reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witaj Madziahh !!!
Musze sie pochwalic:-) moja Amelka własnie spi sobie smacznie na brzuszku :-) Moze to dla niektorych z Was wydac sie normalne....ale u nas to WIELKI krok do przodu.Kupilismy taka mate i kladziemy ja na brzuszku,a ona oglada z zainteresowaniem rozne rzeczy na niej i gada co nich guuuu...aaaaa...
Asiulka-moja Amelka tak jak Twoj Grzesio wstaje ok.8.30 rano

reklama
aga321- witaj, Kochana i jak znalazlas smoczusie? sa tez w morrisons albo w tesco , rozne poszukaj napewno sie znajda :tak: a jaka mate kupiliscie?? tezplanuje kupic mate ale nie wiem jaka macie juz dziewczyny jakies maty? pokazcie? prosze o pooc nie wiem jaka Blani wybrac

Witam wszystkie mamusie.:-)
Ostatnio się zastanawiałam, czy aby mój Grzesio za malo nie je?:confused: W zasadzie nie upomina się o jedzonko. Nieraz sama go (bez jego "proszenia") przystawiam do piersi. Dlatego postanowiłam się was zapytać jak często karmicie swoje dzieciaczki (co ile godzin)?
Zastanawiam się też, czy ten brak checi jedzenia wiąże się z chęcia poznawania świata -Grześ nie ma czasu na jedzonko,skoro w okół się tak wiele dzieje.:confused:

Asiulinko z tego co sie orientuje to dziewczyny karmia srednio co 3 godzinki.Skoro mowisz ze moze to byc spowodowane jego zainteresowaniem swiatem to proponuje Ci najpierw dziecko wyciszyc i karmic go w cichym miejscu.Ja karmie butelka ale jak jest glosno to Laura nie chce mi jesc.Moze to cos Wam pomoze

asiulinko - Ania ma racje , Ja karmie mniej wiecej co 3 -4 godziny w nocy karmie teraz o 20 i o 23 idopiero nad samym ranemokolo 5-6 a czasem nawet 7 czy 8 zalezy ile Blanka zje wieczorkiem. ostatnio zaczela wiecej jesc , albo czesciej...w miedzy czasie podaje jej hebatki uwielbia pic herbatki ziolowe i koperkowa...:tak: Blanke nie chce Mi jesc z piersi wsrod gosci np. jak ja zabiore od kogos z rak i chce jej dac jesc to ona sie wygina i prezy nie chce jesc mimo ze jest glodna ale jest rozkojarzona wiec ...nic z tego, a moj sposob na Blanke to polozenie jej pieluszki tetrowej na oczka podczas karmienia , lada moment dziecko spi i zasypia , nie rozkojarza jej wtedy nic...ale Blanka sie upomni jak za dlugo nie bedze jadla ....placzemmm i marudzeniem ..oho przebudzila sie moja ksiezniczka zmykam papa

Asiulinko Vic w ciagu dnia je co 2h no chyba ze pojdziemy na spacerek i spi to zdarza sie ze nawet i 3h wytrzyma, w ciagu nocy, co 2,3h zalezy. Przypomne ze karmie tylko piersia. Bo z tego co wiem to sa wieksze przerwy miedzy karmieniem gdy dziecko jest na butli.
Jesli dobrze przybiera na wadze, to mysle ze niemasz sie czym przejmowac.

Krzyś jak nie śpi w dzień to ssie cycusia co 1,5 -2 godziny. Jak śpi to może mieć przerwy 3 godzinki. W nocy najdłuższa przerwa to 5-6 godzin. Nie martw się Grześ z pewnością się najada skoro tak ładnie przybiera na wadze. Acha i jeszcze dodam,że Krzyś je teraz 5-10 minut a kiedyś to i 40 minut bywało :szok:.

reklama
cześć dziweńki:-)!
Dawno mnie nie było i widzę,że się duuuuuuuuuuuużo pozmieniało! Dzieciaczki rosną( Życzonka dla imienniczki mojej i mojej córci;-)- (Ankami i Łu)) oraz dla innych jubilatek i solenizantek! My teraz jesteśmy na "wakacjach" i pilnujemy wiejskiego domu dziadków:-) wprawdzie kurek i innych nie ma, ale jest duży czarny pies którego Lu potraktowała radosnym śmiechem:-)
Oczywiście jutro pędzimy na wybory..To bedą pierwsze poważne decyzje w życiu Lu;-) Zobaczymy jak jej pójdzie pomocne wrzucanie karty...;-)
Końcę, bo nam plumki sie zaczynają:-)
BUZIAKI! Się stęskniłam za wami:-)

Do góry