reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Jutro będę robiła bo też mi dziewczyny smaka narobily, zapraszam :D
Boze przepraszam ale napisalas to pod postami o lewatuwach.... :-D chyba mi humor wraca.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

W Polsce większość szpitali robi lewatywe nie pytając pacjentki o zdanie. A trzeba wiedzieć że mamy prawo odmowic lewatywy. Nie jest ona niezbędna do porodu. Owszem pomaga w oproznieniu jelit, czasem nasila czynność skurczowa ale niekiedy bywa krepujaca

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie sie putali czy bylam w kibelku zanim przyjechalam to zgodnie z prawda mowilam ze dwa dni nie bylam. To jak mi ta rurke w dupke wepchneli i kazali jeszcze z minute czy dwie wytrzymac to myslalam ze zejde. Ledwo dobieglam do kibla. Teraz wolalabym uniknac. Nie wiem czy w Poznaniu na Polnej tam lewatywy robia ale okaze sie w lipcu jesli nic zlego po drodze sie nie wydarzy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Co by nie było ja bez jakiś wskazań konkretnych nie dam sobie zrobić lewatywy. Przy pierwszym porodzie to było dla mnie mega upokarzajace. Na poridowce jedna wspólna toaleta oddalona od miejsca robienia lewatywy o jakieś 20 metrów. Moja koleżanka jak rodziła jakieś 2 miesiące po mnie nie zdążyła do tej toalety dobiec i było wesolo

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wam powiem że chce miec lewatywe, będę czuła się bezpieczniej że podczas porodu i parcia nikogo nie obesram :) ja jak miałam robiona to w tej samej sali byka toaleta także dało się dojść :) i nie będę się skupiala na tym czy nie wyleci że mnie nic

reklama
Do góry