reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. U mnie wlasnie Grzes sie nie domaga cyca, wiec sama go przystawiam co 2-3 godzinki,bo stwierdzam, ze juz czas cos zjesc. Nie wiem moze panikuje, ale boje sie, ze strace mleczko (Macka dokarmaialam), zreszta juz pisalam wczesniej, ze piersi juz nie takie pelne jak kiedys.
Sprobuje waszych pomyslow-od teraz karmie go w sypialni zamiast w duzym pokoju(gdzie czesto wlaczony jest telewizor) i staram sie, zebysmy byli sami. Sprobuje tez sposobu Buziaczka z pieluszka na glowce.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje. Na Was to zawsze mozna liczyc!:tak::-)

reklama
Mia, dziękujemy serdecznie :)

Asiulinka, moja Łucja też nie daje znać, że jest głodna, więc w ciągu dnia karmię ją co 2-3 godziny (zależy od dnia i jej nastroju, jak jesteśmy na spacerze to w sumie i 4 godziny przerwy między karmieniami ma). Wieczorem je ok. 19-20 (zależy o której ją wykąpiemy), potem karmię ją o 24 (ona śpi i nawet się nie wybudza), a potem dopiero ok. 5-6 rano. Też mam raczej flakowate cycki, ale w środę na przykład zrobił mi się zastój miejscowy, aż miałam dreszcze i podwyższoną temperaturę, ale już przeszło.

Buziaczek, Łu ma już jedną matę (Canpolu z dwoma pałąkami), a teraz dokupiłam jej drugą (właśnie czekam na przesyłkę): BAWI 0M+ Dmuchany GNIAZDO plac zabaw 3w1 -NOWOSC! (253158603) - Aukcje internetowe Allegro

a jeszcze jest podobna: BAWI 0M+ PLAC ZABAW 3D dmuchany ''FARMA'', paląk (254316073) - Aukcje internetowe Allegro

Hej dziewczyny.
Oliver je w dzien co 2, 3 godziny, ale ma dni ze potrafi domagac sie cyca co godzine. Co do nocy to zjada okolo 8:30 i potem budzi sie o 2. i to jest jego najdluzsza przerwa. Ale chyba zaczne dawac mu jesc jak sie klade spac okolo 12, to moze pospie dluzej.

Anka Buziaczku-dziekujemy...nadal ostro ćwiczymy ale teraz to juz jest raczej przyjemna zabawa dla Amelki:-)

Buziaczku-no kurczaki u mnie nie ma tych smoków nigdzie:no: nie wiem o co chodzi...sprawdzalam w tesco,morrisonie i sainsbury i nigdzie nie ma.
Jesli chodzi o mate to ma taka: Tiny Love Gymini Mat Garden Fun , Tiny Love - Babies R Us

Asiulko- ja równiez karmie tylko piersia,w nocy to o ok 20-21 potem ok 12-1 potem ok 3-4 no i nad ranem czasem choc bardzo rzadko ok 6 i potem to o 8-9 a w ciagu dnia jest roznie ale przewaznie co 2-3godz
Tez podsuwam czasem Amelce piers,bo jak sie przez dluzszy czas nie upominala to pozniej były kłopoty zeby wogóle zjadła.

Dziewczynki jakie macie foteliki samochodowe? Chyba bedziemy musieli kupic jeszcze jeden bo ten co mamy to jest taki w pozycji bardziej siedzacej,a ze wzgledu na zblizającą sie dluga podróz potrzebuje taki bardziej lezący-mysle,ze nie wygodnie Jej w tym co mamy,tak jakos wpada w niego...

Aga1983! Witam Cię i Twoje dziecię bardzo gorrąco:-)! Szkoda,że dopiero teraz się pojawiłaś, ale jakto się mówi: lepiej późno niż wcale;-)!

Nasze dni na wakacjach powoli dobiegają końca...Lulka sobie chyba poodpoczywała na swoim pierwszym wyjeździe chociaż niby nie zwracała uwagi na nowe otoczenie to czasami stawała się troszku marudna. A może to dla tego,że ja też byłam pierwszy raz z nią gdzieś poza domem (i w dzień i w nocy) i nie bardzo miałam jeszcze sposób na jej reakcje.A w końcu w domu to łatwiej zapobiegac płaczom bo ma się więcej zabawek itepe. Napiszcie mi jak Wasze dzicie zniosły spanie na nowych miejscach i ogólnie jak Wy sobie radziłyście!
PozdRaWiaM!:-)

Ankami -uspokoilas mnie tym, ze Lucja tez sie nie domaga jedzonka, a ja juz sie balam, ze Grzesiu postanowil sie odchudzac.:-D Mamy podobne pory karmien wieczorno-nocnych.:-)
Buziaczku my tez mamy mate z Canpola, podobna do tej ktora pokazala agaa321.
Aga1983 witamy Cie serdecznie. Napisz cos wiecej o sobie.W ogole pisz jak najwieceji jak najczesciej.:tak::-)
Mia nie pomoge Ci, bo nie spalismy jeszcze poza domem. Ale zauazylam, ze jest raczej domatorem -zauwazylam, ze poza domem jest raczej niespokojny.

Hej kobietki
Witam nowa mame io czekamy na wiecej wiadomosci:-)oczywiscie fotki mile widziane:-)
Jutro ide z Laura do pediatry niestety kaszel jest ochydny:wściekła/y:
Mia26 ja jak bylam z Laura w Polsce to spala jak u siebie w domku byla bardzo grzeczna.Nie ucze ja nosic wiec jak ktos ja bral na rece plakala zdziwieni tym niewiedzieli o co chodzi wiec kazalam im ja odkladac a ta sie uspokajala.A wiec laura poza domem tak jak w domu.Fakt brakowalo jej ulubionej karuzeli alke grzechotki mialam ze soba.
Fotelik tez mamy za maly juz sie rozgladam za wiekszym
Asiulinka daj znac jak karmienie

reklama
Czesc Dziewczyny,
pewnie mnie nie pamietacie bo raczej sie nie udzielalam. Jedyny post jaki napisalam to opis swojego porodu. Mam teraz problem-przynajmniej tak mi sie wydaje i chcialabym posluchac co Wy o tym sadzicie.
Moja corka urodzila sie 9 lipca, ma wiec teraz jakies 3,5 miesiaca. Caly czas karmie ja piersia i z tym od jakiegos tygodnia mam problem. Otoz po dlugiej przerwie w karmieniu-np. 4 godziny przystawiam ja do piersi, ona zaczyna ssac i po jakis 2 minutach zaczyna plakac, odchylac glowe, ja ja znowu przystawiam ona znowu placze i tak w kolko. Wiem ze pokarmu mam bardzo duzo bo sciagam dosyc czesto i widze ile tego jest.Wiem tez ze jest glodna po wczoraj po kilku probach przystawianai do piersi w kocu sciagnelam 160 ml i wszystko zjadla. Z butelki je srednio, musi byc strasznie glodna zeby sie naprawde zassac.
ponadto zaczela sie budzic w nocy o wiele czesciej niz przedtem i z usnieciem po karmieniu jest straszny problem.
pije bardzo duzo herbatek dla dzeci -z koperkiem, rumiankiem i na laktacje, wiec nie sadze zeby miala problem z kolka czy czyms podobnym.
Czy ktoras z Was tez miala podobna sytuacje?Przyznam szczerze ze bardzo sie martwie czy ona je wystarczjaco duzo.
Dodam ze mieszkam w szwecji i juz radzilam sie pediatry w tej sprawie, ale oni tu maja starsznie naturaln podejscie do rzeczy i powiedzieli ze jej przejdzie:(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry