reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny dzwoniłam do przychodni, przełączyli mnie do lekarza, u którego wczoraj byłam i niestety nie może mi dać skierowania na przeciwciała anty TPO, FT3 i FT4 bo powiedział mi, że oni ich nie robią u siebie (widocznie musiałabym w swojej przychodni je zrobić), że jedynie na TSH ale to szczerze nie chce mi się biegać po dwóch przychodniach i dwa razy pobierać krew żeby zaoszczędzić 15 zł. No cóż, chore to wszystko.

O kurde no to faktycznie gra nie warta świeczki ehh za wszystko płacić i płacić

Sent from my SM-G950F using Forum BabyBoom mobile app

reklama
@Jola92 cieszę się :)

Dziewczyny dzwoniłam do przychodni, przełączyli mnie do lekarza, u którego wczoraj byłam i niestety nie może mi dać skierowania na przeciwciała anty TPO, FT3 i FT4 bo powiedział mi, że oni ich nie robią u siebie (widocznie musiałabym w swojej przychodni je zrobić), że jedynie na TSH ale to szczerze nie chce mi się biegać po dwóch przychodniach i dwa razy pobierać krew żeby zaoszczędzić 15 zł. No cóż, chore to wszystko.

No oczywiście że nie ma sensu ganiać. Swoją drogą badanie samego TSH bardzo często nic nie wykazują, dopiero FT3/4 więc totalnie bez sensu że nie chcą dać

Prenatalne masz dzień po mnie :) także będę trzymać kciuki! :) a dzidziuś jest wielkości mojego :) 2,8cm :)

p19u3e3klnxewro8.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Marika my mamy w tym samym dniu więc święta będziemy miały pewnie pełne strachu [emoji4] ja jeszcze teraz 12ego mam wizyte którą Ty zaliczyłas wcześniej

Tego to mi nie mowila bo wszystko oglądowo wygladalo ok. I tylko dupka mi przepisala i powiedziala ze nie powinno byc źle. Serducho przeciez bilo ładnie :-( naprawde ciezko mi lzy przytrzymac. Mam jakies zle przeczucia pp tym sikaniu rano :-( moze bede kolejna krota wam odpadnie :-(

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ale przestań nawet tak nie myśl na cholerę ci stres skoro lekarz nie dała skierowania na szpital to znaczy ze to nie groźne spokojnie zobaczysz wszystko bd dobrze przespij się dobrze Ci zrobi.

Marika my mamy w tym samym dniu więc święta będziemy miały pewnie pełne strachu [emoji4] ja jeszcze teraz 12ego mam wizyte którą Ty zaliczyłas wcześniej

Ja mam też 12.12 jeszcze jedną... Bo tą tarczyce i bakterie muszę ogarnąć a badania musiałam zrobić.. Na którą masz? :)

p19u3e3klnxewro8.png

27.06.17 Anastazja [*]

Ja mam też 12.12 jeszcze jedną... Bo tą tarczyce i bakterie muszę ogarnąć a badania musiałam zrobić.. Na którą masz? :)

p19u3e3klnxewro8.png

27.06.17 Anastazja [*]
Na 12 :30 A Ty? [emoji4] aaaa myślałam, że już nie pójdziesz [emoji4]

Ja sie poki co ciesze ze to nie żywa krew ale jednak sie martwie. W pierwszej ciazy nie mialam takich przebojów.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Słuchaj jeśli tak bardzo się boisz to jedz do lekarza ja jeździłam z każdą pierdola ale warto było bo byłam spokojna i popytaj dokładnie ile to ma lecieć jak ona to widzi i juz a nie głupoty takie piszesz no weź żeś się babko ogarnij nie łam się tu bo wszystko napewno jest dobrze ale jedz do lekarza to cie uspokoi a czekanie ci nic nie da bo jak znam sb to również się nakręcałam i coby nie mówili i tak ją swoje myślałam wiec tylek w troki i do lekarza ale już! :)

reklama
No właśnie wczoraj byłam po skierowanie i zapomniałam zapytać też o skierowanie na te dodatkowe badania. Nie wiem tylko, czy jak wypisze mi je rodzinny to będę musiała je zrobić u siebie w przychodni czy mogę robić gdziekolwiek. Rodzinny mi wypisze je bez problemu?

No właśnie też myślałam, żeby je powtórzyć :)
Powinien dać. Ja zawsze przed wizytą u endo idę do rodzinnego po komplet badań. Leczę się na niedoczynność od roku. I powiem Ci że pierwsza wizyta u endokrynologa byla bez sensu ponieważ nikt nie powiedział mi bym miała świeże wyniki (z kilku dni, moje miały ok2tyg) i USG. Weszłam do gabinetu wzięłam skierowania i dopiero po miesiącu mnie przyjęła. U Ciebie pewnie będzie teraz inaczej to wyglądało ze wzg na ciążę.

Do góry