reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Cześć kobitki.:-)
Dziś znów było gorąco... uff... ja wiem, że jak jest zimno, to narzekamy, że zimno, a jak ciepło, to też źle... ale jak było koło 25 st. to według mnie byłoby super!:tak::-D

Ja też od razu zauważyłam, jak tylko tu weszłam.:tak::-) To jak się teraz mamy do Ciebie zwracać? Buziaczku, Mamusiu Blaneczki, czy może Ewelinko?;-):-p:rofl2:
A kolacyjka -smaczego! Jedz na zdrowie, co będziesz sobie żałować.;-):-D:-D:-D:-p A tak w ogóle, to co wcinasz? Może się ze mną podzielisz?:-p
Aha, miałam Ci pisać, że śliczne zdjęcie w avatarku.:tak: Ślicznie obie wyszłyście.:-)
Ja uwielbiam jak jest goraco wole jak jest cieplo niz jak jest zimno :-pmozna przynajmniej wygrzac kosci :-D

Mmmm prosze jakie spostrzegawcze mamy forumowiczki :tak::-):-D
jak tylko sobie zechcecie :tak:;-) ten nick jest bardziej zwiazany ze Mna i Blancia i dlatego go zmienilam :tak::-)
Juz zjadlam niestety :sorry2::-:)sorry: bylo mowic wczesniej :tak::-D:cool2:
Dziekuje zdjecie wczoraj robione i nowe mamy na bobasach :tak::tak:koniecznie wpadnijcie i zobaczcie Blanie jak urosla :szok::happy2:

reklama
c... Czy Wasze dzieci pokasluja w nocy? Bo Dawid w ciagu dnia odkaszlnie sobie raz czy dwa ale w nocy pokasluje wiecej. I nie wiem czy isc z nim do lekarza..... po paracetamol.....:rofl2::baffled:./quote]

witam
Jasmina - mój Wiktor pokasływał, przyczyną byla alergia. Jeśli Dawidek nie jest przeziębiony, to pewnie wina pyłków, roztoczy itp. więc do lekarza musisz się wybrać i tak. Jeśli to alergia to należy ją leczyć, bo nieleczona prowadzi do astmy - ja jestem przykładem:-(. Wiktor bierze teraz 2 x dziennie po 5 kropelek Zyrtec-u, no i używamy spray do noska. Po katarku i kaszlu śladu nie ma. Dziecku lepiej się oddycha. Powodzenia ;-)

Tak, na bobasach byłam i kometarzyk po sobie zostawiłam.:tak::-D

A teraz zmykam spać. Może uda mi się w końcu choc troszkę wyspać, bo ostatnio to nie udaje mi sie do łóżka zawędrować wcześniej niż po 23.:dry::baffled::wściekła/y::-:)-p
Dziekuje juz widzialam :-):tak:
zycze spokojnej nocki a ja zmykam sprzatac lazienke :-D:-D
c... Czy Wasze dzieci pokasluja w nocy? Bo Dawid w ciagu dnia odkaszlnie sobie raz czy dwa ale w nocy pokasluje wiecej. I nie wiem czy isc z nim do lekarza..... po paracetamol.....:rofl2::baffled:./quote]

witam
Jasmina - mój Wiktor pokasływał, przyczyną byla alergia. Jeśli Dawidek nie jest przeziębiony, to pewnie wina pyłków, roztoczy itp. więc do lekarza musisz się wybrać i tak. Jeśli to alergia to należy ją leczyć, bo nieleczona prowadzi do astmy - ja jestem przykładem:-(. Wiktor bierze teraz 2 x dziennie po 5 kropelek Zyrtec-u, no i używamy spray do noska. Po katarku i kaszlu śladu nie ma. Dziecku lepiej się oddycha. Powodzenia ;-)
Moja Blania nie jest alergikiem ale za to ja jestem i mam astme tak jak piszesz :wściekła/y:dusze sie i kaszle , katar i kichanie meczy codziennie :crazy::crazy::crazy::crazy:
Co wiecej u Was tak dawno Nas nie odwiedzalas :-:)blink:

MalenkaM - my juz sie znamy :-), ale witaj wsrod lipcoweczek jeszcze raz:-)
Pastela, Asiulinko
- Przyznam sie szczeze ze jestem skolowana. Jak mieszkalismy w Polsce to Dawidek bardzo duzo chorowal i lekarze podejrzewali u niego astme dziecieca. Byl na wziewach i lekarstwach przeciwhistaminowych. Jak przyjechalismy do Angli przestal chorowac i lekarz w Angli patrzyl sie na mnie bardzo dziwnie jak mu powiedzialam ze dawid ma podejrzenie astmy. Kazal odstawic wszystkie leki bo dziecko jest zdrowe. Zastanawiam sie czy teraz czasem cos nie kwitnie bo dzisiaj puscil sie dzieciakom wodnisty katar z noska.
Jkrzymka - zazdroszcze Ci tej plazy i cieplego morza.
Buziaczku a raczej Mamusiu Blaneczki - musze sie przestawic teraz :-):tak:
Iiwka - fajnie ze sie spotkaliscie i troszke pobyliscie razem. A czy chcielibyscie aby Twoj maz byl zawodowym zolnierzem?

Narazie ide zrobic druga kawe
pozdrawiam

Cześć mamusie:-)
Witam nowe mamusie:-)
dzis sie troszke ochłodziło.
Widzę że ktoś zmienił nicka:-D
Mamusiu Blaneczki Grześ już o wiele lepiej:-)W koncu zaczał w miarę normalanie jeść tylko pić za bardzo nie chce:confused:Marudzi strasznie a pani doktor powiedziała że to przez gorna jedynke która sie przebija.Przepisała nam syropik na lepszy sen ale zapomniałąm nazwy:confused::confused:
Tez bym się pobawiła na jakimś weselisku:-)
iiwka szybko czas zleci wiec nie smutaj sie:-)Masz Nas przecież:-)

Hejka Dziewczyny!
Znowu zapowiada się słoneczny dzień szkoda że na plaże nie mogę buuuu:wściekła/y:
Miłego Dzionka życzę!:-)
U Nas chyba tez ebdzie dosyc ladnie a ja musze sprzatac i pakowac sie , noi zakupy jszcze dla Blani - jedzonko :happy:

Buziaczku a raczej Mamusiu Blaneczki - musze sie przestawic teraz :-):tak:
Iiwka - fajnie ze sie spotkaliscie i troszke pobyliscie razem. A czy chcielibyscie aby Twoj maz byl zawodowym zolnierzem?

Narazie ide zrobic druga kawe
pozdrawiam
Mozesz pisac tak jak Ci bedzie wygodniej :tak:;-)

Cześć mamusie:-)
Witam nowe mamusie:-)
dzis sie troszke ochłodziło.
Widzę że ktoś zmienił nicka:-D
Mamusiu Blaneczki Grześ już o wiele lepiej:-)W koncu zaczał w miarę normalanie jeść tylko pić za bardzo nie chce:confused:Marudzi strasznie a pani doktor powiedziała że to przez gorna jedynke która sie przebija.Przepisała nam syropik na lepszy sen ale zapomniałąm nazwy:confused::confused:
Tez bym się pobawiła na jakimś weselisku:-)
iiwka szybko czas zleci wiec nie smutaj sie:-)Masz Nas przecież:-)
To dobrze ze Grzes ma sie juz dzis lepiej, a Blania ogolnie duzo pije:tak: ale jak chorowala to tez nie z abardzo chciala pic :blink::baffled:

Ja od rana zre sie z M bo Mi dziala na nerwy jak nigdy ....:angry::angry::angry:lece sprzatac dalej

Pastela, Asiulinko
- Przyznam sie szczeze ze jestem skolowana. Jak mieszkalismy w Polsce to Dawidek bardzo duzo chorowal i lekarze podejrzewali u niego astme dziecieca. Byl na wziewach i lekarstwach przeciwhistaminowych. Jak przyjechalismy do Angli przestal chorowac i lekarz w Angli patrzyl sie na mnie bardzo dziwnie jak mu powiedzialam ze dawid ma podejrzenie astmy. Kazal odstawic wszystkie leki bo dziecko jest zdrowe. Zastanawiam sie czy teraz czasem cos nie kwitnie bo dzisiaj puscil sie dzieciakom wodnisty katar z noska.
Jasmina - astmy nie da się wyleczyć, można zaleczyć, więc jeśli miał to ma. Leki wziewne nie są szkodliwe, nie powinno się ich odstawiać, bo nawroty są silniejsze. Idź teraz do lekarza niech sam zobaczy w jakim stanie jest dziecko, bo zimą mogło nie być żadnych objawow, no a teraz najgorszy okres, bynajmniej dla mnie i Wiktorka. W południe nie ruszamy się z domu, bo woda z noska cieknie... Teraz sianokosy, masa pylków traw w powietrzu. Masakra po prostu. Ja chcę Zyrtec Wiktorkowi odstawić najpóźniej na jesień. Powodzenia ;-)
Co wiecej u Was tak dawno Nas nie odwiedzalas :-:)blink:
Buziaczku - Podczytuję Was często :tak:, ale nie daję rady pisać i tu i tam:zawstydzona/y:. A u nas dużo się dzieje, Wiktor zaczął chodzić, ale za rączkę. Ostrożny z niego chlopczyk. Od września ruszam do pracy, teraz siedzę sobie z maluchem w domu, a za 2 tyg. ruszamy nad morze :-). jest git.
A Ty idź konieczie do lekarza, bez leków niepotrzebnie się męczysz. ja czuję się dobrze, codziennie szprycuję się medykamentami :blink:.

reklama
Dzięki dziewczyny!
Kacper właśnie usypia. A ja jestem zamyślona na maksa jeśli chodzi o nowe mieszkanko! Tak bardzo się cieszę,i boję że że za bardzo żeby nie zapeszyć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Powiem szczerze że byłam Buziaczku bardzo grzeczna:-D:-D:-D

Do góry