reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Kasiulec Moj Victor nie uzywa smoka bo go nie znosi od poczatku, jak mu go trzymam to troche ssie ale jak tylko puszcze to odrazu wypluwa.
Jesli chodzi o Twoje zasady, to nawet jesli ja je spelnie(pomijajac smoka) to on i tak spi tylko 2h poczym znow sie budzi.

Anka no Ty masz super, Laura moze tyle spi bo jest karmiona butelka i na dluzej jej starcza, bo takie mleczko jest bardziej syte.

Na wadze przybiera dobrze, jest tak jak nalezy, ale zastanawiam sie czy nie dawac mu czegos innego do jedzenia chociaz na noc, bo od porodu chodze nie wyspana:no:
Z dnia na dzien coraz wieksze since pod oczmi, ktore coraz ciezej jest zatuszowac:-(

Dobranoc

reklama
Witajcie kobitki!
Mój Mateuszek śpi bardzo różnie. Ale najczęściej jak jest najedzony to po tym zasypia ze zmęczenia :-). W dzień śpi bardzo ładnie. Niestety jak jest niespokojny to bez smoczka i bujaczka nie zaśnie :baffled:. Tylko w nocy jest problem :-(. Nie wiem, czy to jest wina tego, że on wyśpi się w dzień i później nie chce mu się spać, czy kolki??:confused: Bo od około 23 do 2 w nocy płacze, marudzi i sam nie wie czego chce... Niestety mamy utrudnienie w postaci gipsów na nóżkach, ponieważ Mati urodził się ze stopkami końsko - szpotawymi :-(. I to może być też powód jego niepokoju, ale czemu tylko wieczorem?

Mam do Was pytanko. Piersią karmiłam tylko 2 tygodnie, jestem 6 tydzień po porodzie i dzisiaj zaczęłam plamić i lekko krwawić. Do tej pory to miałam właściwie trochę białych upławów i tyle. Czy to możliwe, że już dostałam okres? Może to dlatego że tak krótko karmiłam?? Poradźcie.
Juleczko prawdopodobnie dostałaś okres.....
buziaczki dla syneczka;-);-);-)jeszcze musi sobie ustawić tryb dzień-noc,może za dużo w dzień śpi:confused:

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. To chyba napewno jest miesiączka. Dziś już wiem naspewno. W nocy mnie zalało, dziś też od rana i booli mnie brzuch jak przy okresie. Brrr, już zapomniałam jakie to uczucie. Paskudne :sorry:.

Apropos spania Matiego: jak sprawić żeby w dzień spał mniej a w nocy więcej? Normalnie wczoraj to był rekord świata. Nie spał od 22 do 2:30! Z przerwami na półgodzinne drzemki... I jadł co godzinę po trochu. To do niego niepodobne.

Mam jeszcze pytanko odnośnie jedzenia. Ile Wasze dzieci w tym "wieku" jedzą bądź jadły? Mati średnio wypija 120ml, a czasem ma większy apetyt i wypije 150ml... Jaka jest norma?

Juleczko w 2 miesiacu zycia srednio dzieci wypijaja od 660ml do 780ml na dobe.Laura tez buszuje poznymi wieczorami:tak:

Mi chyba ciaza pomogla bo zawsze mialam bolesne @ a teraz to nawet brzuch mnie nie zabolal a dowiedzialam sie ze mam okres jak mnie zalalo , dobrze ze w domu bo trzeba bylo podlogi umyc:tak::-D

Alkmeno, Kasiulec buziaki dla dzieciaczkow

Anka 26,07 niedawno odwiedziłam zanajomą z którą razem leżałyśmy w szpitalu czekając na poród i nie mogłam się nadziwić jakie ma spokojne dziecko. Jej córcia sama sobie leżała i gadała do siebie aż zasnęła. Widzę że Twoja Laurunia też należy do takich aniołków, a może dziewczynki są generalnie grzeczniejsze?.
Krzyś jak nie śpi i nie je to potrafi być sam bez płaczu max 15 minut, potem trzeba go zanieść do łóżeczka bo będzie płacz.

Witam. Czytam Was od jakiegoś czasu (jeszcze jak chodziłyśmy wszystkie z brzuszkami), ale dopiero teraz "odważyłam się" napisać. -Myślę, że chyba lepiej późno niż wcale...;-) Mam nadzieję, że przyjmniecie mnie do swogo grona...:-)
Dodam, że 23.07 urodziłam synka -Grzesia -58 cm, 3745 g. Mam też jeszcze jednego smyka -Maćka (urodzony w grudniu 2004 roku).

Witam. Czytam Was od jakiegoś czasu (jeszcze jak chodziłyśmy wszystkie z brzuszkami), ale dopiero teraz "odważyłam się" napisać. -Myślę, że chyba lepiej późno niż wcale...;-) Mam nadzieję, że przyjmniecie mnie do swogo grona...:-)
Dodam, że 23.07 urodziłam synka -Grzesia -58 cm, 3745 g. Mam też jeszcze jednego smyka -Maćka (urodzony w grudniu 2004 roku).
Witam Cie, nie ladnie tak podgladac i sie nie odzywac ...:laugh2::laugh2:Napoisz cos o Sobie wiecej , pozdrawiam

Anka 26,07 Widzę że Twoja Laurunia też należy do takich aniołków, a może dziewczynki są generalnie grzeczniejsze?.
Krzyś jak nie śpi i nie je to potrafi być sam bez płaczu max 15 minut, potem trzeba go zanieść do łóżeczka bo będzie płacz.
Tez slyszalam ze dziewczynki sa grzeczniejsze , ale to zalezy od dziecka :-)bo sa tez dziewczynki co maja mocne charakterki i daja w kosc rodzicom, a mialam braciszka ktory jako niemowle byl bardzo spokojnym dzieckiem, i cichym.:tak:
pozdrawiam . Blanka MNie dzis zaskoczyla nie spala caly dzien tylko drzemki 5 min i sprawdzala czy jestem przy niej a o 20 sama zasnela snem twardym :szok::szok:ahh ale mam corcie:-)

reklama
Do góry