reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

My z dwójką mieliśmy peugeota 406, też duże auto. Ale jak po trzecim porodzie raz przejechałam się na tylnej kanapie między dwoma fotelikami, to powiedziałam: dość. I jeszcze w tym samym tygodniu kupiliśmy espace'a. On ma trzy osobne fotele w drugim rzędzie i to jest niesamowity komfort.

Mamy też małe auto, ale nim Mąż jeździ do pracy. Ja najczęściej wielkim, bo z dzieciakami. I jak się mam przesiąść do małego, to się czuję, jakbym jechała tyłkiem po asfalcie :p

reklama
My zmienilismy niedawno na 7 osobowe Opel Zafira B. Super sprawa. Maz jak kupowal, to sie smial, ze juz sie nie bedziemy cisnac, jak kolejny czlonek rodziny by doszedl. I tu niespodzianka, bo jakis miesiac po kupnie okazalo sie ze w ciazy jestem. Takze teraz juz napewno sie wieksze bardziej przyda.

xrotgov3q3o4y33i.png
I jak tam Twój brzuch? Nie boli już? :)

A mi ta szmatka akurat pasuje, bo sie fajnie chowa. Ale my uzywalismy fotelika tylko w samochodzie, wiec ta budka bardzo potrzebna nie byla. Glownie w aucie zeby oslonic od slonca, to szmatka byla akurat [emoji6] A przez to lzejszy. Kazdemu co innego akurat odpowiada[emoji5] Teraz chyba tez taki wybierzemy.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
My teraz też wybieramy teraz fotelik ze „szmatką” ;-) U nas poprzednio się sprawdził, bo używaliśmy go tylko do samochodu więc budka nie była potrzebna i jak był deszcz to ta szmatka na te 2 min. wypakowywania fotelika i doniesienia do drzwi była wystarczająca. Mój mąż myśli też nad fotelikiem Cybex CLOUD Q rozkładanym na płasko, ale ja nie widzę takiej potrzeby, bo na spacery będziemy jeżdzić w gondoli a zakupy z maluchem będę robić tylko w okolicy domu (bez dojazdów samochodem) Do marketów będzie jeździł tata ze starszym synem ;-)

Hejka, tema wózków mnie już nie dotyczy mam po synku i jak coś to dopiero na wiosnę kupię sobie nową wypasiona spacerówke, u mnie dzisiaj dzień porządków, lubię tą dziewczynę co przychodzi sprząta wszystko za koleją normalnie nic nie pominie :) auta mamy spore razem z mężem także drugie się zmieści bezproblemu:) a nawet trójka dzieciaczkow by weszla :)

Dziewczyny i jak tam Wasze infekcje dowiedzialyscie się co mozna brać, któraś pisała o tamtum Rosa, czy można stosować w ciąży? I czy pomaga

Dziewczyny i jak tam Wasze infekcje dowiedzialyscie się co mozna brać, któraś pisała o tamtum Rosa, czy można stosować w ciąży? I czy pomaga
Moja siostra stosowała w ciąży, ale dopiero od II trymestru lekarz jej pozwolił i bardzo sporadycznie (jako dodatek raz na kilka dni. Dawał jej natychmiostową ulgę) Sam przy infekcji jest za słaby i raczej nie polecany w ciąży.

Kupiłam ten specjalistyczny płyn dla kobiet w ciąży i w połogu i po umyciu jest ulga, lekarz ma wyłączony telefon pewnie jakiś zabieg robi ;) kurcze to Tantum Rose fajna sprawa, ale właśnie jedyni mówią, że można drudzy, że nie i sama nie wiem

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

My teraz też wybieramy teraz fotelik ze „szmatką” ;-) U nas poprzednio się sprawdził, bo używaliśmy go tylko do samochodu więc budka nie była potrzebna i jak był deszcz to ta szmatka na te 2 min. wypakowywania fotelika i doniesienia do drzwi była wystarczająca. Mój mąż myśli też nad fotelikiem Cybex CLOUD Q rozkładanym na płasko, ale ja nie widzę takiej potrzeby, bo na spacery będziemy jeżdzić w gondoli a zakupy z maluchem będę robić tylko w okolicy domu (bez dojazdów samochodem) Do marketów będzie jeździł tata ze starszym synem ;-)
No wlasnie. Przy wyborze tez trzeba myslec o tym jak sie bedzie urzytkowac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
My zmienilismy niedawno na 7 osobowe Opel Zafira B. Super sprawa. Maz jak kupowal, to sie smial, ze juz sie nie bedziemy cisnac, jak kolejny czlonek rodziny by doszedl. I tu niespodzianka, bo jakis miesiac po kupnie okazalo sie ze w ciazy jestem. Takze teraz juz napewno sie wieksze bardziej przyda.

xrotgov3q3o4y33i.png
Nam się też podoba ta Zafira i właśnie o takim myślimy :) Teraz mamy freelandera i jest to skarbonka bez dna niestety.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry