reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Juleczka to super, że Mateuszek tyle przybrał. Ani się nie obejrzysz,a dogoni wszystkie bobasy w swoim wieku. Ja za szczepionkę 6w1 zapłaciłam 170 zł w przychodni, kupiłam bo mały dostał kasę od babci więc miałam, i interes w przychodni się kręci, nie?;-)
Niusia_23 Krzyś dostał taką matę

Wczoraj był chrzczony. Spał całą mszę tylko przed samym polaniem główki jak mu zdejmowałam mu czapeczkę otworzył oczka, ale był bardzo pogodny i spokojny.
Obiad, ciasto i kawka w restauracji, potem zimne przystawki i słodkości u teściów. Dzięki temu ja się mogłam skupić tylko na Krzysiu, a mama i teściowa też się nie narobiły.
Krzysiaczek dostał super prezenty, matę, zabawki, śpiworek do spania, kombinezon na zimę, krzesełko do karmienia, mięciutki kocyk i trochę kasy.
Cieszę się, że jest już ochrzczony teraz spokojnie możemy się wybrać z nim na urlop pod koniec września.

Patina ja karmię tylko piersią i miałam kilka przerw w krwawieniu, nawet ostatnio tygodniową ale od wczoraj znowu leci :no: brzuch delikatnie pobolewa..Lekarz powiedział że jak po 10 tyg od porodu krwawienie nie ustanie to dostanę jakiś hormon który to powstrzyma. Poczekamy zobaczymy.

reklama
Witam,
wlasnie wrocilam do domku bylysmy z Laura w Koln na lotnisku odebrac kumpele.U nas brzydka pogoda pada deszcz i spacerek odpada.Dzis w nocy Laura pobila rekord przespala 8 godzin:szok:
Tera ztrezba obiadek zrobic i kawusie wypic.Moze wieczorem posegreguje ciuszki bo Laura wyrosla z ciuszkow na 56cm i niektore na 62cm tez sa male.Co firma to inna rozmiarowka:wściekła/y:

Ja karmie butelka i tez mialam okres ok.6tyg, jestem juz po

Anka,

Ta twoja córa to skarb normalnie. U nas tylko raz sie zdarzyło 5h a tak po 3 h z haczykiem... A co do tych ubranek to też segreguje na bieżąco i też mi sie trafił ciuszek niby 62 a w sam raz :confused:

Bydgoszcz też smutna i deszczowa i taki humorek ma mój synuś, spiacy ale zasnal dopiero mi na brzuszku po wielu zmaganiach . na spacerku tez usnal ale co z tego skoro zaraz w domu sie obudzil, zalosnie placzac ... mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe a nie zadne choróbsko ...:-(

Hello

W Białystoku do południa świeciło słoneczko to sobie pospacerowaliśmy.Teraz jest pochmurno i zimno....brrrrr.
Krzyś nadal chory i Jas juzż też zakatarzony mimo że ich separowałam:-:)-(Jaś senny cały dzień,przez tę pogodę no i odsypia noc,Męczył się tym katarem i krzyczał przy cycusiu bo nie dał rady oddychać.Czyściłam nosek fridą a to go jeszcze bardziej wkurzało:-(.
Chrzciny u nas 23 wrzesnia,za niecałe 2 tyg.Knajpka już zarezerwowana,obiad kawa ciasto i napoje:-)

My w koncu bylismy na spacerku, bo niby przestalo padac i leciutko sie nawet rozpogodzilo. Ale oczywiscie jak sie wybralam (czytaj: ugotowalam obiadek i zsynchronizowalam chlopakow), to zaczelo padac (gdy tylko wyszlam zaczal siapic deszczyk). :wściekła/y: Ale jak juz wyszlam, to postanowilam chwileczke pochodzic -w koncu nie po to ubieralam chlopakow, zeby zaraz wracac!
A teraz rozmawiamy z Grzesiem i usmiechamy sie do siebie na wzajem:-)

Grzesiu kazal przekazac gorace usciski i buziaczki dla wszystkich dzieciaczkow!!!:-D:laugh2:

A co do chrzcin to my chyba bedziemy chrzcic w pazdzierniku (poki co wciaz szukamy chrzesnego... jest ktos chetny?;-):-D)

Kasiulec i jak Krzysio, zainteresowany mata?

My zastanawiamy sie nad chrzcinami, chcemy je zrobic w polsce bo wygodniej, cala rodzinka na miejscu:) Tylko jeszcze niewiemy czy w grudniu jak pojedziemy na swieta, czy po nowym roku gdy bedzie troche spokojniej niz w okresie swiat. Ale oczywiscie tez catering w knajpce:-D

Krzysiaczek zainteresował się matą od pierwszego położenia na niej :-) macha łapkami i nóżkami, wszystko na około szeleści i grzechocze a Mały jest zachwycony. Gada do tych wszystkich wiszących zwierzaków, i usiłuje je zjeść :-D Polecam matę dla wszystkich maluchów w tym wieku. On się bawi, a ja mam czas coś zrobić w mieszkanku.

Kasiulec81 - chyba dziś też wypróbuję matę, bo mamy już od początku, ale myślałam, że jest jeszcze za wcześnie...W każdym razieMati jeszcze nie "gada" wcale i nie wiem czy go zainteresuje to wogóle??

Chrzciny u nas 23 wrzesnia,za niecałe 2 tyg.Knajpka już zarezerwowana,obiad kawa ciasto i napoje:-)

A u nas chrzciny 14 października, lokal też już zarezerwowany i podobnie obiad kawa i ciacho i do domu :-) nie mogę się już doczekać. Muszę tylko iść do proboszcza po zezwolenie na chrzest, bo chce go zorganizować w swoim rodzinnym mieście a przepisy kościelne wymagają takiego świstka, bo sobie parafie w drogę nie chcą wchodzić. Pójdę w środę do kościoła, mam nadzieje, ze nie bedzie problemów. :cool2:

lecę do łózia, bo moi faceci już śpią, więc ja też powinnam ;-)

Witam się ze wszystkimi cieplutko :-) My już po śniadanku, tzn ja, Mały je dalej. Jak go odstawię idę suszyć włosy i idziemy na spacerek. Za oknem szaro i niezachęcająco ale nie chce mi się siedzieć w domku.
Ewa, AgnesBest, Niusia życzę poprawy pogody na chrzciny Waszych dzieciątek.

reklama
Do góry