reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas mata edukacyjna to też był niewypał. Nie było co prawda starszego biegającego rodzeństwa, ale mały się nią nie interesował. Teraz maty nie będziemy kupować. A z tą listą dla pierwszego dziecka to prawda :-D Myślę, że dla kolejnego kupimy tylko ok. 30% tego co było na liście za pierwszym razem ;-)
Dobrze, że mamy tu doświadczone mamy ;) to później poprosimy o listę rzeczy które są niezbędne dla malucha :) bo szczerze powiedziawszy dla mnie czarna magia w co ubierać takiego malucha latem na początku myślę sobie super bo ciepło to body na krótki rękaw i spokój ale później przemyślałam że lato wcale nie musi być ciepłe i taki trochę mętlik w głowie ;) ale nad lista zakupowa skupie się koło maja :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie mam nic kompletnie nic nawet nie mam od kogo dostac ubranek wiec zostają mi zakupy i kupienie wszystkiego dlatego chce to rozłożyć na etapy bo potem może mnie braknąć z kasa [emoji23]
A tylllle rzeczy mi się podoba
Co do wózka nie mam konkretnego modelu ale z doświadczenia wiem ze wole 2w1 gondola i fotelik z córka miałam jeszcze spacerówkę której wogole nie używałam była totalnie porażka wiec spacerówkę kupiłam osobno i teraz tez tak zrobię zreszta mysle ze gondola do lutego może się przydać a akurat na przyszła wiosnę kupię spacerówkę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U nas przy pierwszym dziecku było tak, że to co mogliśmy wydać na rzeczy dla malucha odkładaliśmy na kupkę. Zakupy zrobiliśmy dopiero w 9 miesiącu. Wcześniej od 21 tc mieliśmy zagrażenie porodem przedwczesnym i nic nie kupowaliśmy (nie było wiadomo czy ciąża zakończy się sukcesem) Ja gdybym nie musiała leżeć to pewnie przemyciłabym jakieś śpioszki wcześniej, ale wyszło jak wyszło
Teraz chcemy poczekać z zakupami do maja / czerwca.

Dobrze, że mamy tu doświadczone mamy ;) to później poprosimy o listę rzeczy które są niezbędne dla malucha :) bo szczerze powiedziawszy dla mnie czarna magia w co ubierać takiego malucha latem na początku myślę sobie super bo ciepło to body na krótki rękaw i spokój ale później przemyślałam że lato wcale nie musi być ciepłe i taki trochę mętlik w głowie ;) ale nad lista zakupowa skupie się koło maja :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie, wszystkie będziemy wrzucać swoje listy wyprawkowe, to zawsze się coś podpatrzy ;-) Ja jestem zdania, że lepiej kupić mniej na początek, bo w każdej chwili można przecież coś dokupić a rzeczy, których się nie wykorzysta to jakby nie było strata naszych pieniędzy.

Ja dzis sobie posprzatam, pojade dokupic ozdoby i jutro albo pojutrze tez chyba ubiore :)

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

My w tym tygodniu ubieramy mój M w sobotę ogarnął domek jak tylko zdolalam naczynia umyć reniferek stoi i w kuchni powieszone gwiazdki lampki na oknie. :)
20171211_125435-1224x1632.jpg
20171211_125439-1224x1632.jpg

Załączniki

• 20171211_125435-1224x1632.jpg
    20171211_125435-1224x1632.jpg
    258,3 KB · Wyświetleń: 305
  • 20171211_125439-1224x1632.jpg
    20171211_125439-1224x1632.jpg
    259 KB · Wyświetleń: 309
Ja chyba wózka poszukam na olx. Nie lubię wydawać grubej kasy na coś co będzie mi służyć tak krótko. Z synem uzywalismy takieo wózka jakies 6-7 miesiecy, potem już mala spacerowka.
A ja zainwestuje w kolejne chusty do noszenia dzieci, więcej używałam niż wózka :)
Raczej tak. Ja mam rozne kolory i konsystencje. Taki przezroczysty jak plodny tez miewam. Nic mi sie nie dzieje i nie dzialo.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No coz zrobic....ale decyzja z M podjeta. Jak tylko bedzie zielone swiatlo na starania to wtedy dzialamy od razu. Nie wiem czemu ale naprawde mam przeczucie ze najpozniej za 3 cyklem staran sie uda.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Uda sie na pewno, zobaczysz! Tylko teraz od razu lec do lekarza po progesteron. Trzymam kciuki za Ciebie!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry