reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mam tak samo [emoji2] jak siostry rodziły to wózki kupowałam jak głupia a stare sprzedawałam [emoji2] a teraz w głowie mi tylko Anex ale z zakupami czekam do samego końca. Bujaczek, łóżeczko, ciuszki na dziewczynkę mam w komplecie po siostrach, akcesoria i zabawki. Nic jeszcze nie przeglądam, może po połówkowym zacznę. Teraz już się pomału denerwuję przed wizytą w czwartek. Na tym etapie straciłam pierwsze dziecko :(

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Bedzie napewno dobrze, ja sie tak boje 13 tyg. Niby nie poronilam, ale to co przeszlam przy krwawieniu itd to juz moje. A dwa dni wvzesniej plec poznalam i na prenatalnych bylam zapewniona, ze dziecko zdrowe. Jakie bylo moje zdziwienie i zal jak zaczelo sie krwawienie. Na szczescie to byl krwiak, ktory nic zlego dziecku nie zrobil:)

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To u nas jednak do ubierania choinki czekamy do wigilii :) W tym roku może ubierzemy dzień wcześniej przez to właśnie, że wigilia w niedzielę.

Mam tak samo [emoji2] jak siostry rodziły to wózki kupowałam jak głupia a stare sprzedawałam [emoji2] a teraz w głowie mi tylko Anex ale z zakupami czekam do samego końca. Bujaczek, łóżeczko, ciuszki na dziewczynkę mam w komplecie po siostrach, akcesoria i zabawki. Nic jeszcze nie przeglądam, może po połówkowym zacznę. Teraz już się pomału denerwuję przed wizytą w czwartek. Na tym etapie straciłam pierwsze dziecko :(

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nie denerwuj się na zapas! Napewno wszystko będzie dobrze, a ja trzymam mocno kciuki [emoji11]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dowiedziałam się od mojego M. że we włoszech 8 grudnia jest dzień choinki, mają wolne i wszyscy ubierają wtedy choinki i powiem Wam szczerze że bardzo mi się to podoba, można nacieszyć się drzewkiem wcześniej. Mnie po nowym roku już nie cieszy tak bardzo i teraz wolę mieć ją w domu wcześniej i czekać na święta. W tym roku nie spędzamy wigilii w domu, ja jadę do swoich rodziców, M. do swoich- bo mam mocno starszych i niestety tutaj nie przyjadą... więc pewnie ostatnie takie święta rozjechane... i mamy juz wszystkie dekoracje w domu wyjęte.

@martaaa515 na pewno się stresujesz, trzymam kciuki żeby wizyta odbyła się bez problemów!

My z choinka czekamy do przyszłego tygodnia. Zawsze mamy żywą taka 2-metrowa więc się nie śpieszę bo potem szybko z niej igły lecą. W ogóle jakoś nie czuje świat w tym roku. Zero świątecznego nastawienia.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Bedzie napewno dobrze, ja sie tak boje 13 tyg. Niby nie poronilam, ale to co przeszlam przy krwawieniu itd to juz moje. A dwa dni wvzesniej plec poznalam i na prenatalnych bylam zapewniona, ze dziecko zdrowe. Jakie bylo moje zdziwienie i zal jak zaczelo sie krwawienie. Na szczescie to byl krwiak, ktory nic zlego dziecku nie zrobil:)

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom
Szkoda, że nie możemy liczyć na nudną ciążę. Trzymam kciuki żebyś w tej ciąży nie miała już przygód i żebyśmy w spokoju dotrwały do 40 tygodnia :)

oar8qqmzxfkhrczb.png

Ja dowiedziałam się od mojego M. że we włoszech 8 grudnia jest dzień choinki, mają wolne i wszyscy ubierają wtedy choinki i powiem Wam szczerze że bardzo mi się to podoba, można nacieszyć się drzewkiem wcześniej. Mnie po nowym roku już nie cieszy tak bardzo i teraz wolę mieć ją w domu wcześniej i czekać na święta. W tym roku nie spędzamy wigilii w domu, ja jadę do swoich rodziców, M. do swoich- bo mam mocno starszych i niestety tutaj nie przyjadą... więc pewnie ostatnie takie święta rozjechane... i mamy juz wszystkie dekoracje w domu wyjęte.
U mnie też już świątecznie [emoji2]

Ja chyba wózka poszukam na olx. Nie lubię wydawać grubej kasy na coś co będzie mi służyć tak krótko. Z synem uzywalismy takieo wózka jakies 6-7 miesiecy, potem już mala spacerowka.
Ja tez bede patrzyla na wozki na olx.... Na wiosne bedzie wysyp i mozna upolowac taki 3w1 naprawde w dobrej cenie. Tak naprawde gondola posluzy jakies 6 mc. Najbardziej zalezy mi na wpinanym foteliku.
A ja wszystko po dzieciakach powydawalam...bo juz nie planowalam. Dobrze ze mam znajomych ktorzy maja male dzieciaki.

Elodia kochana zycze ci abys szybko doszla do siebie i zeby maluszek znow zawital u ciebie w brzuszku.

Kinga a jak u ciebie?trzymam kciuki.

reklama
No coz zrobic....ale decyzja z M podjeta. Jak tylko bedzie zielone swiatlo na starania to wtedy dzialamy od razu. Nie wiem czemu ale naprawde mam przeczucie ze najpozniej za 3 cyklem staran sie uda.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d
Jestem prawie pewna, że tak bedzie :) W czerwcu poronila moja znajoma. Nie widzialam jej tylko slyszalam. Spotkałam ją w sobotę z brzuchem i bardzo się zdziwiłam, ale okazuje się, ze to juz nowe bobo takie duże :)

Do góry