reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@Margana ja mam na 9.30.
leb mnie dzis tak boli, ze masakra. myslalam, ze sie zdrzemne i przejdzie. dzis Teos dluzej w przedszkolu i M go ma odebrac. a tu zaraz Teos do dl u wroci. M wroci do pracy a leb jak bolal tak boli... pol biedy jak sie nie ruszam, ale jak wstaje siku to cisnienie idzie do glowy i bol taki, ze o matko. kurcze. nalrasde nie chce brac panadolu, ale zaraz zwariuje.

reklama
Mi się maxicosi nie podobają bo mają zamiast budki ta szmatkę do zaczepiania. A ja wolałam takia bardziej sztywna ta budkę. My używaliśmy częściej adaptera.
A mi ta szmatka akurat pasuje, bo sie fajnie chowa. Ale my uzywalismy fotelika tylko w samochodzie, wiec ta budka bardzo potrzebna nie byla. Glownie w aucie zeby oslonic od slonca, to szmatka byla akurat [emoji6] A przez to lzejszy. Kazdemu co innego akurat odpowiada[emoji5] Teraz chyba tez taki wybierzemy.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kinga30 - dobrze,ze w domu i dzidzia pieknie rosnie. Dbaj o siebie.

Ja mam masakrycznego lenia. Nie dowierzam,ze do Wigilii zaledwie 11 dni,a my nawet nie wiemy co przygotujemy do jedzenia pomijajac fakt ze z moim apetytem nadal kiepsko.
W pracy wczoraj pytanie czy przyjde na nadgodziny w sobote na 8 h.. Yyyy NIE!
To moze zostane w piatek 3h dluzej... Yy NIE !
W pracy nic nie wiedza jeszcze. Meczy mnie to powoli. Powiem im na poczatku stycznia - wtedy bede prawie w 12 tyg no i brzuch na bank bedzie wystawal juz sporo.

Cześć dziewczyny dzisiaj wyszłam ze szpitala, oddzielenie jest i jeszcze plamie, ale dzidzia już ma 24 mm to jest 9+1 a ja mam dzisiaj 8+6 czyli rośnie ładnie
Kinga no nareszcie! To dobrze, ze juz w domu. Najwazniejsze, ze dzidzia ladnie sie rozwija. Ale Ty masz przeboje z tymi ciazami biedaku. A jakie masz zalecenia? Lezenie? Cos mowili czemu tak sie dzieje i ile to jeszcze moze potrwac?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Kinga, dbaj o siebie!

Ja mam foteliki Maxi Cosi. Szmaciana budka mi nie przeszkadza, bo rzadko używam fotelika do wózka. Wolę jak dziecko leży na płasko, ta pozycja fotelikowa na dłuższą metę nie jest zbyt dobra. A w aucie mamy wbudowane zasłonki na szyby, które można zaciągnąć, więc słońce nie razi.

U nas inny problem - jak zmieścić 6 osób i wózek w aucie [emoji14] Mamy renault espace, tam jest trzeci rząd siedzeń, ale wtedy już zostaje mało miejsca na wózek. No i musi być przypięty jakimiś pasami, żeby w razie wypadku nie poleciał na dziecko, które siedzi obok niego. Musimy to wypraktykować, bo na nowe auto to nas raczej teraz nie stać - poza tym to już chyba bus musiałby być :p
O matko, my z jednym ledwo sie miescimy w combiaku na wyjazdy, martwie sie co to bedzie z dwojka [emoji23] Tego co u Was to w ogole sobie nie wyobraxam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@Margana ja mam na 9.30.
leb mnie dzis tak boli, ze masakra. myslalam, ze sie zdrzemne i przejdzie. dzis Teos dluzej w przedszkolu i M go ma odebrac. a tu zaraz Teos do dl u wroci. M wroci do pracy a leb jak bolal tak boli... pol biedy jak sie nie ruszam, ale jak wstaje siku to cisnienie idzie do glowy i bol taki, ze o matko. kurcze. nalrasde nie chce brac panadolu, ale zaraz zwariuje.
Ojej, wspolczuje Ci. Ja tak mialam wczoraj, myslalam, ze nie dam rady z tego bolu. Ale tez nie chxialam nic brac. Dzis juz tak nie boli . oby i Tobie przeszlo

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Generalnie nic strasznego nie powinno się dziać, ale nie wolno tego lekceważyć i zwlekać zbyt długo. Ja drugiej ciąży nie donosiłam prawdopodobnie właśnie przez infekcję. Urodziłam w 36 tc, wody zaczęły się sączyć i nie dało się już tego zatrzymać. Córkę mam zdrową, ale trochę stresu było.

Broń Boże nie chcę straszyć, ale jak tylko będziesz mogła, to zrób wymaz i skonsultuj się z lekarzem - lepiej zaleczyć, niż pluć sobie w brodę.

Taki podnóżek jest bardzo dobry :) Dziecku nogi nie wiszą i nie obciąża stawów biodrowych. Podobnie dobrze jest mieć regulowany podnóżek w krzesełku do karmienia, żeby nogi miały się na czym oprzeć :)

Ja miałam w pierwszym wózku koła pompowane (X-lander XA), drugi był podwójny - wybór był mniejszy, więc nie wydziwialiśmy i wzięliśmy, co dali. To był Baby Jogger City Select i koła miał "trwale pompowane", nie powietrzem, ale jakimś wypełnieniem, nie wiem, co to było. W każdym razie z podwójnym "wsadem" po piasku na plaży jechał jak złoto ;)

A sam wózek świetny, uwielbiałam go. Można go składać jako pojedynczy i podwójny, na szerokość zajmuje dokładnie tyle samo miejsca co zwykły wózek, wszędzie się mieści. Super sprawa :)

citi_select_baby_jogger_konfiguracja__Kopiowanie_.jpg
ooo fajna opcja z tym wozkiem. A w wersji 2 spacerówki obydwie można było rozlożyc do pozycji leżącej?

reklama
O matko, my z jednym ledwo sie miescimy w combiaku na wyjazdy, martwie sie co to bedzie z dwojka [emoji23] Tego co u Was to w ogole sobie nie wyobraxam.

Espace jest wieeelki :) Jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku (3 piętro bez windy, bez garażu), to bagażnik auta był naszym garażem - ZAWSZE był tam podwójny wózek, rower starszaka, dwie biegówki młodszych, zabawki do piasku, 2-3 piłki i jeszcze jakieś pierdoły :D Na 2-tygodniowe wakacje nad morze pakujemy się do niego bez problemu i jeszcze pustki są. No ale teraz pół bagażnika nam zje szósty fotel...

Do góry