reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Święta i po świętach...
tyle pierdzieliłam o jedzeniu-a tu nie dało się uniknąć nie tyle co samego żarcia a pazerności.... , pewnie teraz z dwa kilo mam na plusie:zawstydzona/y:
Zebrra fajne zdjątka, wszystko widać:);-), a co do tej gazety nie kupiłam i nic nie wiem ja z mojego szpitala byłam zadowolona-tylko samotność mi dokuczała bo sama rodziłam i nikt do mnie nie zaglądał, żaden lekarz czy pielęgniarka-bym zdechła(sory za wyrażenie) i by nikt nie wiedział-a żadnego przycisku nic nie miałam:szok::no: to jedyny przykry szczegół....
Właśnie zrobiłam poświąteczne porządki(kurczę brudniej jak przed świętami:eek:) i sobie teraz siedze przy kompie-ale zaraz uciekam bo moja córcia troszkę się nudzi....:cool2:

Witam

a ja nie przytyłsm, bo się pilnowałam.

w nocy obudziłam sie w bólem zęba, który niedawno miałam leczony kanałowo, własnie mam go rozwiercony od nowa, w zebie antybiotyk, a kolejny do łykania na 6 dni. boli jak diabli. Dzwoniłam do gin i mam zażywać antybiotyk...

jeszcze tylko dziś angol i spokój do wieczora

witam moje Panie,

tyle zamieszania z tymi świętami, a tu ani się człowiek obejrzał i sie skończyły :eek:.

Wyprawiłam moje Kochanie do pracy, teraz jakoś zasnąć nie mogę... wciąż mi niedobrze:sick:

Powiedzcie mi moje dziewczyny kiedy lekarz może stwierdzić jakiej płci jest dzieciątko?! strasznie ejstem ciekawa:dry:

Witaj Biedronko :)

Generalnie lekarze mogą zobaczyć jaka jest płeć już w 11 tygodniu, ale najczęściej nie decydują się jeszcze wtedy na przekazanie tej informacji rodzicom, ze względu na duże prawdopodobieństwo pomyłki, natomiast ja dowiedziałam się, że będę miała córcie w 17-tym tygodniu ciąży :)

Czesc dziewczyny, dawno nie zagladalam - swieta, wyjazdy, jedzonko i leniuchowanie.
Marchewa, rozmawialas z prawnikiem? jak to w koncu jest z tym wychowawczym? ja tez zawsze bylam przekonana ze tylko macierzynski jest platny, ale moze (oby) sie myle??

Bazylia jeśli chodzi o urlop wychowawczy to poczytaj sobie TU, a najważniejszy fragment to: "W czasie urlopu wychowawczego pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie. Natomiast osoba korzystająca z urlopu wychowawczego ma prawo do zasiłku wychowawczego. Warunkiem jego uzyskania jest spełnienie kryterium dochodowego. Należy pamiętać, że funkcją zasiłku wychowawczego jest wsparcie socjalne rodziny, a nie wyrównanie utraconego dochodu."

reklama
Dzis poprawilam sobie humor kupujac 4 bluzki na wyprzedazy, szukalam dluzszych niz zawsze.Sylwester zapowiada sie w domu wiec kolejny problem z glowy. Zrobilam dzis badania. we wtorek odbieram i w srode kolejna wizyta u lekarza (nie moge sie juz doczekac). Wczoraj mialam paskudna zgage i to po rosole....

Do góry