reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Po cichu licze na to ze uda sie szybko i za rok w grudniu wroce tu rodzic ale nie bede sie nastawiac. Raczej nastawiam sie na zajscie w przyszlym roku a porod juz w 2019.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Trzymam za to kciuki! Moja koleżanka straciła dzidzię w 12 tc w lipcu w zeszłym roku (termin miała na luty 2017) i teraz na początku listopada urodziła zdrową córeczkę :-)

Ja nie mam nic kompletnie nic nawet nie mam od kogo dostac ubranek wiec zostają mi zakupy i kupienie wszystkiego dlatego chce to rozłożyć na etapy bo potem może mnie braknąć z kasa [emoji23]
A tylllle rzeczy mi się podoba
Co do wózka nie mam konkretnego modelu ale z doświadczenia wiem ze wole 2w1 gondola i fotelik z córka miałam jeszcze spacerówkę której wogole nie używałam była totalnie porażka wiec spacerówkę kupiłam osobno i teraz tez tak zrobię zreszta mysle ze gondola do lutego może się przydać a akurat na przyszła wiosnę kupię spacerówkę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U nas chyba nie będzie wielkich zakupów. Łóżeczko jeszcze mam, tylko je odmaluję na wiosnę. Resztę rzeczy porozdawaliśmy po znajomych, bo mimo że chcieliśmy czwórkę, to po trzecim nie było warunków i uznaliśmy, że pewnie już się nam nie przytrafi. Ale zmieniliśmy zdanie, tylko teraz zostaliśmy z samym łóżeczkiem :p

Ale od rodziny będziemy mieć ciuszki, wózek, jakieś inne gadżety - myślę, że nie trzeba będzie wiele kupować. Teraz to już nie ma sensu, bo czwarte to naprawdę już nasze ostatnie dziecko :p

Wózek mieliśmy na początku X-lander XA, potem zmieniliśmy na podwójny - Baby Jogger City Select. Jeśli macie małą różnicę wieku między dziećmi, to baaardzo go polecam. To był mój ukochany wózek przez parę lat :) Niezniszczalny :)
To u nas będą duże zakupy, bo nasze dziecko ma już 10 lat i nie mamy nic ;-)
Ale tak szczerze to nie planujemy dużo kupić, bo dzieciaki szybko rosną. Przy synku wielu rzeczy nie wykorzystałam lub ubrałam tylko raz.

To u nas będą duże zakupy, bo nasze dziecko ma już 10 lat i nie mamy nic ;-)
Ale tak szczerze to nie planujemy dużo kupić, bo dzieciaki szybko rosną. Przy synku wielu rzeczy nie wykorzystałam lub ubrałam tylko raz.

Jak patrzę na moją listę wyprawkową zrobioną przy pierwszym dziecku, to mi się śmiać chce :D Przy każdym kolejnym było tego coraz mniej ;)

Na pewno nie będziemy kupować zabawek. Już nasze drugie dziecko bawiło się TYLKO zabawkami brata :D Wiadomo, że lepsze od tych dzieciowych ;) Np. mata edukacyjna to była kompletna porażka. Jak można leżeć pod pałąkami, kiedy rodzeństwo lata dookoła? W ogóle się to u nas przy kolejnych dzieciach nie sprawdziło :)

Jak patrzę na moją listę wyprawkową zrobioną przy pierwszym dziecku, to mi się śmiać chce :D Przy każdym kolejnym było tego coraz mniej ;)

Na pewno nie będziemy kupować zabawek. Już nasze drugie dziecko bawiło się TYLKO zabawkami brata :D Wiadomo, że lepsze od tych dzieciowych ;) Np. mata edukacyjna to była kompletna porażka. Jak można leżeć pod pałąkami, kiedy rodzeństwo lata dookoła? W ogóle się to u nas przy kolejnych dzieciach nie sprawdziło :)
U nas mata edukacyjna to też był niewypał. Nie było co prawda starszego biegającego rodzeństwa, ale mały się nią nie interesował. Teraz maty nie będziemy kupować. A z tą listą dla pierwszego dziecka to prawda :-D Myślę, że dla kolejnego kupimy tylko ok. 30% tego co było na liście za pierwszym razem ;-)

reklama
Do góry