reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja do lutego leżałam, później podawałam wszystkie egzaminy i 19 czerwca broniłam Magistra:) jeszcze w między czasie w kwietniu wyszłam za mąż:)
O no widzisz. Ja leżeć nie musiałam nic więc pierwsza ciąża bezproblemowa. Ale malonco sie oszczedzalam. Ba. Wtedy mnie wszedzie nosilo i teraz troche tez. Niech to lezenie sie juz skonczy!

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Ja miałam wtedy maturę i pamiętam, że zima była straszna [emoji4] w dwóch parach rękawiczek chodziłam jeszcze w kwietniu :) a już od lipca u mnie było pięknie :) bo miałam wtedy najdłuższe wakacje bo wiadomo studia zaczynają się w październiku :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
Tak zimno było bo pamiętam, że w marcu jak już jeździłam egzaminy zdawać to się śmiałam, kiedy się w końcu ciepło zrobi bo się już dopiąć w płaszczu nie mogłam. A mieliśmy ślubować w lutym ale musieliśmy wszystko odwołać bo leżałam

aaa zapomniałam Wam napisać najlepszego hasła jakie usłyszałam od lekarza w takcie USG - "ciąża narazie jest" :D :D :D

nie ma to jak lekarskie wyczucie

O Matko :/ ja po stracie Maciusia dowiedziałam się, że to był "bubel " i mam się nieprzejmowac i starac o kolejne... brak słów niektórzy na prawdę taktem niegrzesza:/

Z tego co wiem dziewczyny, które borykają się z tym problemem (ja na początku ciąży też miałam zaparcia) biorą od lekarza czopki i podobno super dzialaja :) albo lewatywe... Nie mówię, że to rozwiązanie raz w tyg, ale raz na miesiąc ...

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
Lewatywy w ciąży nie poleca się. Nie jesteś w stanie przewidzieć jak mocno Cię przeczysci. Lewatywy może spowodować skurcze a nawet pęknięcie macicy gdy będą one bardzo silne i niekontrolowane. Nie bez powodu kiedyś pisano że aby przyspieszyć poród należy wypić olej rycynowy. Przeczyszvza jak lewatywa.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Lewatywy w ciąży nie poleca się. Nie jesteś w stanie przewidzieć jak mocno Cię przeczysci. Lewatywy może spowodować skurcze a nawet pęknięcie macicy gdy będą one bardzo silne i niekontrolowane. Nie bez powodu kiedyś pisano że aby przyspieszyć poród należy wypić olej rycynowy. Przeczyszvza jak lewatywa.

Ja przed porodem dostalam lewatywkę. Jak juz wyszlam z kibla to wtedy szybko ruszylo wszystko do przodu bo jak bralam prysznic po lewattwie to czop mi odszedl i po dwoch godzinach bylo po wszystkim a w sumie 6:15 rodzilam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ojej no te ich opisy są straszne

Na prawdę potrafią "podtrzymac "na duchu. Oczywiście nie wszyscy bo po tym hasle o
odrazu zmieniłam lekarza i teraz mam taka babeczke super kobietka zawsze pyta czy mam jakieś pytania jak sie mam itd , ale miałam " szczęście "trafić też i na takiego właśnie.."fachowca" a pieniędzy u niego zostawiłam że mogłabym samochód kupić...

reklama
W Polsce większość szpitali robi lewatywe nie pytając pacjentki o zdanie. A trzeba wiedzieć że mamy prawo odmowic lewatywy. Nie jest ona niezbędna do porodu. Owszem pomaga w oproznieniu jelit, czasem nasila czynność skurczowa ale niekiedy bywa krepujaca

Do góry