reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas mata edukacyjna to też był niewypał. Nie było co prawda starszego biegającego rodzeństwa, ale mały się nią nie interesował. Teraz maty nie będziemy kupować. A z tą listą dla pierwszego dziecka to prawda :-D Myślę, że dla kolejnego kupimy tylko ok. 30% tego co było na liście za pierwszym razem ;-)
Dobrze, że mamy tu doświadczone mamy ;) to później poprosimy o listę rzeczy które są niezbędne dla malucha :) bo szczerze powiedziawszy dla mnie czarna magia w co ubierać takiego malucha latem na początku myślę sobie super bo ciepło to body na krótki rękaw i spokój ale później przemyślałam że lato wcale nie musi być ciepłe i taki trochę mętlik w głowie ;) ale nad lista zakupowa skupie się koło maja :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie mam nic kompletnie nic nawet nie mam od kogo dostac ubranek wiec zostają mi zakupy i kupienie wszystkiego dlatego chce to rozłożyć na etapy bo potem może mnie braknąć z kasa [emoji23]
A tylllle rzeczy mi się podoba
Co do wózka nie mam konkretnego modelu ale z doświadczenia wiem ze wole 2w1 gondola i fotelik z córka miałam jeszcze spacerówkę której wogole nie używałam była totalnie porażka wiec spacerówkę kupiłam osobno i teraz tez tak zrobię zreszta mysle ze gondola do lutego może się przydać a akurat na przyszła wiosnę kupię spacerówkę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U nas przy pierwszym dziecku było tak, że to co mogliśmy wydać na rzeczy dla malucha odkładaliśmy na kupkę. Zakupy zrobiliśmy dopiero w 9 miesiącu. Wcześniej od 21 tc mieliśmy zagrażenie porodem przedwczesnym i nic nie kupowaliśmy (nie było wiadomo czy ciąża zakończy się sukcesem) Ja gdybym nie musiała leżeć to pewnie przemyciłabym jakieś śpioszki wcześniej, ale wyszło jak wyszło
Teraz chcemy poczekać z zakupami do maja / czerwca.

Dobrze, że mamy tu doświadczone mamy ;) to później poprosimy o listę rzeczy które są niezbędne dla malucha :) bo szczerze powiedziawszy dla mnie czarna magia w co ubierać takiego malucha latem na początku myślę sobie super bo ciepło to body na krótki rękaw i spokój ale później przemyślałam że lato wcale nie musi być ciepłe i taki trochę mętlik w głowie ;) ale nad lista zakupowa skupie się koło maja :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie, wszystkie będziemy wrzucać swoje listy wyprawkowe, to zawsze się coś podpatrzy ;-) Ja jestem zdania, że lepiej kupić mniej na początek, bo w każdej chwili można przecież coś dokupić a rzeczy, których się nie wykorzysta to jakby nie było strata naszych pieniędzy.

Ja dzis sobie posprzatam, pojade dokupic ozdoby i jutro albo pojutrze tez chyba ubiore :)

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

My w tym tygodniu ubieramy mój M w sobotę ogarnął domek jak tylko zdolalam naczynia umyć reniferek stoi i w kuchni powieszone gwiazdki lampki na oknie. :)
20171211_125435-1224x1632.jpg
20171211_125439-1224x1632.jpg

Załączniki

• 20171211_125435-1224x1632.jpg
    20171211_125435-1224x1632.jpg
    258,3 KB · Wyświetleń: 303
  • 20171211_125439-1224x1632.jpg
    20171211_125439-1224x1632.jpg
    259 KB · Wyświetleń: 306
Ja chyba wózka poszukam na olx. Nie lubię wydawać grubej kasy na coś co będzie mi służyć tak krótko. Z synem uzywalismy takieo wózka jakies 6-7 miesiecy, potem już mala spacerowka.
A ja zainwestuje w kolejne chusty do noszenia dzieci, więcej używałam niż wózka :)
Raczej tak. Ja mam rozne kolory i konsystencje. Taki przezroczysty jak plodny tez miewam. Nic mi sie nie dzieje i nie dzialo.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No coz zrobic....ale decyzja z M podjeta. Jak tylko bedzie zielone swiatlo na starania to wtedy dzialamy od razu. Nie wiem czemu ale naprawde mam przeczucie ze najpozniej za 3 cyklem staran sie uda.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Uda sie na pewno, zobaczysz! Tylko teraz od razu lec do lekarza po progesteron. Trzymam kciuki za Ciebie!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry