reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja ma dwie chichuaua przecudowne kochane orzywiazuja się mocno tylko chcą się tulić Czesio ma 2 kg i 3 lata a Gustaw 4 miesiące i 1 kg są bardzo kochane dla dzieci, uwielbiają się bawić bardzo grzeczne i traktuje je jak swoich syneczkow a oni mnie jak swoją mamę [emoji23] pozatym bardzo ekonomiczne na miesiąc idzie 2 kg karmy suchej tylko

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja nie lubię małych psów :) może inaczej ;) u kogoś ok, ale ja u siebie zawsze miałam duże psy owczarek niemiecki, teraz aktualnie husky :) i w swoim domu planuje również dużego psa :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No widzisz to chyba nie powinien dla nich byc problem zeby nie palic jak jestes. Ja bie mialam wyjscia, mieszkalam z nimi.
Ja akurat pale i chyba nigdy nie rzuce. No ale to juz inna bajka [emoji6]
Teraz oczywiscie nie pale.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
To ja cię namawiam żebyś jednak rzuciła :) przeczytaj tą książkę kosztuje kilkanaście złotych, a naprawdę mi dużo pomogła :)

W takim razie dobrze, że wyszedł ten temat [emoji16] będziesz miała spokojna noc :) dla dziecka jest ważne byśmy były zadowolone, odprezone i wyspane [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Mój mąż do mnie mówi, że ja to bym tylko spala, leżała i odpoczywała, a ja mu wtedy odpowiadam, a wiesz po co to wszystko kochanie żeby nasze dziecko było spokojne i wyciszone [emoji23]

Moja koleżanka w ciąży paliła, kawy piła kilkanaście dziennie, na obiad zupę chińską i wiecie co córkę ma zdrowa, a jaka inteligentną mała ma dwa i pół roku, a czasami zadziwia i cały czas mi mówiła zobacz ja paliłam i kawę piłam i dziecko zdrowe mam, ale gdyby to było na moim miejscu i okazało by się, że z dzieckiem jest coś nie tak to chyba bym sobie nie wybaczyła do końca życia :(

Mój mąż do mnie mówi, że ja to bym tylko spala, leżała i odpoczywała, a ja mu wtedy odpowiadam, a wiesz po co to wszystko kochanie żeby nasze dziecko było spokojne i wyciszone [emoji23]

A jak mój facet mi wspomnial w żartach, że siedzę ba wolnym i nic nie robię to powiedziałam mu, że ja cały czas ciężko pracuje [emoji16] bo on nawet sobie nie wyobraża ile mój organizm nowych rzeczy u Maleństwa tworzy [emoji16] a on się śmiał, że też powinien iść na zwolnienie bo ma kobietę w ciąży [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

A jak mój facet mi wspomnial w żartach, że siedzę ba wolnym i nic nie robię to powiedziałam mu, że ja cały czas ciężko pracuje [emoji16] bo on nawet sobie nie wyobraża ile mój organizm nowych rzeczy u Maleństwa tworzy [emoji16] a on się śmiał, że też powinien iść na zwolnienie bo ma kobietę w ciąży [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
To dziś już nie wytrzymałam ze śmiechu [emoji23] mój mąż szykuje się na wigilię, zakłada jedną koszule, druga, trzecia i czwarta i wkoncu staje przed lustrem i mówi zobacz jaki mam straszny brzuch, a ja tak mało jem, a teściowa wiesz synku może ty masz ten syndrom, że przechodzisz ciążę za Paulinę [emoji23]

Dziewczyny czy któraś z Was miała zmieniana luteine na duphaston ? Bo jak ja będę miała luteine przez dłuższy czas to moje stany zapalne nigdy się nie skończą już wolę łykać kolejna tabletkę :(

Ja tez palaczka, rzucam co ciaze a potem i tak do tego cholerstwa wracam :/
Rzuć ! Polecam ! Ja kiedyś mówiłam że nie zrezygnuje z jedynej przyjemności jaką mam [emoji23] teraz sobie myślę jaka ja głupia byłam :/ po pierwsze pieniądze, prawda jest taka,że nie ma ich więcej jak nie palisz, ale chociaż mam świadomość że pożytkuje je na coś zdecydowanie lepszego np soki jednodniowe :) po drugie i myślę najważniejsze ZDROWIE ! :) A po trzecie przeczytaj książkę, o której mówiłam kilka postów wyżej ;) swoją drogą nie rozumiem jak można nie palić 8 miesięcy i później wrócić do palenia, ja po kilku miesiącach nawet o papierosach nie myślałam :)

f2w39n7303c24ozn.png
Jak mąż wraca z pracy i pyta jak minął mi dzien to mowię, że jestem zmęczona. On pyta czym, a ja odpowiadam, że opieką nad naszym rosnącym we mnie dzieckiem :D

reklama
A my mamy dwa koty w domu. Przy naszym trybie pracy pies nie wchodził w grę. Młodszego kocura wychowawlismy od butelki. Znaleziony opuszczony przez matkę jak miał jakieś 2 tygodnie. Karmienie butelka co 2 godziny, masowanie brzuszka, grzanie na termoforze itp. Gorzej niż z noworodkiem bo kot sam się nie umie nawet załatwić.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry