luteine mam 2 razy dziennie wiec podejrzewa, że duphaston tez tak bym przyjmowała i przy duphaston widziałam, że jest 20 tab a nie jak przy luteine 30, a mogę zapytać czemu miałaś zmienioną luteine na duphaston właśnie

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Bo dość mocno zaczęłam krwawić a i tak nie zrozumiałam się z lekarka bo miałam brać sam duphaston 3x1 a brałam przez tydzień i jedno i drugie. Na wizycie stwierdziła, że może mój organizm potrzebuje tyle progesteronu i zostałam przy dawce 3x2 duphastonu. I odpukać jest wszystko w porządku i może dzięki tej dawce udało mi się utrzymać ciążę [emoji4]
Tak, duphaston ma 20 tabletek.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Bo dość mocno zaczęłam krwawić a i tak nie zrozumiałam się z lekarka bo miałam brać sam duphaston 3x1 a brałam przez tydzień i jedno i drugie. Na wizycie stwierdziła, że może mój organizm potrzebuje tyle progesteronu i zostałam przy dawce 3x2 duphastonu. I odpukać jest wszystko w porządku i może dzięki tej dawce udało mi się utrzymać ciążę [emoji4]
Tak, duphaston ma 20 tabletek.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Sama nie wiem co zrobić ;) koszt zdecydowanie wyższy, ale jak mam się co chwilę męczyć ze stanem zapalnym bez sensu :( porozmawiam z lekarzem na wizycie co on o tym sądzi :) za luteine na miesiąc płacę 12 zł a za duphaston w najniższej cenie wyszło by 60 zł ;) tej luteiny pod język nie chce skoro mówisz że okropna ;)

A jak mój facet mi wspomnial w żartach, że siedzę ba wolnym i nic nie robię to powiedziałam mu, że ja cały czas ciężko pracuje [emoji16] bo on nawet sobie nie wyobraża ile mój organizm nowych rzeczy u Maleństwa tworzy [emoji16] a on się śmiał, że też powinien iść na zwolnienie bo ma kobietę w ciąży [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Haha, no to by dopiero bylo. Podwojna ilosc pracownikow na l4 [emoji23]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Sama nie wiem co zrobić ;) koszt zdecydowanie wyższy, ale jak mam się co chwilę męczyć ze stanem zapalnym bez sensu :( porozmawiam z lekarzem na wizycie co on o tym sądzi :) za luteine na miesiąc płacę 12 zł a za duphaston w najniższej cenie wyszło by 60 zł ;) tej luteiny pod język nie chce skoro mówisz że okropna ;)

Mi nie smakuje bardzo i jeszcze strasznie długo się rozpuszcza. Najlepiej zapytaj lekarza jaka jest różnica i co on o tym myśli [emoji4] przy badaniu ginekologicznym czułam jak w środku to wszystko jest spuchnięte więc nawet nie chcę sobie wyobrażać co musisz przeżywać dwa razy dziennie aplikując luteinę [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was miała zmieniana luteine na duphaston ? Bo jak ja będę miała luteine przez dłuższy czas to moje stany zapalne nigdy się nie skończą już wolę łykać kolejna tabletkę :(

Ja biore i to i to. Maja rozne dawki. Ale Luteina tez jest podjezykowa. Moze zasugeruj lekarzowi zmiane?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry