reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ale się wyspałam [emoji2][emoji2] a najlepsze jest to, że dalej mogłabym spać [emoji4]
Już mnie denerwujecie z tym bigosem bo mam ślinotok [emoji2][emoji2] niby napomknęłam mamie ale jakoś nie podjęła tematu więc chyba mogę pomarzyć [emoji2]

Elodia koniec nerwów z plamieniem. Nie wiem czy Cię to uspokoi ale miesiąc temu miałam tyle krwi, że już się pożegnałam z dzieckiem i tylko czekałam na koniec a dzidzia dalej jest ze mną i odpukać od 3 tygodni jest czysto [emoji4] oszczędzaj się, leż jak najwięcej i na pewno przejdzie [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Dzisiaj poki co po porannym skrzepie mini wielkosci w kolorze espresso jest raczej cisza. Tylko nastepna wkladka po tym ranym przypadku byla brudna a tak to cisza. Nawet ostatnia wkladka byla cala wilgotna az to czulam jak siku szlam a tu zerkam i tylko normalny sluz. Czyli moze yo co mialo sie wyczyscic to poszlo precz. Zobaczymy jutro rano czy znowu tak poleci jak dzisiaj.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Jakie są skutki uboczne?
Ja akurat skutkow ubocznych nie mam ale moga wystapic migrenowe bóle glowy wymioty nudnosci zawroty glowy itp no jak przy kazdych hormonach. Mnie po dupku jedynie co to z powrotem pobolewa brzuch tzn podbrzusze jak sie macica rozciaga ale to uwazam za dobry objaw akurat.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Przy luteinie dopochwowej to upławy, czasem pieczenie, swędzenie. Niektórzy skarżą się na zwiększony apetyt lub zatrzymanie wody w orgamixmie.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi jak mieszkam z dwoma pieskami chichiuchua są jak nasze dzieci spia siedzą jeżdżą wszędzie z nami szczepione na bierząco nie biegają z innymi psami czy mogą miec jakieś znaczenie / zagrożenie w ciazy ??? Kurczę dziś mnie mama nastraszyla

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja też mam dwa psy kundelki. Śpią z nami i traktujemy je jak członków rodziny. Jeżeli są regularnie odrobaczane ( co 3 miesiące) to nie powinno być problemów. Jak coś jestem po technikum weterynaryjnym.

Czesc dziewczyny,
Na domiar złego wczoraj byłam na wizycie dodatkowej i gin na usg wypatrzyła krwiaka. Zapisała mi od razu dupka i luteine których raczej nie moge brać z uwagi na to że karmie. Kazała odstawić mała od piersi ale to jest niewykonalne :(

Nie martw się krwiakiem. Nie musi oznaczać nic groźnego. Ja go miałam w 3 ciążach na 4. Teraz też się z nim męczę. Trzeba się niby oszczędzać, nie dźwigać, ale w poprzednich ciążach miałam małe dzieci i to było niewykonalne. Nigdy nic się nie działo, nie miałam plamień, krwiak się po prostu wchłonął. Będzie dobrze!

A córcia Twoja już dość duża, może się obejdzie całkiem bez mleka modyfikowanego? Je już na pewno coś oprócz Twojego mleka - obiady, owoce, warzywa, kaszki? Może pić samą wodę, nic się nie stanie. Mój trzeci maluch taki był - karmiłam go rok i ani przez ten czas, ani później nie tknął mm ani butelki. W zasadzie "normalnie" jeść zaczął dopiero wtedy, jak go przestałam karmić ;) Wcześniej zawsze sobie mlekiem dobijał każdy prawie posiłek. A tu się nagle okazało, że jak mleka brakło, to potrafi jeść jak człowiek ;)

Ja też bym nie chciała zima rodzic... Nudno ciągle siedzieć z Maluchem w domu... A co do temperatury w lipcu to w tym roku była do d py ... Więc może i w przyszłym

W zimie przynajmniej nie ma problemu z tym, jak ubrać dziecko. Zakładasz ciepłe ciuchy, kombinezon i jedziesz na spacer. A w lecie będzie zawsze problem - czy nie za ciepło/nie za zimno ubrane :) Taki maluch Ci nie powie, czy mu zimno, czy ciepło :)

Mam dzieciaki z grudnia, marca i lipca i w zasadzie każda pora roku ma plusy i minusy :) Inna rzecz, że jak rodzisz w lecie, to się o kurtkę nie trzeba martwić :D

W Polsce większość szpitali robi lewatywe nie pytając pacjentki o zdanie. A trzeba wiedzieć że mamy prawo odmowic lewatywy. Nie jest ona niezbędna do porodu. Owszem pomaga w oproznieniu jelit, czasem nasila czynność skurczowa ale niekiedy bywa krepujaca

Zawsze można odmówić, ale to wcale nie musi być idealne wyjście :) Miałam lewatywę 2 razy, za trzecim razem nie zdążyłam, bo urodziłam w godzinę po przyjeździe do szpitala. Organizm się przed porodem trochę sam oczyszcza, ale jednak opróżnianie jelit podczas parcia na fotelu jest bardziej krępujące niż lewatywa przed porodem :) Tyle że ja miałam zawsze jednoosobowy pokój z łazienką do porodu, a to też trochę inna perspektywa niż np. łazienka wspólna na korytarzu.

Jakie plany na wieczór? Ja idę piec pierniczki na choinkę :) Może już jutro postawimy. Na święta nie ma nas w domu i zawsze kupujemy drzewko wcześniej, żeby się dzieciaki nacieszyły :D

A powiedzcie mi jeszcze, wiem, że to głupie pytanie, ale czy głęboko należy wepchać tą globulkę? Nigdy nie stosowałam nic dopochwowo więc nie wiem, przepraszam za to pytanie :(

reklama
A powiedzcie mi jeszcze, wiem, że to głupie pytanie, ale czy głęboko należy wepchać tą globulkę? Nigdy nie stosowałam nic dopochwowo więc nie wiem, przepraszam za to pytanie :(
Ile dasz radę. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć czy pół palca czy cały. Jak umieścisz za płytko to albo Ci wypadnie, albo się nie rozpusci. To ma działać jak najbliżej szyjki macicy. Oczywiście mus to krótkie paznokcie bo łatwo się zranić.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry