reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

ooo fajna opcja z tym wozkiem. A w wersji 2 spacerówki obydwie można było rozlożyc do pozycji leżącej?

Tak, na pewno przy ustawieniu twarzą do siebie to się udawało. A tak najczęściej jeździliśmy. Tyle że te spacerówki są kubełkowe, tzn. kąt między siedzeniem a oparciem jest taki sam, nawet jak rozkładasz oparcie do pozycji poziomej. Więc dziecko ma nóżki trochę do góry. Średnio mi się to podobało, ale inne zalety wózka przeważyły. I w sumie okazało się, że dla dzieci to żaden problem :)

Ten wózek ma jeszcze świetną rzecz - oś między tylnymi kołami jest gruba i solidna i jak się założy tylko jedną spacerówkę, to na niej może stać starsze dziecko. Nie trzeba dopinać dostawki :) No i ma OGROMNY kosz pod wózkiem. Obraca się w kółko w miejscu praktycznie. Naprawdę polecam - uwielbiałam go przez parę lat :) Między moimi dzieciakami jest po 20 mies. różnicy.

reklama
Espace jest wieeelki :) Jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku (3 piętro bez windy, bez garażu), to bagażnik auta był naszym garażem - ZAWSZE był tam podwójny wózek, rower starszaka, dwie biegówki młodszych, zabawki do piasku, 2-3 piłki i jeszcze jakieś pierdoły :D Na 2-tygodniowe wakacje nad morze pakujemy się do niego bez problemu i jeszcze pustki są. No ale teraz pół bagażnika nam zje szósty fotel...
O to jak piwnica [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

która dziewczyna pisała że jest certyfikowanym doradcą hustonoszenia? Zastanawiam sie czy jest jakies wiązanie które można stosowac w ciąży?

O matko, my z jednym ledwo sie miescimy w combiaku na wyjazdy, martwie sie co to bedzie z dwojka [emoji23] Tego co u Was to w ogole sobie nie wyobraxam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
My też musimy pomyśleć o wiekszym aucie. My na wakacje jezdzimy na campingi, mamy ogromny namiot cały sprzęt stoliki lodówka itp, a do tego zawsze rowery, rolki. Mimo boxa dachowego mamy auto z naszym jednym dzieckiem wypchane po brzegi. A tu dojdzie maluch, wózek, fotelik rowerowy, a w pozniejszych latach 4 rower [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Moja dwulatka nauczyla sie na pamiec wierszyka o Panu Hilarym. Czytalam jej co dzien po kilka razy, bo sie jej podobal i teraz lazi za mna i mi mowi go co chwile. Szkoda ze starsza jak do szkoly ma sie nauczyc cos na pamiec to tak nie przyswaja szybko [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

My też musimy pomyśleć o wiekszym aucie. My na wakacje jezdzimy na campingi, mamy ogromny namiot cały sprzęt stoliki lodówka itp, a do tego zawsze rowery, rolki. Mimo boxa dachowego mamy auto z naszym jednym dzieckiem wypchane po brzegi. A tu dojdzie maluch, wózek, fotelik rowerowy, a w pozniejszych latach 4 rower [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png
No i sie robi problem, a co mja ludzie przy trojce czy czworce dzieci. Rzeczywiscie bus by sie przydal [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

p19uqqmzxqi22hcj.png
My zmienilismy niedawno na 7 osobowe Opel Zafira B. Super sprawa. Maz jak kupowal, to sie smial, ze juz sie nie bedziemy cisnac, jak kolejny czlonek rodziny by doszedl. I tu niespodzianka, bo jakis miesiac po kupnie okazalo sie ze w ciazy jestem. Takze teraz juz napewno sie wieksze bardziej przyda.

xrotgov3q3o4y33i.png

My póki co mamy jednego sedana - Hondę i mojego hatchbacka Nissana. Także musimy dopasować fotelik do modelu auta i jakoś spróbować się zmieścić. Docelowo chcemy wymienić Hondę na combi. Ale na co dzień będę jeździć sama z dzieckiem moim Nissanem. Trzeba będzie się dopasować ;)

reklama
My zmienilismy niedawno na 7 osobowe Opel Zafira B. Super sprawa. Maz jak kupowal, to sie smial, ze juz sie nie bedziemy cisnac, jak kolejny czlonek rodziny by doszedl. I tu niespodzianka, bo jakis miesiac po kupnie okazalo sie ze w ciazy jestem. Takze teraz juz napewno sie wieksze bardziej przyda.

xrotgov3q3o4y33i.png
Maz mial przeczucie [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry