reklama
Elodia
Fanka BB :)
Domyslilam sie ale to zabawnie wyszłoBuahaha chodziło mi o bigos zberezniku [emoji23] [emoji23]
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Margana
No ja tez pamietam. Bylismy wtedy w Egipcie. Wrocilismy, a tu niewiele chlodniej [emoji6]Pamiętam to lato... Wiatraków nigdzie nie można było kupić bo wszystko wyprzedane... Deszcze tylko w nocy a w dzień 30 stopni w cieniu przez 3 miesiące
Aniołek[*]8.08.2017
SzczęśliwaCiężarna
Kobiety w domu wykonują sobie lewatywe przed porodem gdy nie chcą tego robić w szpitalu bo jednak w domu swobodnej [emoji39] przynajmniej u mnie w rodzinieLewatywy w ciąży nie poleca się. Nie jesteś w stanie przewidzieć jak mocno Cię przeczysci. Lewatywy może spowodować skurcze a nawet pęknięcie macicy gdy będą one bardzo silne i niekontrolowane. Nie bez powodu kiedyś pisano że aby przyspieszyć poród należy wypić olej rycynowy. Przeczyszvza jak lewatywa.
paulina1994
Ja bym lewatywy nie chciała miałam robioną raz w życiu jako dziecko i pamiętam to jako straszne przeżycie :/
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
SzczęśliwaCiężarna
I dlatego ja uważam, że lepiej już samemu w domu bo to mniej krępująceW Polsce większość szpitali robi lewatywe nie pytając pacjentki o zdanie. A trzeba wiedzieć że mamy prawo odmowic lewatywy. Nie jest ona niezbędna do porodu. Owszem pomaga w oproznieniu jelit, czasem nasila czynność skurczowa ale niekiedy bywa krepujaca
SzczęśliwaCiężarna
Bardziej krępuje mnie myśl, że zdarzy mi się na porodowce... [emoji39] a wolę w domu wszystkich gdy będę sama niż żeby mnie koleżanka z pokoju słyszała [emoji16]
SzczęśliwaCiężarna
Wszystkich wygonic
reklama
SzczęśliwaCiężarna
A tak sobie pomyślałam, że my to już myślimy naprawdę o wszystkim [emoji16] jeszcze żadna prenatalnych nie miała a my już o porodzie [emoji16] za miesiąc będziemy mówiły o kolkach i bolacych zabkach [emoji16]
Podziel się: