reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja jak patrzę na ogłoszenia to ludzie często wystawiają nowe zeczy bo nie zdarzyło ich użyć albo okazały się nie potrzebne napewno będę z takich okazji kozystac

eikt3e3k96x30qte.png

reklama
No coz zrobic....ale decyzja z M podjeta. Jak tylko bedzie zielone swiatlo na starania to wtedy dzialamy od razu. Nie wiem czemu ale naprawde mam przeczucie ze najpozniej za 3 cyklem staran sie uda.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Na pewno się uda kochana, bardzo dobre podejście, ja cały czas jestem z Tobą myślami, bo wiem co przeżywasz, ale silna z Ciebie babka i dasz radę i za niedługo będziesz najszczęśliwsza babka na świecie :)

Nie jest mi lekko bo wam troche zazdroszczę ale z drugiej strony jakoś muszę czas zorganizowac. W szpitalu teraz szlam do sklepiku po wodę i po drodze kilka kobiet do porodu już szły na oddzialy na wyzszych pietrach. Ale tym razem nie zaplakalam twardo sie trzymalam i nawet powodzenia życzylam. I naprawde licze na to że conajmniej z brzuchem bede w grudniu albo najlepiej na porodówce.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Kochana. Prawie pół roku temu moja najbliższa przyjaciólka straciła ciażę w 19 tyg. Była zdewastowana na tyle, że wprowadziłam sie do niej na 2 tygodnie bo bałam się że sobie coś zrobi (mąż był za granicą), albo nie zadba o starsze dwuletnie dziecko. Cale dnie leżała w łóżku i patrzyła w sufit. Podam Ci link. Jej bardzo pomogło to co tam przeczytała. Elodia, jesteś niezwykle silna. Link do: Jestem kobietą po stracie - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Kochana. Prawie pół roku temu moja najbliższa przyjaciólka straciła ciażę w 19 tyg. Była zdewastowana na tyle, że wprowadziłam sie do niej na 2 tygodnie bo bałam się że sobie coś zrobi (mąż był za granicą), albo nie zadba o starsze dwuletnie dziecko. Cale dnie leżała w łóżku i patrzyła w sufit. Podam Ci link. Jej bardzo pomogło to co tam przeczytała. Elodia, jesteś niezwykle silna. Link do: Jestem kobietą po stracie - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet
Dzięki. Poczytam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Ja chyba wózka poszukam na olx. Nie lubię wydawać grubej kasy na coś co będzie mi służyć tak krótko. Z synem uzywalismy takieo wózka jakies 6-7 miesiecy, potem już mala spacerowka.
To tak jak u mnie. Teraz też chciałabym jakiś w znośnej cenie (Syn bardzo krótko jeździł w gondoli i spacerówce od wózka 3in1. Potem mieliśmy wózek trójkołowy, ale to była porażka i sprzedaliśmy po miesiącu. Jak miał niecały rok kupiliśmy spacerówkę Maclrena, która służyła nam do 4 roku życia (później już sporadycznie) I to był NASZ wózek ;-)
Teraz mężowi podoba się Cybex Priam, ale ja wolałabym jakiś niedrogi, bo i tak szybko wymienię na spacerówkę ;-) Z tym, że o wózku dopiero zacznę myśleć w maju.

Mam tak samo [emoji2] jak siostry rodziły to wózki kupowałam jak głupia a stare sprzedawałam [emoji2] a teraz w głowie mi tylko Anex ale z zakupami czekam do samego końca. Bujaczek, łóżeczko, ciuszki na dziewczynkę mam w komplecie po siostrach, akcesoria i zabawki. Nic jeszcze nie przeglądam, może po połówkowym zacznę. Teraz już się pomału denerwuję przed wizytą w czwartek. Na tym etapie straciłam pierwsze dziecko :(

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Trzymam kciuki :-* Będzie dobrze!

A ja tak z innej beczki, my już mamy choinkę [emoji173] wczoraj kupiliśmy więc nie mogłam się powstrzymać, żeby już jej nie przystroić :p
U nas też już świątecznie. My ubieramy choinkę 1 grudnia, cieszymy się atmosferą przez cały miesiąc do Gwiazdki. Zaraz po Nowym Roku sprzątamy choinkę i świąteczne ozdoby.

reklama
U nas chyba nie będzie wielkich zakupów. Łóżeczko jeszcze mam, tylko je odmaluję na wiosnę. Resztę rzeczy porozdawaliśmy po znajomych, bo mimo że chcieliśmy czwórkę, to po trzecim nie było warunków i uznaliśmy, że pewnie już się nam nie przytrafi. Ale zmieniliśmy zdanie, tylko teraz zostaliśmy z samym łóżeczkiem :p

Ale od rodziny będziemy mieć ciuszki, wózek, jakieś inne gadżety - myślę, że nie trzeba będzie wiele kupować. Teraz to już nie ma sensu, bo czwarte to naprawdę już nasze ostatnie dziecko :p

Wózek mieliśmy na początku X-lander XA, potem zmieniliśmy na podwójny - Baby Jogger City Select. Jeśli macie małą różnicę wieku między dziećmi, to baaardzo go polecam. To był mój ukochany wózek przez parę lat :) Niezniszczalny :)

Do góry