reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja schudłam 1 kg mimo ze jem normalnie nie mam mdlosci nie rzygam aż się zdziwiłam .. oby teraz byla inna waga niż w pierwszej ciazy
W pierwszym trymestrze przytyłam 4 kg
Teraz mam 10 tydz i -1kg
Nie wiem czy przeżyłabym znów +30kg

Ale zrobilyscie mi smaka na gołąbki musze mamusie poprosić ja nie potrafię chociaż dziś zrobiłam sobie pierogi ruskie pierwszy raz są jadalne i nawet dobre

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja za dzieciaka też [emoji16] gruszki, jablka, Maliny, truskawki i niestety nie zalapalam wtedy bo miałabym już przeciwciala [emoji16] a szkoda

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
Truskaweczki prosto z krzaczka umyte i ze smietaną i cukrem....mmm to byl smak nie to co jest teraz. Albo maliny zasypane cukrem i jak sok puscily to fajnie sie to zjadalo mmmm....az mi sie malin i trudkawek zachcialo a gdzie to na przelomie jesieni i zimy hehehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

A ja schudłam 1 kg mimo ze jem normalnie nie mam mdlosci nie rzygam aż się zdziwiłam .. oby teraz byla inna waga niż w pierwszej ciazy
W pierwszym trymestrze przytyłam 4 kg
Teraz mam 10 tydz i -1kg
Nie wiem czy przeżyłabym znów +30kg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To ja sie lepiej nie wypowirm bo na plusie 2.5 mam :-/ a niby nie jem slodkiego ani nie wisze ciagle nad talerzem. Jem owszem duzo ale nie przesadnie duzo. Ale problemy z zaparciami i wzdeciami mamw zasadzie od samego początku.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Truskaweczki prosto z krzaczka umyte i ze smietaną i cukrem....mmm to byl smak nie to co jest teraz. Albo maliny zasypane cukrem i jak sok puscily to fajnie sie to zjadalo mmmm....az mi sie malin i trudkawek zachcialo a gdzie to na przelomie jesieni i zimy hehehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
To minus tego, że tak późno zaciazylysmy(październik) bo będziemy mogły jeść dopiero pod koniec ciąży [emoji39]

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Malinki swieże bywają w biedronce

To ja sie lepiej nie wypowirm bo na plusie 2.5 mam :-/ a niby nie jem slodkiego ani nie wisze ciagle nad talerzem. Jem owszem duzo ale nie przesadnie duzo. Ale problemy z zaparciami i wzdeciami mamw zasadzie od samego początku.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Nie pisz o zaparciach jak mam iść do łazienki nie dość ze co 3 dzień to już jestem spocona
Ja wzdęcia tez miałam wielkie i było mi ciężko moja koleżanka która jest dietetykiem powiedziała mi ze musze zmienić na dietę lekkostrawna ponieważ w ciazy metabolizm jest spowolniony i dlatego się robią wzdęcia i powiem ci odkąd zaczęłam jesc lekko to ani razu mnie wzdęcia nie wzięły nie jest mi tez ciężko i brzuch nie jest taki nadety może dlatego tez waga stanela

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale wyobraźmy sobie poród... 30 stopni w cieniu a porodowka nie ma klimy bo być nie może Haha [emoji16] ojj będzie zabawa

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
A idz w cholera jak ja w 2007 8 czwrwca córę rodzilam to byla masakryczna garowa a w szpitalu nawet na sali porodowej okna pootwierali i ***** to dalo. Mam tylko nadzieje ze jak my bedziemy sie rozpakowywac to akurat w naszym rejonie bedzie jakis chlpdniejszy dzien :p

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry