reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Aha a co do hemoferu to już nie wiem jak mam Karolince podawać. Strasznie się po nim krztusi i przez chwilę nie może oddychać bo tak płacze. Zastanawiam się czy nie wyszło by na to samo gdybym to ja zażywała żelazo. Jak myśicie? Dodam że to w kropelkach jest paskudne jak gdyby lizalo się rdze Fuj

reklama
My chyba jutro pójdziemy do pediatry zapytać czy mogę brać żelazo za małą. Bo na serio nie mogę patrzeć jak się męczy. A jeszcze to świństwo tak niesamowicie brudzi na brązowo i wszystko wokół małej jest tym ubrudzone a to się nie da doprać. Są tak dziwne wskażniki tej bilirubiny że ja już nic z tego nie wiem. Ale ponoć poniżej 100 to norma.Mała już nawet nie jest żółta i nawet białka w oczach już nie są zażólcone. A jak u Ciebie?

Witam,

Agnesbest
moj Vic tez macha glowa w te i we wte:)) kazdy mowi ze ma mocny kark, usmiechac tez sie zaczal juz jakis czas temu, a co do wydawania dzwiekow jak emeryt to moj tez je wydaje, jest przy nich duzo smiechu;)
mam pytanie do mam karmiacych piersia, czy podajecie swoim pociecha herbatki?
Moj maluszek je non-stop spi 30min i dalej je, w zwiazku z tym tesciowa poradzila dopajac go herbatka, ze on nie zawsze chce jesc tylko poprostu moze chciec mu sie pic. Nie bardzo wiem co powinnam zrobic, bo wszedzie pisza ze tylko piers przez pierwsze 6m-cy ale z kolei i ja i moj maz bylismy dopajani.
:confused::confused::confused:

Witam,

Agnesbest moj Vic tez macha glowa w te i we wte:)) kazdy mowi ze ma mocny kark, usmiechac tez sie zaczal juz jakis czas temu, a co do wydawania dzwiekow jak emeryt to moj tez je wydaje, jest przy nich duzo smiechu;)
mam pytanie do mam karmiacych piersia, czy podajecie swoim pociecha herbatki?
Moj maluszek je non-stop spi 30min i dalej je, w zwiazku z tym tesciowa poradzila dopajac go herbatka, ze on nie zawsze chce jesc tylko poprostu moze chciec mu sie pic. Nie bardzo wiem co powinnam zrobic, bo wszedzie pisza ze tylko piers przez pierwsze 6m-cy ale z kolei i ja i moj maz bylismy dopajani.
:confused::confused::confused:

nie słuchaj teściowej,nasze mleczko jest tak skonstruowane że najpierw zaspokaja pragnienie później jest bardziej kaloryczne i głód,dopajając stracisz szybko pokarm

Karmienie piersi? - Niemowl꠭ Gazeta.pl

My chyba jutro pójdziemy do pediatry zapytać czy mogę brać żelazo za małą. Bo na serio nie mogę patrzeć jak się męczy. A jeszcze to świństwo tak niesamowicie brudzi na brązowo i wszystko wokół małej jest tym ubrudzone a to się nie da doprać. Są tak dziwne wskażniki tej bilirubiny że ja już nic z tego nie wiem. Ale ponoć poniżej 100 to norma.Mała już nawet nie jest żółta i nawet białka w oczach już nie są zażólcone. A jak u Ciebie?

też już nie są zażółcone,ale jeszcze niedawno były....

Dopajanie i dokarmianie

Dopajanie i dokarmianie wcale nie jest konieczne. Twoje mleko to zarazem napój i pokarm. Na początku każdego karmienia zawiera dużo wody i przede wszystkim zaspokaja pragnienie dziecka. Sycące jedzenie z dużą ilością białka, tłuszczów i węglowodanów pojawia się nieco później.

Dokarmianiem, o ile maluch dobrze przybywa na wadze, także nie zawracaj sobie głowy. Obecnie uważa się, że niemowlę może być karmione wyłącznie pokarmem mamy aż do końca szóstego miesiąca życia, a nawet dłużej. Wcześniejsze wprowadzanie nowych pokarmów i dokarmiane sztuczną mieszanką jest wręcz niewskazane ze względu na zagrożenie alergią.

reklama
Ewo sama dajesz czasem jakieś herbatki-sama pisałaś..ja też czasem daje troszeczkę rumianku.
Aga 1983 jak Ty byś zażywała żelazo to twój maluszek nie dostał by takiej dawki jaką musi przyjmować ponieważ to Twój organizm będzie je przyswajał.....a dziecko dostanie go tylko trochę..część...rozumiesz??
Możesz zapytać lekarza o coś innego ale myślę że krople to jedyna opcja dla małego dzieciaczka, bo tabletki?hmmmm w sumie jak by je skruszyć i podać z wodą...nie wiem..zapytaj lekarza:);-)

Do góry