reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W kolejnej ciąży w większości przypadków szybciej jest widoczna ciąża. U mnie trzecia już mam brzuszek[emoji39]
To byłaby nowość dla mnie taki szybko widoczny brzuszek ;-) Poprzednim razem dopiero w 7 miesiącu było coś widać. A w 9 na porodówce lekarz myślał, że przyjechałam z bólami i jestem w 6 miesiącu i to poród przedwczesny.

reklama
I po wizycie....jestem mega zadowolona babka bardzo kompetentna i wszystko super tlumaczy. Postanowilam ze przenosze sie do niej i reszte ciazy bedzie prowadzila. Maluch wszystko ma na miejscu serce ladnie bilo wiek w usg 10tyg 1dzien. Rozbieznosc co do om jest ale mowi ze pozniej nadgoni. Mam zalecony dalej clexane plus acard i witamine d3. Jestem mile zaskoczona jej podejsciem do pacjentow. A i wcisnela mnie na prenatalne ,na nfz 18 grudnia . Czego moj lekarz mi nie proponowal jedynie odplatne 3d u innego lekarza. Na koniec dala plik zalecen teczke i poradniki pregny oraz witaminy.
To super, ze z dzidzia wszystko ok. I fajnie, ze znalazlas odpowiedniego lekarza. To wazne.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To dobrze ;) bo już się wystraszyłam ;) a tak z ciekawości wtedy są 2 pęcherzyki ciążowe czy jak ? ;) Jak mój lekarz widział jeden to chyba nie mam już co się obawiać ? [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Moja mama miała taką niespodziankę z pierwszymi bliźniakami. Pojechała urodzić jedno a wróciła z dwójką :-) ale to było ponad 30 lat temu ;-)

@olaaa7 ja ogólnie nie oszczędzałam na fotelikach. Szczególnie jak dość sporo się z dzieckiem podróżuje. Na foteliki dla mojej 2 wydałam już prawie 6tys. Teraz już nie mam potrzeby kupowania nowego bo po drugim dziecku jeszcze dobre, nie przeterminowane.

@Margana mnie tez te mdlosci wykanczaja. jestem nie do zycia. do tego okropnie marzne. jak mam zawiezc czy odebrac Teosia z przedszkola to jade obachutana jak na Syberie. wspolczuje podrozy dwoma autobusami. ja jade rowerem jedynie jakies 5min. no, ale wyjsc z domu trzeba.

a ja dzis bylam u poloznej. i mnie milo zaskoczyla. nawet nie zdazylam zapytac o USG a ona odrazu mnie na nie zaprosila. zobaczylam skaczacego fikajacego Maluszka. machal nozkami raczkami. a nawet ssal kciuka. serduszko pieknie bilo. Maluch ma prawie 4cm a ciaza jest nieco mlodsza wedlug Usg w porownaniu do tego co obliczylam wedlug okresu. Maluch rosnie prawidlowo. wielka ulga. teraz moge jakos przebrnac do swiat i przez swieta. a 27 prenatalne.
Super, ze mialas to usg i widzialas zdrowego dzidziusia [emoji5]
Mamy prenatalne tego samego dnia [emoji5] Na ktora masz? Ja na 17.20

Kurcze to ja yez tak marzne. Najchetniej bym z domu nie wychodzila. Tez sie ubieram jak na Syberie, a potem mi duszno w autobusie[emoji53]
Jeszcze do tego cere mam tak okropna, ze w ogole nie chcialabym sie ludziom pokazywac[emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Powiedz babie żeby się odpierdolila.

@olaaa7 z wózkiem ciężka sprawa. Ale jakikolwiek byś nie wybrała to zainwestuj w naprawdę dobry fotelik z testami. Ja kupiłam wózek za 1000 zł a drugie tyle dałam na fotelik. Większość tych z zestawów 3 in 1 są do dupy
Ja zrobilam dokladnie to samo [emoji5] Tez wozek za 1000 zl i bylismy bardzo zadowoleni, a fotelik za prawie drugie tyle. Nie uznaje w ogole tych fotelikow od wozkow.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@olaaa7

Ten kinderkraft nie ma testów. Sprawdź czy fotelik ma dobrą ocenę ADAC albo jeszcze lepiej test plus.
Jak nie znasz to poczytaj
Link do: Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy
Link do: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena
Dokladnie potwierdzam. Ja najpierw przegladalam wszystkie foteliki, opinie i testy w necie. Jak wybralam dwa najlepsze to wtedypoogladalam w sklepie. Doradca w sklepie tez polecal wlasnie te, ktore wybralam.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry