reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ewa, to już są śliwki??? Muszę sprawdzić u siebie. Mnie tak okropnie boli gardło od 3 dni, że nic nie mogę łykać, ale męczę się i jem, żeby Buły nie zagłodzić.

reklama
cześć dziewczyny!
Dzięki za wsparcie, mam nadzieję że moja promotorka dziś wróci z tych swoich wojaży i weźmie się za sprawdzenie tych moich ostatnich poprawek...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Bombarduję ją mailami i tel. bo ciągle zapomina, że ma mi coś odesłać, a drogą pocztową to już czasu nie mamy przecież.brrrrrrr
no dobra ten mój humor to przez tą pracę, ja nie lubię jak coś nademną wisi, ja się staram a tu olew :sick:

magdalenka - ogromne gratulacje, jak ja chcę mieć to za sobą :-( zazdroszczę :tak:

Dziś mam wizytę u gina zobaczymy jak moja szyjka, ostatnio czuję się oki, a do skurczy już się przyzwyczaiłam. Wizytę mam po 20 bo wcześniej idę do pulmonologa jeszcze :dry: a i dziś chyba przyjdzie następna paczka tym razem pościel łóżeczkowa :laugh2:

co do zachcianek to jakoś mi przeszło, ogólnie jem mniej, już od 5 tyg. nie tyję = jak przybrałam 5 kg w ciągu 2 tyg. :szok: to mnie odrzuciło od słodyczy itp. teraz jem owoce, np. arbuz (8kg w lodówce), truskawki /ale już mam dosyć/ no i jogurty, mleko i takie tam sucharki Wasa i wafle ryżowe, pomidorki ogorki i tyle :-p

a piszecie że mogę sobie poczytać na zamkniętym /taaa tylko gdzie ?/ mnie nie bylo przez długi czas i nic nie wiem. help. teraz za to mam internet pociągnięty kablem prosto z anteny i nawet podczas burzy dzialal :-D

milego dnia

Witam :)
magdalenko - gratuluję obrony :-)
ewa - apetyt taki sobie... jeśli chodzi o zachcianki to ja ich chyba wogóle nie mam... no może jak było ciepło to jadłabym cały czas lody Świderki... a tak poza tym to cisza... :happy:

Jak ja się cieszę z tej brzydkiej pogody!!!! Nogi mniej puchną, chłodno w mieszkaniu... i nawet mam chęci aby coś zrobić w domu, dziś może nawet poprasuję a wczoraj wzięłam się za porządki w sypialni... z jednej komody połowę rzeczy wyrzuciłam, a drugie poupychałam w inne szafki i w końcu mam miejsce na rzeczy maleństwa, :-) tak samo zrobiłam z szafkami w łazience... Jak dobrze pójdzie to jutro pojedziemy m.in. po łóżeczko i zaczniemy robić wtedy małe przemeblowanie w sypialni, już się nie mogę doczekać. A w przyszłym tygodniu robię wielkie pranie rzeczy dla malucha :)

Patina - ja wyglądem się nie przejmowałam ani razu... jak czuję się niezdarnie, grubo, drętwieje mi ręka... puchną stopy... powtarzam sobie: "w końcu w ciąży jestem a to mija" :-)

Zachcianek to i ja nie mam ostatnio, ale podobnie jak Ankami cierpię z powodu bólu gardła, więc to może dlatego... Jeść mi się nie chce, ale to nawet dobrze, bo mam już 15kg na plusie...s
Jak już pisałam na zamkniętym Jaś waży już 2300g i nadal jest chłopcem :) Jest o tydzień większy :) termin porodu według USG 15/07

Niusia - ćwiczenia z piłką są w numerze shape mama, ale to są poporodowe. Jest tez fajna płyta pilates po porodzie. Ja prawie cała ciążę ćwiczyłam z płytą ćwiczenia dla kobiet w ciąży - też z shape mama i je wszystkim polecałam. jak tylko pokonałam lenia i zabrałam sie do ćwiczeń to od razu było mi lepiej, ale teraz nie mogę :zawstydzona/y:!!!Jak by mi coś jeszcze wpadło w ręce to Ci polecę...

Za mna traumatyczne przezycia.
Wczoraj okazalo sie ze moj kocurek kiepscieje..nic nie jadl juz kolejny dzien i oslabl.. i nie ruszal sie..
wzielam go do weterynarza 2. raz i powiedzial mi, ze maly jest w BARDZO CIEZKIM STANIE i ze nie wie czy da rade.
7-8 tyg urwis, a zatrzymany na 6 tyg rozwoju przez chorobe, prawdopodobnie odepchniety przez matke/rodzenstwo..moje malutkie chucherko
ktore entuzjastycznie ugniata ciasto i mruczy calym chudym cialkiem..
Rozplakalam sie w lecznicy.. a jest u mnie 2 dni tylko (siostra przywiozla go dla babci,a babcia poza domem przez kilka dni wiec chory kotek wyladowal u mnie)
..no wiec uwielbiam tego kiciusia..
dostal 4 zastrzyki i plyny w strzykawce wiekszej od niego samego..ledwie zipal jak przywiozlam go do domu..cala noc przykrywalam go koldra i masowalam, zeby te plyny sie wchlonely..
Przezyl noc.
Rano zaczal pomiaukiwac i "ciastowac" na lozku..
ale dalej nic nie jadl, wiec zadzwonilam do wet i zapytalam czy mleko 2% z kartonu to dobre dla niego (a od 2 dni karmie go strzykawka bo sam nie daje rady pic)
..a wet na to, ze lepsze bedzie Bebiko 2 ;)))) szybka jazda do apteki i robie mlodemu mieszanki.. wypil 3 strzykawki "na sile", ale odzyl !!!!!!!!!!!!
Juz fika troche, duzo spi, ale jest z nim dobrze :) Wet byl zaskoczony - dal mu kolejne zastrzyki i plyny.. i kasy nie wzial wcale :)))) nie myslal ze damy rade!
Strasznie sie ciesze.
Kulfon zyje i rzadzi! :)))))))))))

dzieki wszystkim za gratulacje! Milo sie robi na serduchu :)))))

jesli chodzi o KTG, to ja jeszcze nie mialam.. zawsze gin sprawdza mi jedynie tetno starym aparatem "do wykonczenia"..
ale mysle, ze jak bedzie blizej do rozwiazania to zaznam i tego waszego urzadzenia ;)

magdalenko33 to ktora to jest Twoja ciaza??? ile masz juz dzieciow? jakie imiona? wiek? :)

zebrra 15.07 powiadasz?? :) to moze bedziemy cieszyc sie maluchami w tym samym czasie, o ile moja Baska sie troszke poprzestawia ;)

a propos zamknietego - PRZYPOMNIJCIE, jak na niego wejsc.. albo niech jakas serdeczna dusza wysle mi link na priva.

Hej Laseczki - brzuchatki jak sie macie?!!
U Mnie OK :happy: wlasnie przed chwilka bralam prysznic, a teraz relax !!
Dzis juz zawiesilam nowe zasloneczki w okienkach, i przygotowuje sie do soboty do wielkiego przemeblowania:-p!! ahh...Jutro jade odebrac pas na brzuch :tak: moze wkoncu przestanie Mnie bolec kregoslup!!:confused:

Ewa Bialystok- Ja to mam straszny apetyt boje sie ze przytyje bardzo duzo a to juz przecierz koncowka ...masakra ja to jestem ciagle glodna?!:szok::szok:
natrobilas Mi ochoty na placki z\iemniaczane ale wlasnie Mi sie skonczyly ziemniaki wszystkie do obiadu dodalam ...ohhh!!

Pastela- bedzie dobrze . mam nadzieje ze wszystko pojdzie w szybkim czasie!!a jaka poscielke kupilas dla chlopca czy dziewczynki? i gdzie? ja juz mam wszystko dla niuni!!oprocz odciagacza do pokarmu :-p jA TEZ NIE WIEM CO TO JEST ZAMKNIETY WATEK??
Wiecie co Dziewczymny ja myslalam ze nie beda Mi puchly nogi, a tu dzis takie balony :O ze ohoho ale pozniej Mi przeszlooo, wsumie nie jest za cieplo i nie przytylam duzo ale paluchy :szok::szok:wielkieee!!! hehehe

Alkmena- Porzadki jak u Mnie :tak::tak::tak::tak: !!
Przynajmniej szybciej czas leci ...dzien za dniem i coraz blizej !!
Ja niestety nie moge zrobic prania (okropna zimna i mokra pogoda) a chcialabym juz sie zaczac pakowac powoli do szpitala i uprac maluszkowi ubraneczka!!
Zebrra- Gratuluje duziego Synka !! Juz jest wsumie gotowy do wyjscia ..Moja Corcia ma sie urodzic 7 Lipca !!
Pozdrawiam Buziaczki sle dla brzuszkow i Mamus juz niedlugooo Lipcoweczki od jutra ostatni Miesiac!!!

reklama
Witam mamusie
dzis padam z nog caly dzionek spedzilam na zakupach Kostek nie ma i chyba rano tez ich nie zobacze :-(Wygladaja moje nozki ja baniaczki:-( i strasznie mnie bola
Brak sił ale poczytam Wasze posty

Do góry