ja tez biore leki ...bo mam jeszcze nadcisninie biore dopegyth (jakos tak to sie pisze) a dodam jeszcze ze moj gin ostatnio zapomnial ze mam byc u niego na wizycie , i pojechal na wczasy (chodze prywatnie) , i musialam czekac do jutra ...a tak 4 tygodnie temu mialam ostatnie badanie w szpitalu i wtedy kazal czekac!
reklama
Moniczka23
Początkująca w BB
Ja na szczęście nadciśnienia nie mam. A terminy wg USG też miałam różne, na samym początku w 7 tygodniu na 23 lipca a teraz ostatnio dwa razy na 17 lipca. Ale nie mam zamiaru czekać nie wiadomo ile bo boję się o życie dziecka. Nie po to nosiłam tyle pod sercem żeby się miało coś mu stać. Najbardziej się boję że coś przy porodzie pójdzie nie tak Ale trzeba myśleć pozytywnie.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Witam kobietki,
Moniczka witamy w Naszym gronie:-)
Dzis ten upal mnie tak zmeczyl ze niewiem co robic dwa wentylatory pracuja Moj to juz sie po klime wybieral ale go zatrzymalam.Niestety nadal 2w1 nic sie nie dzieje ale przed chwila tak mnie cos ukulo ze az w 'kuciapce" poczułam nic milego.Dziecko ruchliwe a to mnie uspokaja bo wiem ze nic zlego sie nie dzieje.
W srode bede na ktg to zobacze jak tam dotlenienie mojego skarba
Moniczka witamy w Naszym gronie:-)
Dzis ten upal mnie tak zmeczyl ze niewiem co robic dwa wentylatory pracuja Moj to juz sie po klime wybieral ale go zatrzymalam.Niestety nadal 2w1 nic sie nie dzieje ale przed chwila tak mnie cos ukulo ze az w 'kuciapce" poczułam nic milego.Dziecko ruchliwe a to mnie uspokaja bo wiem ze nic zlego sie nie dzieje.
W srode bede na ktg to zobacze jak tam dotlenienie mojego skarba
hej
wlasnie wcisnelam moje spuchlaki do miski z zimna woda i sola z alg ... zna ktoras przepis na to zeby w nocy nie bylo goraco ? skoro spanie nago nic nie daje normalnie, zastanawiam sie czy nie spac w wannie z zimna woda ... ktora pobudza akcje porodową przy okazji
juz mógłby być wtorek i moj lekarz wypisujacy mi skierowanie do porodu ... :--( bo inaczej to nie wytrzymam ...
dzisiaj juz od popoludnia czuje rozluzniajace sie wiezadla spojenia lonowego ... siedzenie na kanapie i zmiana pozycji przychodzi mi z takim trudem ze jestem prawie jak staruszka;-)
a Wy jak sie miewacie ?
wlasnie wcisnelam moje spuchlaki do miski z zimna woda i sola z alg ... zna ktoras przepis na to zeby w nocy nie bylo goraco ? skoro spanie nago nic nie daje normalnie, zastanawiam sie czy nie spac w wannie z zimna woda ... ktora pobudza akcje porodową przy okazji
juz mógłby być wtorek i moj lekarz wypisujacy mi skierowanie do porodu ... :--( bo inaczej to nie wytrzymam ...
dzisiaj juz od popoludnia czuje rozluzniajace sie wiezadla spojenia lonowego ... siedzenie na kanapie i zmiana pozycji przychodzi mi z takim trudem ze jestem prawie jak staruszka;-)
a Wy jak sie miewacie ?
Moniczka23
Początkująca w BB
Dziękuję za ciepłe przyjęcie :-)
Mnie dziś troszkę brzuch pobolewał jak na okres ale przestał i jest ok. Nogi mam spuchnięte jak banie, chyba też sobie pomoczę w zimnej wodzie. Nienawidzę upałów . Włączę telewizor bo już dawno nic nie oglądałam a przy okazji nogi się pomoczą. Miłych snów .
Mnie dziś troszkę brzuch pobolewał jak na okres ale przestał i jest ok. Nogi mam spuchnięte jak banie, chyba też sobie pomoczę w zimnej wodzie. Nienawidzę upałów . Włączę telewizor bo już dawno nic nie oglądałam a przy okazji nogi się pomoczą. Miłych snów .
Nie było mnie trochę, bo korzystam z ostatnich dni swobody
w sobote zaliczylismy zoo i las, a wczoraj i dzis jezioro. upały straszne, na szczęście tylko do jutra tak mam być ( no przynajmiej w POznaniu). Lekko mi spuchły ręce i stopy ale w taki skwar nie ma się co dziwic. Brzuch napina mi sie co chwilę ale do porodu chyba jeszcze czas. Jutro ide na ktg i kontrole to zobaczymy co powiedzą. Zwolnienie mam jakby co do 3 sierpnia więc nawet jeśli Julka sie spóźni to macierzyński cały wykorzystam dopiero po porodzie
Nie wiedzę buziaczka - więc domniemuję, ze urodziła:-). Wiecie cos na ten temat????
A w ogóle cos mi sie porobiło z forum, ze mnie za każdym razem wylogowuje mimo, że mam zaznaczone pamietaj moje logowanie. Strasznie to wkurzające
Życze drogim Paniom chłodnej i przespanej nocy
w sobote zaliczylismy zoo i las, a wczoraj i dzis jezioro. upały straszne, na szczęście tylko do jutra tak mam być ( no przynajmiej w POznaniu). Lekko mi spuchły ręce i stopy ale w taki skwar nie ma się co dziwic. Brzuch napina mi sie co chwilę ale do porodu chyba jeszcze czas. Jutro ide na ktg i kontrole to zobaczymy co powiedzą. Zwolnienie mam jakby co do 3 sierpnia więc nawet jeśli Julka sie spóźni to macierzyński cały wykorzystam dopiero po porodzie
Nie wiedzę buziaczka - więc domniemuję, ze urodziła:-). Wiecie cos na ten temat????
A w ogóle cos mi sie porobiło z forum, ze mnie za każdym razem wylogowuje mimo, że mam zaznaczone pamietaj moje logowanie. Strasznie to wkurzające
Życze drogim Paniom chłodnej i przespanej nocy
Witam Mamuski.
WSZYSTKIM BARDZO SERDECZNIE GRATULUJE .
Nie bylo Mnie tu od Piatku wieczorem ...
Wpadlam na chwilke Was poinformowac...ze URODZILAM CORECZKE !!!
Porod naturalny,wlasnymi silam, wraz z Mezem i Tesciowa.:-)
14 Lipca 2007r.
o godzinie : 21-30
10pkt apgar, 3310gram, 53cm . Cala i zdrowa.
Znieczulenie - jeden zastrzyk i gas air.
Pozdrawiam ...i zycze takiego porodu jak Moj. Jak znajde chwilke,opisze Wam.
Buziaczki
Jestem ogromnie szczesliwa Mamusia..
WSZYSTKIM BARDZO SERDECZNIE GRATULUJE .
Nie bylo Mnie tu od Piatku wieczorem ...
Wpadlam na chwilke Was poinformowac...ze URODZILAM CORECZKE !!!
Porod naturalny,wlasnymi silam, wraz z Mezem i Tesciowa.:-)
14 Lipca 2007r.
o godzinie : 21-30
10pkt apgar, 3310gram, 53cm . Cala i zdrowa.
Znieczulenie - jeden zastrzyk i gas air.
Pozdrawiam ...i zycze takiego porodu jak Moj. Jak znajde chwilke,opisze Wam.
Buziaczki
Jestem ogromnie szczesliwa Mamusia..
No buziaczek nareszcie cwaniarko a tak sie balas , a tu porod jak z bajki!
OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I BLANECZKI (chyba ze inaczej ja nazwaliscie?) ! SUPER WIADOMOSC !
no to teraz , ja zostalam wiec trzymaj za mnie kciuki, i koniecznie opisz porod ze szczegolami jak znajdziesz troche czasu!
OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I BLANECZKI (chyba ze inaczej ja nazwaliscie?) ! SUPER WIADOMOSC !
no to teraz , ja zostalam wiec trzymaj za mnie kciuki, i koniecznie opisz porod ze szczegolami jak znajdziesz troche czasu!
Hej dziewczyny , ja nadal 2 w 1 ...(oj ta wrozka cos sie nie sprawdzila) ale dzien sie jeszcze nie skonczyl wiec mam nadzieje! Dzisiaj wizyta u ginekologa o 20 , zobaczymy co mi powie!Co do terminow USG to moj w 6 tygodniu ciazy okreslony byl na 24 lipca , w 9 na 12 lipca , a w 34 na 17 lipca ...wiec nie wiem kiedy jest ten prawdziwy lekarz powiedzial , ze poczekamy na date z 1 USG czyli 24 lipca jak nic sie nie bedzie dzialo to wtedy do szpitala .Dzisiaj noc nie przespana , ciagle bolal mnie zoladek dzwonilam do gin i powiedzialam mu o tym , a on na to ze dziecko jest duze i uciska mi na zoladek i, ze mam wziac nospe to przejdzie..ale nie przeszlo! OBRACANIE z boku na bok jest dla mnie udreka ..boli jak cholera mam nadzieje , ze dzisiaj urodze!
reklama
elisabeth
Październik '06 i '09
Witajcie!
Przepraszam, że tak się tu wcinam, ale chciałam pogratulowac Buziaczkowi... wiem nie znamy się, ale ja lubie zaglądac do Galerii brzuszków, a Ty tam często wklejałaś swoja willę, a ostatnio tam Cie nie było i nie wiem czemu ale byłam strasznie ciekawa co u Ciebie...
no to Kochana jeszcze raz GRATULUJĘ!!! i życze Ci dużo siły bo będzie ci potrzebna, ale zobaczysz jaka to wielka radość!!!
Przepraszam, że tak się tu wcinam, ale chciałam pogratulowac Buziaczkowi... wiem nie znamy się, ale ja lubie zaglądac do Galerii brzuszków, a Ty tam często wklejałaś swoja willę, a ostatnio tam Cie nie było i nie wiem czemu ale byłam strasznie ciekawa co u Ciebie...
no to Kochana jeszcze raz GRATULUJĘ!!! i życze Ci dużo siły bo będzie ci potrzebna, ale zobaczysz jaka to wielka radość!!!