reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

ooo fajna opcja z tym wozkiem. A w wersji 2 spacerówki obydwie można było rozlożyc do pozycji leżącej?

Tak, na pewno przy ustawieniu twarzą do siebie to się udawało. A tak najczęściej jeździliśmy. Tyle że te spacerówki są kubełkowe, tzn. kąt między siedzeniem a oparciem jest taki sam, nawet jak rozkładasz oparcie do pozycji poziomej. Więc dziecko ma nóżki trochę do góry. Średnio mi się to podobało, ale inne zalety wózka przeważyły. I w sumie okazało się, że dla dzieci to żaden problem :)

Ten wózek ma jeszcze świetną rzecz - oś między tylnymi kołami jest gruba i solidna i jak się założy tylko jedną spacerówkę, to na niej może stać starsze dziecko. Nie trzeba dopinać dostawki :) No i ma OGROMNY kosz pod wózkiem. Obraca się w kółko w miejscu praktycznie. Naprawdę polecam - uwielbiałam go przez parę lat :) Między moimi dzieciakami jest po 20 mies. różnicy.

reklama
Espace jest wieeelki :) Jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku (3 piętro bez windy, bez garażu), to bagażnik auta był naszym garażem - ZAWSZE był tam podwójny wózek, rower starszaka, dwie biegówki młodszych, zabawki do piasku, 2-3 piłki i jeszcze jakieś pierdoły :D Na 2-tygodniowe wakacje nad morze pakujemy się do niego bez problemu i jeszcze pustki są. No ale teraz pół bagażnika nam zje szósty fotel...
O to jak piwnica [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

która dziewczyna pisała że jest certyfikowanym doradcą hustonoszenia? Zastanawiam sie czy jest jakies wiązanie które można stosowac w ciąży?

O matko, my z jednym ledwo sie miescimy w combiaku na wyjazdy, martwie sie co to bedzie z dwojka [emoji23] Tego co u Was to w ogole sobie nie wyobraxam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
My też musimy pomyśleć o wiekszym aucie. My na wakacje jezdzimy na campingi, mamy ogromny namiot cały sprzęt stoliki lodówka itp, a do tego zawsze rowery, rolki. Mimo boxa dachowego mamy auto z naszym jednym dzieckiem wypchane po brzegi. A tu dojdzie maluch, wózek, fotelik rowerowy, a w pozniejszych latach 4 rower [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Moja dwulatka nauczyla sie na pamiec wierszyka o Panu Hilarym. Czytalam jej co dzien po kilka razy, bo sie jej podobal i teraz lazi za mna i mi mowi go co chwile. Szkoda ze starsza jak do szkoly ma sie nauczyc cos na pamiec to tak nie przyswaja szybko [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

My też musimy pomyśleć o wiekszym aucie. My na wakacje jezdzimy na campingi, mamy ogromny namiot cały sprzęt stoliki lodówka itp, a do tego zawsze rowery, rolki. Mimo boxa dachowego mamy auto z naszym jednym dzieckiem wypchane po brzegi. A tu dojdzie maluch, wózek, fotelik rowerowy, a w pozniejszych latach 4 rower [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png
No i sie robi problem, a co mja ludzie przy trojce czy czworce dzieci. Rzeczywiscie bus by sie przydal [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

p19uqqmzxqi22hcj.png
My zmienilismy niedawno na 7 osobowe Opel Zafira B. Super sprawa. Maz jak kupowal, to sie smial, ze juz sie nie bedziemy cisnac, jak kolejny czlonek rodziny by doszedl. I tu niespodzianka, bo jakis miesiac po kupnie okazalo sie ze w ciazy jestem. Takze teraz juz napewno sie wieksze bardziej przyda.

xrotgov3q3o4y33i.png

My póki co mamy jednego sedana - Hondę i mojego hatchbacka Nissana. Także musimy dopasować fotelik do modelu auta i jakoś spróbować się zmieścić. Docelowo chcemy wymienić Hondę na combi. Ale na co dzień będę jeździć sama z dzieckiem moim Nissanem. Trzeba będzie się dopasować ;)

reklama
My zmienilismy niedawno na 7 osobowe Opel Zafira B. Super sprawa. Maz jak kupowal, to sie smial, ze juz sie nie bedziemy cisnac, jak kolejny czlonek rodziny by doszedl. I tu niespodzianka, bo jakis miesiac po kupnie okazalo sie ze w ciazy jestem. Takze teraz juz napewno sie wieksze bardziej przyda.

xrotgov3q3o4y33i.png
Maz mial przeczucie [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry