reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Trzymajcie prosze kciuki za nasza wizyte. Siedze w poczekalni, wizyta miała byc na 19, ale jest opoznienie. Jeszcze dwie babki przede mna...
Trzymam !! Musi być dobrze

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
ja slysze tylko ze przybieram na wadze i mam codziennie cwiczyc plecy bola jak masakra rano sie na sprzatalam w domu a potem odebralam znajomym dzieci ( kolezanka w delegacji a maz bucie walkera ze skrecona noga ) a ze znam ten bol i zal mi go bylo jak sprzatal latajac o kulacha pomoglam w odkurzaniu i myciu podlogi eh i padlam jedyny plus teraz spokoj i leze bo meza wyslalam do tego kolegi z planszowka i graja chyba ze 4 dzieci wchodzi im na glowe
Kto Ci tak powiedział, że przybierasz ? Jestem w szoku... To czy masz ćwiczyć sama wiesz najlepiej :) od tego jak się czujesz :) są na internecie ćwiczenia dla ciężarnych i od 2 tygodnia planuje czasem poćwiczyć, ale w taki dzień kiedy nie będę miała planów ani żadnego spaceru ... To są takie wzmacniające mięśnie :)

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny wlasnie mam pytanie: czy wasi bliscy rodzina i znajomi, pracodawca itd juz wiedza? Kiedy jest najlepszy czas zeby wszystkich poinformowac? My dziadkom chcemy powiedziec w swieta,bo zarowno od mojej strony jak i od mojego narzeczonego bedzie to pierwszy wnuk (baaardzo wyczekiwany:) chodzi mi tylko o watpliwosci ze my oglosimy calemu swiatu,a tu cos sie tfu tfu stanie..

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
ja poprzednie ciaze czekalam do konca 1 trymestru ale teraz nie wytrzymalam poeiedzialam 3 kolezankom i moim dziecom.One tak szczesliwe ze rozpowiadaja wszystkim nawet w szkole i przedszkole a gdy powiedzieli babciom i dziadkom i przez telefon nie uwierzyli ale najbardziej draznia mnie pytania wszystkich nawet dzis przedszkolanki czy to 3 planowane

Kto Ci tak powiedział, że przybierasz ? Jestem w szoku... To czy masz ćwiczyć sama wiesz najlepiej :) od tego jak się czujesz :) są na internecie ćwiczenia dla ciężarnych i od 2 tygodnia planuje czasem poćwiczyć, ale w taki dzień kiedy nie będę miała planów ani żadnego spaceru ... To są takie wzmacniające mięśnie :)

f2w39n7303c24ozn.png
niestety moj mąż ktory ma fioła na punkcie wagi problem ze po drugiej ciazy nie wrocilam do dawnej wagi i startuje z nadwaga ( mimo lat walki fitnesow dietetyczki po ktorej byl efekt jojo )

ja poprzednie ciaze czekalam do konca 1 trymestru ale teraz nie wytrzymalam poeiedzialam 3 kolezankom i moim dziecom.One tak szczesliwe ze rozpowiadaja wszystkim nawet w szkole i przedszkole a gdy powiedzieli babciom i dziadkom i przez telefon nie uwierzyli ale najbardziej draznia mnie pytania wszystkich nawet dzis przedszkolanki czy to 3 planowane
U mnie też trzecie (nieplanowane) i boję się reakcji typu że trójka dzieci to już patologia [emoji34]

niestety moj mąż ktory ma fioła na punkcie wagi problem ze po drugiej ciazy nie wrocilam do dawnej wagi i startuje z nadwaga ( mimo lat walki fitnesow dietetyczki po ktorej byl efekt jojo )
Jak się startuje z większa waga to na pewno trzeba sie starać przytyć do 10kg lub do 8. Mówią, że w pierwszym trymestrze wtedy tyć nie należy... Ale czasami kobiety mają zaparcia i przez to waga wzrasta choć kobieta nie tyje...

f2w39n7303c24ozn.png

Ja dwie poprzednie ciąże przechodziłem super ale byłam o kilkanaście lat młodsza ☺a może poprostu niepamietam tych złych momentów ☺
cos w tym jest choc pierwsza przechodzilam bez mdlosci.ale niestety pojawiaja sie zylaki mi straszne i za pierwszym i drugim razem od 6 miesiaca zastrzyki w brzuch teraz tez sie nastawiam.w drugiej ciazy byly juz mdlosci ale dodatkowo byl rumien wedrujacy i bolerioza boje sie co bedzie teraz

reklama
U mnie też trzecie (nieplanowane) i boję się reakcji typu że trójka dzieci to już patologia [emoji34]
Niestety gadali i beda gadac..... Ludzie sa okropni nie rozumieja ze mozna chciec miec duza rodzine. Najbardziej wkurza mnie gadanie ze to z powodu 500+ ,ja na 1 nie mam i dodatkowych swiadczen tez nie pobieram wiec niech spadaja. Bo 500 sie skonczy a wychowywac trza dalej. A znam takie osoby co jak mialo to wejsc to od razu dzieciaka sobie robili.

Do góry