reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Nusia ja ogladalam heheh niektorzy to maja cialka jak z gumy .Najlepszy byl gosciu w babskich okularach:-D

Dzis u Nas pada wiec nie pojdziemy na spacerek.Laura pojadla i spi a ja korzystam z czasu na forum no i musze jakies sniadanko zjesc; w nocy Laura spala ladniutko obudzilam sie na jedzenie dopiero o 5 no i o 10.Chyba lubi spac tak jak mamusia:tak:

reklama
Witajcie?
Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Krzyś dostał też Debridat na bolący brzuszek. To taki proszek w butelce, który zalewa się wodą i podaje jak syropek 3 razy dziennie. Mały robi po nim tyle kupy że szok:szok: no i wreszcie nie stękał w nocy i nie męczył się biedaczek. Specyfik jest lepki, ma pomarańczowy smak i bardzo mu smakuje.

Krzysio waży już 5380.
.

Anka2607 - Sliczny avatarek :-)slicznie Laurenka spi;-)
Kasiulec81- Plakal Maluszek? Moja BLania strasznie plakala :-:)-(a Ja razem z NIa:-D:-D :crazy:Extra waga Krzysia:tak:

wklej zdjecie Krzysia na -watek ze zdjeciami - Dziewczyny pokazujcie swoje slicznosci chociarz po jednym zdjeciu ...:tak:

Niusia - Ja tez ogladalam i najbardziej zrobil na Mnie wrazenie ten 11letni chlopiec mistrz swiata break dance:tak::tak:byl bardzo zdolny :happy2:

Dziewczyny Moja Blania dzis pieknie gaworzy,wola cos po swojemu do Misia na karuzelce :-Da Ja jak slysze to mam ochote ja zacalowac na smierc :rofl2:, tak pieknie sklada usteczka slodziusia jest niesamowicie....:happy2::happy2::happy2:i ten glosiczek ...Extra!:happy2:
pozdrawiam zycze milego popludnia:tak:

Anka prawda, teletubis byl najlepszy:-D
Dziewczyny w ciagu dnia kladziecie Wasze pociechy do lozeczek? Ja czytalam zeby dziecko odroznialo sen nocny od dziennego, to nalezy w ciagu dnia klasc najlepiej w innym pokoju.A w lozeczku tylko w nocy.
Kurcze ale Wam spia maluchy, moj co 2h wstaje w nocy, niewiem dlaczego tak malo a w dzien to w sumie moze ze 2h spi, bardzo malo, jestem prawde powiedziawszy wykonczona. Na poczatku sam zasypial teraz tez zdarza mu sie zasnac samemu ale w ciagu dnia musze go bujac w lezaczku to zasnie a jak jest u Was?

Mój Krzysio został nauczony przeze mnie zasypiać sam łóżeczku. Łatwo nie było tym bardziej, że na początku nienawidził smoka.
Pomogły mi w tym 2 rzeczy - smoczek i tetrowa pielucha. Tetrową pieluchę przykładam mu do buzi, żeby mu smok nie wypadał bo innaczej wypluwa za szybko (zanim zaśnie) i zaczyna płakać.

Oczywiście, żeby zasnął potrzebne muszą być spełnione jeszcze takie warunki jak:
a) musi być naprawdę senny tzn. ziewa wpatruje się w jeden punkt lub mruga oczkami
b) nie może być kupy w pieluszce bo nawet jak uda mu się z nią zasnąc to szybko się obudzi
c) jest do syta najedzony (karmię do póki sam nie wypluje sutka)
d) jest mu wygodnie czyli w przypadku mojego dziecka leży na boczku zawinięty w rożek ale niezbyt ciasno tak ,żeby mógł podwinąć nóżki i puścić bąka ;-)jak mu przyjdzie na to ochota
e) nie boli go brzuszek - jeśli boli to nie zaśnie sam tylko przy cycku
f) nikt nad nim nie stoi i nie czeka aż zaśnie, jak nie płacze to wychodzę z pokoju i robię swoje

Dodam tylko,że nawet jak zaśnie ze mną na łóżku podczas karmienia to zawsze odkładam go do jego łóżeczka. W nocy też (no chyba, że przysnę w trakcie karmienia to wtedy go odkładam jak się obudzę :tak:). Mały śpi w swoim łóżeczku i w dzień i w nocy. A ile śpi to zależy od dnia dzisiaj na przykład spał w dzień 2 razy po 2 godz i raz 1 godz więc sporo :-) aż nie mogłam się doczekać kiedy się obudzi. Zwykle śpi 2 razy : w południe i potem tak ok 17tej. Na noc zasypia ok 21.

Ja Laure na noc klade do łóżeczka ale za dnia kiedy ona non stop spi klade albo na podlodze z zabawkami albo na rogowce.Do zasypiania nie uzywam niczego ani smoczka ani bujania ani pieluszki, jak sie zmeczy sama zasypia.Laura zasypia dopiero kolo 1 w nocy wiec jak ide spac zabieram ja do lozeczka tam lezy gaworzy a jak sie zmeczy zasypia

reklama
Witajcie kobitki!
Mój Mateuszek śpi bardzo różnie. Ale najczęściej jak jest najedzony to po tym zasypia ze zmęczenia :-). W dzień śpi bardzo ładnie. Niestety jak jest niespokojny to bez smoczka i bujaczka nie zaśnie :baffled:. Tylko w nocy jest problem :-(. Nie wiem, czy to jest wina tego, że on wyśpi się w dzień i później nie chce mu się spać, czy kolki??:confused: Bo od około 23 do 2 w nocy płacze, marudzi i sam nie wie czego chce... Niestety mamy utrudnienie w postaci gipsów na nóżkach, ponieważ Mati urodził się ze stopkami końsko - szpotawymi :-(. I to może być też powód jego niepokoju, ale czemu tylko wieczorem?

Mam do Was pytanko. Piersią karmiłam tylko 2 tygodnie, jestem 6 tydzień po porodzie i dzisiaj zaczęłam plamić i lekko krwawić. Do tej pory to miałam właściwie trochę białych upławów i tyle. Czy to możliwe, że już dostałam okres? Może to dlatego że tak krótko karmiłam?? Poradźcie.

Do góry