reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Cześć Lipcówki. Krzysio zasypia ok 22 potem cyc o 2 i o 5 potem różnie :tak:. Moje dziecko męczą dosyć często gazy i to głównie przez nie się budzi. Najpierw stęka i wierci się potem zaczyna płakać i biorę go do siebie do łóżka, wtedy pomaga cyc albo jak jest porządnie nagazowany i nie może przez to jeść to robimy gimnastykę i wypędzamy niedobre bąki z brzuszka :-D
Zawsze po karmieniu staram się odkładać do jego łóżeczka, no chyba, że razem przyśniemy ;-).
Ale mały uwielbia budzić się rano kiedy leży obok mamy, uśmiecha się wtedy słodko i wcale nie marudzi.
W tą niedzielę Krzyś będzie chrzczony. Ciekawe jak będzie się zachowywał w kościele ?

Buziaczku trzymam kciuki napisz jak poszlo.
Ja zaliczylam solarium a z ciuchow nic nie kupilam.
Kasiulec witaj, baki to straszna sprawa Laura tez je ma ale nie placze czasami steka zeby je przegonic:tak:

Cześć Lipcówki. Krzysio zasypia ok 22 potem cyc o 2 i o 5 potem różnie :tak:. Moje dziecko męczą dosyć często gazy i to głównie przez nie się budzi. Najpierw stęka i wierci się potem zaczyna płakać i biorę go do siebie do łóżka, wtedy pomaga cyc albo jak jest porządnie nagazowany i nie może przez to jeść to robimy gimnastykę i wypędzamy niedobre bąki z brzuszka :-D
Zawsze po karmieniu staram się odkładać do jego łóżeczka, no chyba, że razem przyśniemy ;-).
Ale mały uwielbia budzić się rano kiedy leży obok mamy, uśmiecha się wtedy słodko i wcale nie marudzi.
W tą niedzielę Krzyś będzie chrzczony. Ciekawe jak będzie się zachowywał w kościele ?

Kasiulec,

Mój Igi ma dokładnie tak samo. Z tym, że nie śpi tak długo tym pierwszym snem :-( Co za super mleko masz, że tak długo śpi ?:-D Jesz coś specjalnego ? Podziel się recepturą hihi Mojemu tylko raz sie zdarzyło, że spał ok 5 h

Nam też się zdarza przysnąć w łóżku, zwłaszcza jeśli w dzień nie udało mi się odpocząć.

Buziaczku 5h to b.dlugo jesli karmisz piersia, coz to za egzamin jesli mozna wiedziec? Mam nadzieje ze dobrze Ci poszlo.

Ewa dobrze ze Jasiowi juz przechodzi.

Jesli chodzi o spanie to Vik je co 2godz w nocy, w dzien roznie,jak ma ochote to moze siedziec nawet 2h i ciagnac hihi:-
Wiec czasem poprostu chodze na "rzesach"
W przyszly czwartek ide z nim do przychodni na sprawdzenie czy wszystko wporzadku, tutaj jest taki sprawdzian w 8tyg zycia.
A jutro mnie bedzie badac pielegniarka jak przeszlam okres pologu.

Anka26.07 ja tez bylam dzis na zakupach ale nic nie kupilam:-(jakos nic ciekawego nie wpadlo mi w oko, a jsli chodzi o solarium...hmm zazdroszcze Ci, tez bym chetnie poszla ale przy karmieniu piersia czytalam artykuly ze nie mozna:-(

W przyszlym tyg. moj M leci do PL wyrobic paszport i dowod dla malego, mam nadzieje ze wszystko sprawnie pojdzie i pojedziemy na swieta do PL, a wtedy...hmm poszaleje w sklepach z butami bo tu buty sa do...i pojde do swojej fryzjerki, jak rowniez na porzadne solarium tu mozna chodzic i chodzic a efekty marne.
No i spotkania z przyjaciolmi i rodzinka:-)

Seriale obejrzalam wiec moge juz isc spac:-D tym bardziej ze maly juz spi a mi czas ucieka, niewiadomo kiedy sie obudzi.

Zycze przespanej nocki kobitki.

Witam Lipcoweczki ponownie ..ODZYWAMY!!! :-) Super ciesze sie :tak:;-):-)
Oby tak dalej :cool2:

Ja dzis od 8 na nogach Blania wstaje i ja wstaje :tak: o 13 mialam egzamin w college, i musze sie pochwalic ze sie dostalam:-D:tak::zawstydzona/y: bo byly tylko dwa miejsca ;-)na ten poziom co ja chcialam :-pi sie zalapalam. Od 18/09 zaczynam i mam zajecia we wtorki i srody od 9 - 11 i 9 -12 takze fajnie bo raniutko:happy:
Blania byla razem ze Mna bo nie mialam jej gdzie zostawic, i byla bardzo grzeczna przygladala sie innym i bacznie sluchala jak wszyscy mowia po angielsku:eek::tak:he he , po poludniu sie probowalam zdrzemnac razem z Blanka ale telefon Mnie rozbudzil:-( I tak nam zlecial dzien do wieczorka pomasoawalam,wylaskotalam,wybawilam Blaneczke wykapalam, nakarmilam i spi dzielnie Kochaniutka od 20-20 i pewnie przespi do 4-5rano:tak::tak:
Jak zawsze, i poniej sie obudzi o 7-30,albo 8 i juz koniec spania w przeciagu dnia ma kilka drzemek, ale to krotkie:sorry2:moze dlatego tak spi w nocy.Karmie ja na wioeczor z 2 piersi, sciagnie wszytsko i zasypia przy cysiu ,odkladam do lozeczka klade obok pieluche tetrowa -pokropiona Moim mlekiem i spi:cool2::-);-)

AgnesBest - Nie ma raczej specjalnej receptury na pokarm, poprostu wartosciowo jesc;-)
Anka26.07 - Dziekuje Aniu, poszlo wporzadku tak jak chcialam ...ale troszke stresa mialam:zawstydzona/y::sorry2:co u Laurenki? buziaczki od Blani:tak::-D widze ze solarium zaliczone:-)super ...ja sie balsamuje he he , kupilam sobie balsam dove ten summer glow i mial delikatnie opalac:sorry2: ...no wiec mowie dobra sprobuje..posmarowalam sie 1 i wyobrazasz sobie ze rano jak wyszlam z psami patrze na rece a tam ...:shocked2::shocked2::szok::szok: o jaaa jakie zolte :szok::baffled: nie wiedzialam co Mi sie stalo na poczatku ,potem wpadlam na to ze przecierz sie posmarowalam tym balsamem ...i to On tak zadzialal a efekt mial byc dopiero pod koniec butelki :-D:-D:-D noi chodzilam jak ''ciapata'' ha ha jakbym byla brudna:-D:-D:-Dale juz zeszlo:cool2::-)

Dziewczyny bierzecie witaminki???? czy nie?? ja biore nadal...:happy:

Kasiulec81- Wspolczuje tych baczkow....biedny Krzysio:-( Moja Blanusia tez ma baczki ale nie ma z NImi najmniejszego problemu :no::no::no: caly czas puszcza sobie jak sie napnie delikatnie,jak sie ja podnosi, czy jak sie porusza takze nie mecza jej i jestem z tego powodu szczesliwa:-) probuj Kochana masowac i delikatnie uciskac brzuszek raz z jedenj raz z drugiej tak zeby dziecko napinalo brzuch i baczki beda same sie ulatniac:happy:;-)u Mnie to dziala .;-)
Ewa27- Jak tam Twoja piszczaleczka?:confused::-D MOja BLania ma to samo piszczy do karuzelki macha raczkami nozkami pelna energi od 8 rano he he i czasem sie potrafi zdenerwowac i zaczyna plakac ...hehe :eek: :laugh2: Kochane dzieciaczki...
Sensi - Zycze przespanych nocek, Synek pulpecik:happy:pyzki jak u BLani:cool2:

Zmykam sie polozyc ...bo jutro znow dzien zalatwien.
A dostalam dzis wezwanie na szczepionke 11 na pneumokoki itp.:tak: Niusia a jak u Ciebie ze szczepionkami bylas juz na 1?? na plucka??

Buziaczku dziekujemy za caluski My rowniez slinimy Blanke:-):-D
Laura slicznie je ostatnio znalazlam schemat zywienia niemowlat karmionych butelka bo martwilam sie ze za malo je a tu niespodzianka je normalnie:tak: miesci sie w granicy:-)

Nusia
a z ta solka to przesada mozesz isc tylko musisz przykrywac sutki.dziewczyny co pisza na zamknietym i karmia piersia chodza na solke wiec jesli masz ochote to smnialo wal:-)

reklama
Niusia- chodzę na solarium od dawna,poszłam ok 2 tygodni po porodzie.Pytałam i gina i pediatrę,nie ma przeciwskazań a nawet są wskazania,mama wypoczeta i o dobrym samopoczuciu to super mama;-);-)

Do góry