Ja nigdy nie palilam, ale tesciowie kopcą jak smoki. Odkąd jestem w ciąży nie chodzę do nich na górę bo mnie mdli od fajek. Mój mąż też palił, ale rzucil 7 lat temu jak się syn urodzil. W tym roku wrócił do palenia, ale ponownie rzucił jak zaszlam w ciążę
reklama
SzczęśliwaCiężarna
Fanka BB :)
Bardzo prawidłowo [emoji16]Jak mąż wraca z pracy i pyta jak minął mi dzien to mowię, że jestem zmęczona. On pyta czym, a ja odpowiadam, że opieką nad naszym rosnącym we mnie dzieckiem
martaaa515
Ja na początku brałam luteinę ale tą pod język. Teraz mam duphaston co jest może droższe ale przynajmniej połykam i mam z głowy. Ta podjęzykowa ma okropny smak. I jedno i drugie jest progesteronem i ja nie zauważyłam żadnej różnicy po zmianie.Dziewczyny czy któraś z Was miała zmieniana luteine na duphaston ? Bo jak ja będę miała luteine przez dłuższy czas to moje stany zapalne nigdy się nie skończą już wolę łykać kolejna tabletkę
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
SzczęśliwaCiężarna
Z mojego też się śmiałam na początku bo mnie od słodkiego odrzuciło a mój wpierdzielal jak szalony [emoji16]To dziś już nie wytrzymałam ze śmiechu [emoji23] mój mąż szykuje się na wigilię, zakłada jedną koszule, druga, trzecia i czwarta i wkoncu staje przed lustrem i mówi zobacz jaki mam straszny brzuch, a ja tak mało jem, a teściowa wiesz synku może ty masz ten syndrom, że przechodzisz ciążę za Paulinę [emoji23]
paulina1994
A duża jest różnica cenowa pomiędzy jednym a drugim?Ja na początku brałam luteinę ale tą pod język. Teraz mam duphaston co jest może droższe ale przynajmniej połykam i mam z głowy. Ta podjęzykowa ma okropny smak. I jedno i drugie jest progesteronem i ja nie zauważyłam żadnej różnicy po zmianie.
paulina1994
Mnie na początku też ale tylko na początku [emoji26]Z mojego też się śmiałam na początku bo mnie od słodkiego odrzuciło a mój wpierdzielal jak szalony [emoji16]
martaaa515
Ja chodzę prywatnie do lekarza więc mam recepty 100%. Za luteinę płaciłam niecałe 10zł a za duphaston w najtanszej aptece mieście 20zł. Ale są apteki gdzie jest i po 40zł. Jak bierzesz dwie dziennie to pół biedy ale ja do tej pory brałam 6 więc 180zł miesięcznie idzie mi tylko na duphaston. Teraz pomału zaczynamy zmniejszać no ale zobaczymy czy nie pojawia się plamienia. Narazie odstawiłam jedną w południe. Po trzech dniach jest ok. Jutro odstawiam jedną wieczorem a za 4 dni jedną rano. Mam nadzieję, że będzie w porządku [emoji4]A duża jest różnica cenowa pomiędzy jednym a drugim?
SzczęśliwaCiężarna
Mi już też apetyt wrócił, ale az takiej chęci jak przed ciąża to nie mam szybko mnie mdli po słodkimMnie na początku też ale tylko na początku [emoji26]
reklama
paulina1994
Ja też chodzę prywatne, luteine mam 2 razy dziennie wiec podejrzewa, że duphaston tez tak bym przyjmowała i przy duphaston widziałam, że jest 20 tab a nie jak przy luteine 30, a mogę zapytać czemu miałaś zmienioną luteine na duphaston właśnieJa chodzę prywatnie do lekarza więc mam recepty 100%. Za luteinę płaciłam niecałe 10zł a za duphaston w najtanszej aptece mieście 20zł. Ale są apteki gdzie jest i po 40zł. Jak bierzesz dwie dziennie to pół biedy ale ja do tej pory brałam 6 więc 180zł miesięcznie idzie mi tylko na duphaston. Teraz pomału zaczynamy zmniejszać no ale zobaczymy czy nie pojawia się plamienia. Narazie odstawiłam jedną w południe. Po trzech dniach jest ok. Jutro odstawiam jedną wieczorem a za 4 dni jedną rano. Mam nadzieję, że będzie w porządku [emoji4]
Podziel się: