reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja nigdy nie palilam, ale tesciowie kopcą jak smoki. Odkąd jestem w ciąży nie chodzę do nich na górę bo mnie mdli od fajek. Mój mąż też palił, ale rzucil 7 lat temu jak się syn urodzil. W tym roku wrócił do palenia, ale ponownie rzucił jak zaszlam w ciążę :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was miała zmieniana luteine na duphaston ? Bo jak ja będę miała luteine przez dłuższy czas to moje stany zapalne nigdy się nie skończą już wolę łykać kolejna tabletkę :(

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na początku brałam luteinę ale tą pod język. Teraz mam duphaston co jest może droższe ale przynajmniej połykam i mam z głowy. Ta podjęzykowa ma okropny smak. I jedno i drugie jest progesteronem i ja nie zauważyłam żadnej różnicy po zmianie.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

To dziś już nie wytrzymałam ze śmiechu [emoji23] mój mąż szykuje się na wigilię, zakłada jedną koszule, druga, trzecia i czwarta i wkoncu staje przed lustrem i mówi zobacz jaki mam straszny brzuch, a ja tak mało jem, a teściowa wiesz synku może ty masz ten syndrom, że przechodzisz ciążę za Paulinę [emoji23]

Z mojego też się śmiałam na początku bo mnie od słodkiego odrzuciło a mój wpierdzielal jak szalony [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Ja na początku brałam luteinę ale tą pod język. Teraz mam duphaston co jest może droższe ale przynajmniej połykam i mam z głowy. Ta podjęzykowa ma okropny smak. I jedno i drugie jest progesteronem i ja nie zauważyłam żadnej różnicy po zmianie.

oar8qqmzxfkhrczb.png

A duża jest różnica cenowa pomiędzy jednym a drugim?

A duża jest różnica cenowa pomiędzy jednym a drugim?

Ja chodzę prywatnie do lekarza więc mam recepty 100%. Za luteinę płaciłam niecałe 10zł a za duphaston w najtanszej aptece mieście 20zł. Ale są apteki gdzie jest i po 40zł. Jak bierzesz dwie dziennie to pół biedy ale ja do tej pory brałam 6 więc 180zł miesięcznie idzie mi tylko na duphaston. Teraz pomału zaczynamy zmniejszać no ale zobaczymy czy nie pojawia się plamienia. Narazie odstawiłam jedną w południe. Po trzech dniach jest ok. Jutro odstawiam jedną wieczorem a za 4 dni jedną rano. Mam nadzieję, że będzie w porządku [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

reklama
Ja chodzę prywatnie do lekarza więc mam recepty 100%. Za luteinę płaciłam niecałe 10zł a za duphaston w najtanszej aptece mieście 20zł. Ale są apteki gdzie jest i po 40zł. Jak bierzesz dwie dziennie to pół biedy ale ja do tej pory brałam 6 więc 180zł miesięcznie idzie mi tylko na duphaston. Teraz pomału zaczynamy zmniejszać no ale zobaczymy czy nie pojawia się plamienia. Narazie odstawiłam jedną w południe. Po trzech dniach jest ok. Jutro odstawiam jedną wieczorem a za 4 dni jedną rano. Mam nadzieję, że będzie w porządku [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Ja też chodzę prywatne, luteine mam 2 razy dziennie wiec podejrzewa, że duphaston tez tak bym przyjmowała i przy duphaston widziałam, że jest 20 tab a nie jak przy luteine 30, a mogę zapytać czemu miałaś zmienioną luteine na duphaston właśnie

Do góry