reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny dzwonił mąż pyta jak się czuje no to mu powiedziałam ze juz 3 raz wymiotowalam maż mówi niech ją tylko do domu wrócę to sb z maluszkiem pogadam i wiecie co chyba się boi taty bo jakby mniej mnie brzuszek ściska hihi :)

reklama
Odebrałam wyniki posiewu i napisane że wynik ujemny, tzn ze nic tam nie ma? Żadnych bakterii?

p19u3e3kjoeq8h9b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dobrze, że mamy tu doświadczone mamy ;) to później poprosimy o listę rzeczy które są niezbędne dla malucha :) bo szczerze powiedziawszy dla mnie czarna magia w co ubierać takiego malucha latem na początku myślę sobie super bo ciepło to body na krótki rękaw i spokój ale później przemyślałam że lato wcale nie musi być ciepłe i taki trochę mętlik w głowie ;) ale nad lista zakupowa skupie się koło maja :)

Ja miałam zawsze zestawy body krótkie + pajac, body długie + śpiochy. Ewentualnie body + półśpiochy. Oczywiście jak upał, to sam bodziak wystarczy :) W lecie fajnie się też sprawdzają rampersy - takie body z krótkimi spodenkami.

Ale to jeszcze będziemy ogarniać :) Niby dzieci szybko rosną i mało ciuchów potrzeba, ale z drugiej strony jak maluch jest ulewający, to wszystko się szybko brudzi. A jak się zaczną - wybaczcie dosłowność :p - kupy po pachy, to co przewijanie idzie nowy komplet ubrań :D Sama radość :D

A ja zainwestuje w kolejne chusty do noszenia dzieci, więcej używałam niż wózka :)

O tak, chusta to pierwszy zakup! Ja już swoją niestety wydałam. Ale jedna mi wystarczy :) Bez chusty sobie życia nie wyobrażam, szczególnie jak dzieci więcej :)

Dziewczyny dzwonił mąż pyta jak się czuje no to mu powiedziałam ze juz 3 raz wymiotowalam maż mówi niech ją tylko do domu wrócę to sb z maluszkiem pogadam i wiecie co chyba się boi taty bo jakby mniej mnie brzuszek ściska hihi :)
Zobacz od poczęcia czuje respekt haha [emoji23]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam zawsze zestawy body krótkie + pajac, body długie + śpiochy. Ewentualnie body + półśpiochy. Oczywiście jak upał, to sam bodziak wystarczy :) W lecie fajnie się też sprawdzają rampersy - takie body z krótkimi spodenkami.

Ale to jeszcze będziemy ogarniać :) Niby dzieci szybko rosną i mało ciuchów potrzeba, ale z drugiej strony jak maluch jest ulewający, to wszystko się szybko brudzi. A jak się zaczną - wybaczcie dosłowność [emoji14] - kupy po pachy, to co przewijanie idzie nowy komplet ubrań :D Sama radość :D

O tak, chusta to pierwszy zakup! Ja już swoją niestety wydałam. Ale jedna mi wystarczy :) Bez chusty sobie życia nie wyobrażam, szczególnie jak dzieci więcej :)
W H&M mają super te zestawy tylko bez promocji to ich ceny też są wysokie za bodziaki i te spodenki bardziej bym to nazwała leginsy życzą sobie 60-70 zł za komplet ;) jak kupuje koleżankom to wiadomo jednorazowy wydatek więc nie narzekam, ale kupić kilka zestawów to już nie małe pieniądze :)

Ale to jeszcze będziemy ogarniać :) Niby dzieci szybko rosną i mało ciuchów potrzeba, ale z drugiej strony jak maluch jest ulewający, to wszystko się szybko brudzi. A jak się zaczną - wybaczcie dosłowność :p - kupy po pachy, to co przewijanie idzie nowy komplet ubrań :D Sama radość :D

Dokładnie! Zależy od dziecka. Ja miałam nieulewające a i kupka była raz na kilka dni. Był na piersi tylko (bez dopajania) i za pierwszym razem byłam z nim w szpitalu jak kupki nie było przez 4 dni, ale pediatra nas uspokoił, że zdarza się tak czasem u dzieci KP i u nas się utrzymało do 6 mięsiąca. (Kupka raz na 4-6 dni, ale bez kolek i żadnych problemów z brzuszkiem, które by wskazywały na zaparcia czy coś z jelitami. Kolor i konsystencja w normie ;-) Ładnie też przybierał na wadze.) Jak miał wprowadzane inne pokarmy po pół roku to zaczęło się już normalnie, codziennie.

Chustę chciałabym tym razem kupić jak będzie wszystko dobrze. Wcześniej nie mogłam nosić przez ponad rok, bo miałam duże powikłania po CC.

No coz zrobic....ale decyzja z M podjeta. Jak tylko bedzie zielone swiatlo na starania to wtedy dzialamy od razu. Nie wiem czemu ale naprawde mam przeczucie ze najpozniej za 3 cyklem staran sie uda.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Przede wszystkim ważne to wybrać dobrego lekarza na prowadzenie ciąży wiem, że czasami włosy na głowie się jeżą jak człowiek pomyśli ile kasy na tych lekarzy idzie, ale ja zawsze wolę iść do dobrego i mieć pewność, że robi wszystko co w jego mocy żeby ciąża rozwijała się prawidłowo, mi nie na rękę akurat, że szpital w którym pracuje mój lekarz jest 40 km ode mnie, ale trudno jakoś przeżyje...
Bo czasami ci lekarze to tylko następna, następna, a już trafić na NFZ na dobrego to graniczy z cudem wręcz ! Wierzę, że szybko dostaniesz zielone światło i będziesz mogła się starać o dzidziusia a my będziemy trzymać kciuki najmocniej jak się da ! [emoji11]

U nas się sprawdzały podobne zestawy. Tylko śpiochy jakoś nie bardzo i używałam w sumie jednych z sentymentu ;-) Najfajniejsze były pajacyki i bodziaki, ale tylko te zapinane z przodu na kopertę. Mały jak miał coś włożyć przez główkę to był wrzask niemiłosierny :-D więc teraz tych przez głowę nie mamy na liście.

reklama
Ja rozumiem, że wynik ujemny wyklucza jakąkolwiek infekcję i że jest ok. Kiedy masz wizytę?
Robiłam na początku badanie ogólne moczu i wyszło że mam sporo bakterii, więc skierowała mnie na posiew i dziś odebrałam wynik o tam napisane wynik ujemny. Wizytę mam jutro i sama nie wiem co to znaczy

p19u3e3kjoeq8h9b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry