reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Aga1983 mi po cesarce dali małego do ucałowania i potem widziałam go dopiero po 6 godzinach :-( mi nie wolno było przez 12 godzin nawet podnosić głowy!Uważam że pierwsze karmienie odbyło się zbyt późno. Krzyś dostał od pielęgniarek butle i potem były ogromne problemy z karmieniem. Ja płakałam on nie umiał ssać ...ech trwało to ze 2 tygodnie zanim załapał na dobre o co chodzi. Ale się nie poddałam i do dzisiaj karmię wyłącznie piersią :-) a teraz Krzyś już waży 6700 i wysysa mleko z cycka aż mu się uszy trzęsą :-D.
P.S. My byliśmy w podróży w Egipcie ale w ciążę zaszłam jakiś tydzień po powrocie do Polski :tak:.Drugą dzidzię planujemy zrobić za jakieś 1,5 roku :-).

reklama
Kasiulec81 to rzeczywiście możesz mieć niedosyt po cesarce. Ja nie mogłam podnosić głowy przez 24 godz ale karmiłam małą na leżąco. Na szczęście położne i mąż mi pomagali:-) Teraz Karolinka jest tylko na cycu waży jakieś 6.900 a niektóre ubranka nosi na 80 cm na początku listopada mamy szczepienie to podam dokładne wymiary małej. Julkowa my teraz za często nie wychodzimy bo mała jest troszeczkę przeziębiona. Ale wczoraj na chwilę wyszliśmy, to małej się nie podobało:no: Dziewczyny podajecie jakieś witaminki maluchom?

Witam.
Ja normalnie wychodze z dziecmi na spacerki. Z tego co sie orientuje, to nie powinno sie z tak malymi dzieciaczkami wychodzic gdy na dworze jest tempeeratura ponizej -5 stopni.
Grzesiowi podaje tylko witaminke D3 (2 kropelki).

Witam Dziewczyny , ale sie rozruszalo no no no jest co czytac :-)
ja tez wychodze z malenka na spacerki, pogoda jest troszke kiepska , ale nie jest az tak zimno.

witaminki - ja nie podaje dodatkowo, bo karmie piersia i mlekiem modyfikowanym i w sztucznym sa witaminki.

Kasiulec81- Super ze sie nie poddalas i do dzis karmisz piersia ;-):-) a Synek rosnie ho ho ho

nawet nie wiedzialam ze sie podaj edzieciom lakcid na kupke :sorry::eek: :baffled:

pozdrawiam

Lakcid jest lekiem ktory reguluje, tzn. jak dziecko ma zatwardzenie, to pomaga "wyjsc kupce" ;-), a jak rozwolnienie, to zatrzymuje. Tak mowia lekarze. Wiem to bo Macius ma rzadziej robi kupki a jak mial rozwolnienie, to wlasnie przepisal lekarz (jeszcze sie dodatkowo pytalam, bo balam sie zeby sie nie odwrocilo ze wzgledu na jego tendencje). Ale nie jest to tez lek cud, tzn trzeba przez jakis czas podawac.

Dziewczyny a podaje któraś z Was żelazo? bo ja już jakieś 2 m-ce, Na kontroli w szpitalu powiedzieli że morfologia jest ok za to nasza pediatra stwierdziła że jest słabiutka i kazała dalej jej podawać. A wszystkie wyniki były w normie i to w samym środku. Podobno po żelazie strasznie ząbki się psują a u nas właśnie się ząbkowanie chyba zaczyna. Mała dostaje D3, Cebion i teraz jeszcze syropek. Jak dla mnie to trochę dużo tego

reklama
A czy Wasze maluchy rwią się już do siadania? my mieliśmy ćwiczenia od neurologa i teraz mała strasznie chce siedzieć jak jej nie pozwalam to jest niesamowity płacz. Potrafi sama złapać mnie za ręce i podciągać się dokąd nie usiądzie. Potem wielki uśmiech. Nie wiem czy jej na to pozwalać:zawstydzona/y:

Do góry